Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
rice001 kedd, 13:44
Előzmény: #102095  nyugdijas

Szerintem nagyon sokan meglepődnének, mert a telekommunikáció értéke valahol 2500ft körül lehet. 
Yettel összeborulás után pedig majd 3000 feletti értéke lenne szvsz. (1milliád EUR spórolást hoz a közleményük szerint) Ha külön tőzsdén van, mindjárt lehet majd a Telekomhoz hasonlítani, mert nyereséges lenne és osztalékot is fizetne, stb.
Rellim Rábában 37% tulaj a cég és 43milliárd értékű cég. Tehát ez azt jelenti, hogy 16milliárdot ár a befektetése a 4IGnek. Ha jönne külön a telekommunikáció az többet érhetne jóval mint most az egész cég és annak a 62%-os tulajdonosa lenne a 4IG.
cclarinet Nagyon jó a meglátásod. 1 repülő 30milliárd de  10 éves teljes hadiipari 1300 milliárdos szerződés meg sok :D
sprint Ha nyereség van, akkor az 62%ban a 4IG-é. Pont ez a lényeg, hogy osztalék papír lenne.
Rába is ha nyereséges lesz, osztalékot fizet, az osztalék pedig a részvényeseké.
1562ft
sprint53 kedd, 13:39
Előzmény: #102098  Rellim
Szerintetek, lehetne olyan kitétel a tőzsdére vitelben, hogy a nyereségből profitáljon a 4iG is valamilyen formában?  
Rellim
Rellim kedd, 13:32
Előzmény: #102094  rice001
Szerintem meg nem.
Ha külön nyrt-ként kerül a tőzsdére a telekom rész, azzal ugyanúgy járunk, mint a rábával.
Önállóan az szárnyalni fog, ez meg marad továbbra is bögre g%ci. 
SilentMode
SilentMode kedd, 13:25
Előzmény: #102091  Toka
Az "áradjon" és a "jó vergődést" intelligensebb?
Csak úgy kérdezem.
cclarinet kedd, 13:21
Kis érdekesség: egy vadászgép 30 milliárd forint, el nem tudom képzelni hogy az mennyi pénz, de a 10 évre szóló 1300 milliárdos hadiipari szerződés nem is tűnik soknak ebben a kontextusban. 
https://www.portfolio.hu/global/20260825/gripen-baleset-az-utolso-pillanatig-probalta-menteni-a-pilota-a-30-milliard-forintos-gepet-858080
nyugdijas kedd, 13:09
Előzmény: #102093  Zno
Akinek ez a munkája / Ernst &Young például/ az ki tudja számolni. Szvsz mi, részvényesek, csak jól járnánk. Lehet hogy kiszámolnák hogy a teló a 4iGben megér 1800ft és a maradék 1000 Ft. 
rice001 kedd, 13:04
Előzmény: #102085  Zno

Nem kerülne ki. Maradna a 4IG és az állam a főtulaj, csak beengedne 1-2 stratégiai befektetőt és lenne 1 minimális közkéz. Igazából semmi nem változna, csak lehetne vele kereskedni külön. Én mint részvényes nem járok rosszúl, mert a cég tulajdona marad, 1db-ot nem változik, csak kiadnak új részvényeket és annak %ban csökken, de a részvényeket meg lejegyzik, tehát a cégnél friss pénz keletkezik.
Most a 4IG telekommunikációban a cégnek 62%-os tulajdona van. Azt mondják, hogy 10%-os tőkeemelés csinálnak és valakik lejegyzik a 10%-ot és utána külön cégként a tőzsdén lesz a telekommunikáció.
A cégnek és az államnak így összesen 10%-al csökken a tulajdona., A cégnek jó mert pénz érkezett amit pl.fejlesztésekre költhetnek.
Hogy miért jó:?
Vannak alapok amik pl. csak osztalékpapírt vesznek, vagy telekommunikációba fektetnek. 
Ezek most nem vesznek, nem vehetnek 4Ig részvényt. Ha külön tőzsdére jön a 4IG telekommunikációja azt vehetik és ezért vételi erő jelenne meg a papírban. 
Vannak befektetők is akik a biztonságos befektetéseket keresik.
Átláthatóbb is lenne. 
így a piac beárazná a 4IG telekommunikációját és a 4IG részvényesek is könnyebben tudják, hogy mennyit ér a telekommunikáció részvényenként.
Rábát is megvették, tőzsdén van és részben eladták a cseheknek. Nekünk részvényeseknek eddig nem változott szinte semmi. 
Ha a telekommunikáció külön tőzsdére jön az nagyot javít majd a cég megítélésén szvsz.
Akkor majd mindenki pontosan kit udja számolni, hogy mennyit ér az a szektor a cégben.
1568ft
Zno kedd, 12:54
Előzmény: #102087  Csomi_1977
Valahogyan kompenzálniuk kellene az biztos, különben csúnyán meg lennénk károsítva. Már az is kérdés meg lehet e egyáltalán ilyet tenni. Teszem azt kiszámolják hány százalékot ér most benne és ehhez mérten kapnánk abból a részvényből de az megjósolhatatlan előre mennyire járnánk jól vele. Például mond meg nekem ebben a pillanatban hány forintot ér külön a telekommunikáció a részvényben :-) na ember legyen a talpán aki erre válaszolni tud.
BT55
BT55 kedd, 12:47
Előzmény: #102091  Toka
Ahogy te csomagoltan tudsz embereket gyalázni úgy nálam direktebb a kommunikáció. És amúgy így gondolom. De nem szeretnék tiltást kapni, mert szerintem abban itt rekorder vagyok. Szóval befejeztem. 
Toka kedd, 12:46
Előzmény: #102089  BT55
Miert kell ilyen primitiv "száradjál" végszóval lezárni egy viszonylag ertekelhető állaspontot Bt55 Úr?Mutassa meg, hogy tud intelligens is lenni.
BT55
BT55 kedd, 12:42
Előzmény: #102088  sprint53
Pontosan. 
BT55
BT55 kedd, 12:42
Előzmény: #102086  Toka
Ha neked ez okoz örömet akkor usszál a boldogságban. Mert úgyis szenvedni fogsz amit a mostani kóklerkormányod intézni fog. Nekem nem lett kevesebb azért mert Mészáros Lőrincnek több jutott, de most, hogy Mészáros Lőrincnek kevesebb fog jutni így sok másnak is. De ezt te nem érted. Majd azok is most megfoják érteni akiknek anyuci és apuci veszi az 50ezrescipőt és akik végig haknizzák az egyetemet és dolgozni nem akarnak. Ez az egy amitől bevallom nagyon boldog vagyok, hogy most végre megkapja a következményeket ez a csoport, amit érteni nem fog, de legalább fájni fog nekik. Nyáron gyűjts, hogy télen fűts - ez lesz az új magyar szlogen. Száradjál. 
sprint53 kedd, 12:41
Előzmény: #102082  BT55
Ukrainában is úgy kezdődött, hogy először, csak 1-2 külföldi ( kettős) állampolgár került a kormányba és egyéb más intézményekbe... !
Csomi_1977 kedd, 12:41
Előzmény: #102085  Zno
Lehet hülyeséget mondok de mint jelenlegi 4iG részvényes nem kapnánk részvényt a telekommunikáció részvényből ? Gondolom az értékvesztést valahogyan kompenzálni kéne 
Toka kedd, 12:38
Előzmény: #102084  BT55
Hát Bt55 Úr ma távozik a legfőbb ügyés szóval a a száradás az kontraproduktiv lesz ugy gondolom...kozben a volt banda honapok ota kulfoldon nyaral🙂
Zno kedd, 12:35
Előzmény: #102083  rice001
Sosem értettem ezt amit már többször leírtál külön venni a telekommunikációt. Jelenleg ez is benne van a részvényben ezzel a tudattal vettük. Ha kikerülne belőle harmadával, felével kevesebbet érne. Miért lenne ez jó nekünk?
BT55
BT55 kedd, 12:20
Előzmény: #102081  Toka
Ártatlanság vélelme, tudja Toka úr. Amikor mutyisztán népének megakarod tiltani, hogy ne mutyizzon és azok mondják a legjobban akik végig mutyizták az életüket. Aztán majd amikor leesik, hogy eddig szóban nem lehett mutyizni, de azért okosba csak megtudtad oldani, aztán most majd hirtelen okosban sem lehet. Kívánok fájdalmas felismeréseket. Száradjatok. 
rice001 kedd, 12:19
Előzmény: #102062  Adamo68

Mivel nem értesz egyet?   
Ők azt keresik, hogy szerintük olcsón kapta a cég a hadiipart, te azt írod, hogy lehet drágán, ha nincs hazai megrendelés. Egyébként a jelenlegi szerződések is élnek, mert azokat is vizsgálják. 
Tuti, hogy fog az állam rendelni, mert a gazdaságnak az érdeke, hogy a hazait támogassák. 
Munkahelyteremtő, adófizető, GDP növelő és még export cikk is és sok cég profitál belőle. (beszállítók,stb)
Ezt már több elemző is leírta, hogy itthon a 4IG hadiipari lába megkerülhetetlen.A cégtől akar valamit MP. Szerintem a tőkealapok utáni tulajdont az államnak. Ha így lesz Jászai tulajdona csökken.
Egyébként itt a fórumokon nagyon elment negatívba a várakozás és az árfolyam is. 
Sokan csőd, meg tönkretétel, stb. pedig sok NERes cég van, ahol tényleg csak a szűk tulajdonosi kör gazdagodott az állami pénzből. 
Mi lesz ha ez lesz és lesz együttműködés?
"Elég kreatív vállalat vagyunk, meg fogjuk találni a megfelelő lehetőségeket” – így reagált Fekete Péter, a 4iG Nyrt. igazgatóságának tagja és egyben a cég nemzetközi üzleti kapcsolatokért felelős alelnöke egy pénteki sajtótájékoztatón a HVG-nek arra a kérdésre, milyen hatással lehet a cégre az új kormány politikája."
.
Azon is érdemes elgondolkodni, hogy a Rheinmetall 25%-os tulajdonos a cégben és az mit jelentene Németországban ha mondjuk nem tudnák megvédeni a befektetésüket. 
Ki merne külföldi beruházni nálunk? Az tény, hogy a cég gyorsan növekedik és mindent felfal a kisgömböc.
Lehet a telekommunikációt tőzsdére kéne hozni külön, minél előbb, hogy a kormány megnyugodjon és mondhatják majd, hogy szétszedték.
MP megint megszólalt és már elégedettebb :D 
1558ft
BT55
BT55 kedd, 12:17
Előzmény: #102080  Audax1
Akik diktatúrát kiabáltak az elmúlt 16 év alatt, hol volt ilyen???!!! Hol??? Hol??? Kérdezlek titeket??!! Hogy direktben létrehoztak egy szervezetet akinek a feladat a visszavétel?! :D Mi ez???!! Gondolkodjatok már! De nem tudok gondolkodni, mert a befőttesüvegbe fingós szép lányok akik ebből pénzt csinálnak lett a mérce a legtöbbnek az agyában. Nem is értik ezt, azt meg pláne, hogy egy MAGYAR HIVATAL ÉLÉRE KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁR KERÜL. Teljes nemzet ellenes az egész! Ez olyan mintha az egri csatánál az egri ágyúk parancsnokának egy janicsárt nevezett volna ki Dobó István. Mi kell még, hogy ébredjetek!!
Toka kedd, 12:14
Előzmény: #102080  Audax1
6 évíg bent lenni?hmm...kemény...

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek