Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
hocus-opus ma, 14:45
R-SzR hiányolja a termelést Várpalotán.

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2026/09/loszergyar-varpalota-ruszin-szendi-romulusz-nem-termel
Pedig 2 éve még 54 mrd € mrd rendelési állományról számolt be a rheinmetall vezér...
https://novekedes.hu/hirek/vilagmeretu-exportot-celzott-meg-a-varpalotai-loszergyar
rice001 ma, 14:29

Kár a Gondosórán rugózni.
2026 decemberében lejár a megkötött szerződés és a kormány valószínű, más szolgáltatóval szerződik.
A felfuttatás megtörtént. a fejlesztések megtörténtek. Innét már 1 sima diszpécserszolgálat is tudja üzemeltetni. 4IGnek volt belőle 3 évig +bevétele és tavaly és idén komoly nyeresége.
Ezt el kell engedni és jöhet helyette a hadiipar, űripar és energiaipar. 
Azért ezek más kaliberek szerintem.
Informatikában pedig folyamatosan terjeszkedni kell külföldön és a Rheinmetallal alapított közös cégnek a hadiipari informatikában. Csak jelzem, hogy Montenegróban a 4IG 21milliárd ft-os szerződést kötött a rendvédelmi szervek informatikai fejlesztésére és 1 nagy keretszerződést is pluszban.
1616ft     "Na előre menjünk, ne hátra"  :D
Zno ma, 14:26
Előzmény: #104571  tschi-
Nem hiszem, hogy olcsóbb lesz főleg mert itt van 38% tulajdon tehát az a rész mind vissza kerül az államhoz. A cikkben azt írják a 2026-os évben az adófizetők pénzéből fizették az üzemeltetést. Elméletileg a most hazahozott uniós pénből azt is utólag befinanszírozhatják.
tschi- ma, 14:20
Előzmény: #104574  BellaVita
Az a gond veled, hogy objektívnek próbálod beállítani magad, de igazából szubjektív vagy. Ha objektív lennél, elolvasnád legalább a megkötött szerződést és értelmeznéd. Hogy is mondtad? Lehetnénk objektívek legalább egy "hangyaf@sznyit".
tschi- ma, 14:18
"Frissítés: Cikkünk megjelenése után a 4iG jelezte, hogy a magyar állam kizárólag szolgáltatást vásárol tőlük, termékeket nem értékesítenek. A szerződés keretében a vállalat biztosítja és finanszírozza többek között a jelzőeszközöket (az eszközök biztosításától, azok implementálásáig, üzemeltetéséig, csomagolás, logisztika – kiszállítás, visszavétel – szervizelés, csere stb.). A szolgáltatáshoz kötődő összes eszközt és alkalmazást a 4iG térítésmentesen, azaz 0 forintért forintért köteles átadni a magyar államnak a szolgáltatás további biztosításának érdekében, a beszerzési ártól függetlenül."
https://limewire.com/d/ZQrc5#Qlkf6anLyV
user625
user625 ma, 14:10
Előzmény: #104572  tschi-
Köszönöm a magyarázatot. Így akkor rendben van. Ezek az újságírók mindig kitalálnak valami furfangot...
BellaVita ma, 14:08
Előzmény: #104569  user625
ez nem nagyvonalúság... ez valószínűleg egy deal része...
mellesleg, úgy rémlik, hogy anno a ner-es oligarhia is nulla forintért adta oda a KESMA-nak a média-portfóliójukat....
azért úgy látszik van egy-két húzás, amit a Tisza pont ugyanúgy használ, mint annó a Fidesz... csak most felcserélődtek a szerepek és akiknek eddig jó volt, azok most a f@sz rosszabb végén vannak....
ez utóbbi megjegyzésem Szájerre nem érvényes, ugyebár ő mindkét végén jól érzi magát! :D :D
tschi- ma, 14:08
Előzmény: #104572  tschi-
Persze az új szolgáltató tud majd olcsóbban üzemeltetni, mert már ki vannak szállítva az eszközök, a rendszer fel lett állítva és üzemel. Csak be kell ülni a készbe. Hip-hip.
tschi- ma, 14:06
Előzmény: #104569  user625
A szerződés szerint lejáratkor az eszközöket át kell ruházni. Ezért nem volt értelmezhető az, hogy milyen drágán szerezték be az órákat, hiszen nem az állami cégnek kellett beszereznie és kifizetnie, hanem a 4iG-nak. Minden bele volt építve a szolgáltatási díjba.
tschi- ma, 14:04
Előzmény: #104570  Zno
Majd más struktúrában áraznak és nem lesz összehasonlítható. De rá tudják fogni, hogy olcsóbb úgy, hogy nem ellenőrizhető :)
Zno ma, 13:46
Előzmény: #104568  Rellim
Elvileg ugye két probléma volt. Egyik a személyes adattal való visszeélés ami a kormány sara a másik a szerintük túlárazás. 
Mint tudjuk év végén lejár a szerződés M.Pétert ismerve más cég fogja tovább üzemeltetni, de semmi gond azt is nyilvánosságra kell hozni ők mennyiért teszik majd. Mekkora blama lesz a jelenlegi kormánynak ha abból kiderül mégsem volt az annyira túlárazva.
user625
user625 ma, 13:39
Előzmény: #104568  Rellim
0 forintért? Akkor jogtalanul volt náluk? Ők is ingyen kapták? Ennyire nem kéne nagyvonalúnak lenniük. A tulajdonosok érdekei szerint kell döntéseket hozniuk. Remélem hogy ez a 0 forintért történő átadás ezzel összhangban történik.
Rellim
Rellim ma, 13:21
Előzmény: #104567  Rellim
Erről szól még a cikk:
  • A 4iG a szolgáltatáshoz kapcsolódó alkalmazást, szoftvert és minden egyéb eszközt 0 forintért átad.
  • Elvileg már megkezdődött az átadás-átvétel.

Ezekszerint, elkerül a gondosóra project a 4IG-től? 
Mint írtam, nem tudom elolvasni, de a tartalomból erre következtetnék... 
DrWatson ma, 12:58
Előzmény: #104560  rice001
2028ban a Mubadalal 4022ft árfolyamon (úgy emlékszem) kap 4ig részvényt, a befektetéséért. Addigra remélem ajándék lesz az az árfolyan.
Rellim
Rellim ma, 12:44
Előzmény: #104564  BellaVita
"bocsánat... de szarkazmusba menekülök néha, amikor elkap a tehetetlen düh, nézve ennek a papírnak a 10 hónapja tartó agóniáját"
 - Részemről semmi gond. Ugyanígy vagyok vele.
BellaVita ma, 12:40
Előzmény: #104563  Rellim
írd hozzá bátran, hogy vörösbe fordult...
bocsánat... de szarkazmusba menekülök néha, amikor elkap a tehetetlen düh, nézve ennek a papírnak a 10 hónapja tartó agóniáját
Rellim
Rellim ma, 12:38
R 1618
Rellim
Rellim ma, 12:35
Előzmény: #104561  Andre75
Picit meddő vita...
Igen, van igazság az írásodban.
Ugyanakkor, ha mindenki okos lenne, és "nem égetné a pénzt", sosem emelkedne az árfolyam.
Ha mindig csak olcsón, majd attól is olcsóbban akarsz venni papírt, és mindenki okos, ezért így tesz, mitől lenne emelkedés?
Magam részéről annyit, hogy valóban elhittem 1 éve, hogy ez egy jó papír.
Volt mrd forgalom, ment fel az árfolyam, hittem, hogy beárazódott a cégbe minden, ezért megyünk.
Abban voltam, hogy a funda hajtja.
Természetesen, kalkuláltam több lehetőséggel.
Azzal is, hogy 3000 környékére lejön 4965-ről.
3000-nél még örömmel higítottam, mert kaptam "olcsón" Az is benne volt, hogy azon a szinten egy kicsit elidőz, oldalaz.
De hogy még a 3000-ret is lefelezi, azzal már nem.
Nem vitának szánom, csak leírtam, hogy talán nem mindenki hülye azért, mert drágábban vett papírt...
Andre75 ma, 11:49
Előzmény: #104559  Rellim
Gyors megtérülést sose várok, mivel tudom mit jelent a tőzsde...sajnos látom, hogy sokan égetik a pénzt kapkodva, aztán panaszkodnak milyen szar a cég...persze mindenki saját maga dönti el miben bízik 

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek