Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
feel
feel szerda, 13:22
Előzmény: #97197  tomspice
Zuhantak a védelmi részvények egy olyan jelentés után, miszerint Németország leselejtezi a hadihajóit; a Rheinmetall részvényei 17%-ot estek KÖZZÉTÉVE: SZERDA, 2026. JÚNIUS 24., 3:39 AM EDTUPDATED 23 PERCEL EZELÖTT bélyegkép Elsa Ohlen A védelmi részvények szerdan zuhantak egy olyan jelentés utan, miszerint Németorszag felhagy hat hadihajó épitésének tervével, ami a második világháború óta a legnagyobb megrendelése lett volna. A hirek szerint Berlin azt tervezi, hogy elvet egy tobb milliard eurós projektet az F126-os fregattok épitésére, amelyben a Rheinmetallnak kellett volna lennie a vezetö vállalkozónak. Mindez akkor történt, amikor az európai védelmi részvények az év elejétöl jelentösen csokkentek, a védelmi vállalatok romló hangulata közepette.
nyugdijas szerda, 13:20
mert az állam lemondta a hajoepítést. 
Miki71 szerda, 13:20
2008-ról visszaesett 954-re (jelenlegi aktuális árfolyam) és közben nyakig van megrendelésekkel, ömlik a pénz a hadiparba. 
tomspice szerda, 13:15
Ami külön fasza, hogy a rheinmetall -18,%
karalabe szerda, 13:12
Törölt hozzászólás
IstiSan
IstiSan szerda, 12:50
Előzmény: #97192  Kata726
Valaki türelmetlen volt bedobott egy 25 ezret 1830-on.
nyugdijas szerda, 12:35
Előzmény: #97191  KNZilium
JG nem kért engedélyt semmire, ot megbízta a kormány, hogy az állam érdekében tárgyaljon.  Szvsz JG már nagy korvonalakban tudja, mi fog torténni a 4iGval. Ha ez negatív lenne akkor már nem o lenne a rendkívuli gazdasági nagykovet, vagy mi is megbízatásának a hivatalos címe. Es ez, sz, nem bonyolult. 
Rellim
Rellim szerda, 12:35
Előzmény: #97192  Kata726
Nem volt nehéz. 
Nincs a könyvben vevő. Nem tudsz eladni pár száz db-nál többet úgy, hogy ne rombolj. 
Kata726
Kata726 szerda, 12:31
Szép borítás volt... 1830
KNZilium szerda, 12:21
Előzmény: #97188  nyugdijas
Én ezt ennél bonyolultabbnak gondolom. Nem hiszem hogy JG bárkitől is engedélyt kért volna bármire, akár a múltban, akár most. Vagy másként fogalmazva nem hiszem, hogy bárkitől is engedélyt kellett volna valaha is kérnie, hogy dolgozzon. De én ebben amúgy is másként gondolkodom. Tiborcz vagy Mészáros voltak NER-es oligarchák, Jászai, vagy pl. egy Jelinek típusú üzletemberek inkább oportunista és okos faszik, aki már 2010 előtt is léteztek és volt vagyonuk, elképzelésük a világról. 
Amúgy az én tapasztalataim azt mutatják, hogy alapvetően két típusú vállalat létezik az egész világon: az egyiknek baromi jó kapcsolatai vannak az adott kormánnyal, kormányokkal azokon a területeken ahol dolgoznak, a másik meg nagyon szeretné, hogy jó kapcsolatai legyen az illetékes kormánnyal. Jó lenne már ezt egyszer itthon is megérteni. Természetes, hogy a tőke törleszkedik a politikához, viszont az nem jelent feltétlen és örök barátságot.
HunSuccess szerda, 12:13
Előzmény: #97186  Audax1
Véleményem szerint volt egy érdekcsoport, akik látva a választás kimenetelét, elkezdték realizálni a hozamaikat, ami aztán dominó effektust okozott. A KGY-n résztvevők áttekintették a konyvet, és elmondásuk szerint a nagy tulajok továbbra is megvannak. Most napozás megy. 30-50 HUF/reszveny/nap-on. Ezt kisforgalom mellett meg lehet csinálni… ha tisztul a politikai kép és valós gazdasági döntések születnek, akkor nagyobb lehet a napi forgalom is. Tegnap előtt a Kontroll 4iG-s cikke is már csak felülvizsgálatról ír a mostanában elhíresült szerződésekkel kapcsolatban. Pl. ha felmondják a Tatraval a szerződést, akkor a Raba-ra ra lehet a lakatot tenni. Akkor kiváncsi leszek a győri polgármesterre, hogy ezt hogyan fogja kommunikálni a város lakói irányába, mert ezt már nem lehet ráfogni a patás ördögre. És a V4 erdeke is az lenne, hogyha a Tatra tehergépjárművek Győrben készülnének el a magyar megrendelésre. És erre jöhet a SAFE. Szerintem…
Kata726
Kata726 szerda, 12:13
Előzmény: #97178  Audax1
Dühös vagyok, leginkább magamra. Nem rice tehet róla, hogy én miként kereskedek, bár így is jobban jártam, mint itt sokan. Kb 2310nél lennék nullában, ez több embernek is megfelelőbb lenne. Inkább a közben máshol elmaradt hozamokat siratom. 
nyugdijas szerda, 12:10
Ez a mindennapi gyotrodés nem vezet semmire. Mindenki magánugye hova tette a pénzét és mikor veszi ki.  A pénz a tozsdén van, minden joval és rosszal amit ez jelent.  De a lényeg, sz, az, h amikor JG az Emirátusokba repult és ott tárgyaljon, ki és miert éppen ot, a NERes  oligarchát, bízta meg ot evvel? Részemrol ez most mind spekulácio, de sz logikus, h JG , mielott USAba, Torokországba, Emirátusokba stb ment, bizonyára Kapitánynak feltette a kérdést, hogy az új kormány mit szándékozik vele tenni. Es a cédével. Mert errol van szo, már jo fél éve. Szvsz KI-tol megnyugtato választ kapott, mert nem vállalta volna el a kuldetést és lemondott volna a nagykoveti posztjárol és mentette volna magát és a menthetot. Lehet h tévedek, de én pont ezért nem adom el a pakkomat és kivárom az idot. Mert a kecske sem marad éhes de a káposzta is megmarad. 
Audax1 szerda, 12:03
Előzmény: #97181  KNZilium
Úgy van! Ezt jól látod!
Audax1 szerda, 12:00
Előzmény: #97184  HunSuccess
Az a baj, hogy mi nem az elmúlt 2 hónapban, hanem az utóbbi 6-7 hónapban esünk szabadon, csak a gravitáció működik, a rakétákat kivonták a forgalomból. Az elmúlt 2 hónapban az OTP-nek és a MOL-nak voltak jobb napjaik is. Nekünk viszont semmi.
KNZilium szerda, 11:57
Előzmény: #97175  HunSuccess
Én ezt a hírt úgy értékelem, hogy a 4iG és esetleg emirátusi befektetők szállhatnak be valamilyen módon az energetikai szektorba. Ami nem csak egy új terület lenne, hanem erős szinergiákban van a távközléssel pl. ahol hatalmas az adatközpontok és tornyok energia igénye. Ha jól emlékszem talán a közgyűlésen hangzott el - de a nagy melegben kopnak már az emlékeim - hogy a 4iG Csoport már ma is 100% zöld energiával működik, ami ESG szempontjából is fontos nekik. Hajrá! Az hogy a piacokat ez (még) nem mozgatta meg, abban talán a nyár és a tőkepiaci konkrét bejelentés hiánya is benne lehet a politika mellett. Remélem Magyarék hamar túllendülnek ezen a holtponton, mert ahogy én a saját környezetemben látom szépen lassan megáll az egész gazdaság, a multik vágják vissza a költségvetéseiket stb. Baj lehet így ebből...
HunSuccess szerda, 11:55
Előzmény: #97179  Audax1
Melyik az a magyar részvény, amely hasít az elmúlt két hónapban? Az OTP is csak az a csúcsot érte el, amin volt a választások előtt. A részvények nagy része mai is pirosban van a BÉT-en. Egyenlőre csak az elszámoltatástól hangos a magyar közélet, de valós gazdasági döntések vagy megállapodások se itthon, se külföldön nem születtek. Türelem, lemegy a kenyeret és cirkuszt a népnek és utána tisztábban látunk… A védelmi szféra kiemelt terület az EU-n belül…
sprint53 szerda, 11:54
Pontosan... !
Toka szerda, 11:53
🤣
KNZilium szerda, 11:51
Előzmény: #97173  Miki71
Inkább azt mondanám gyámság-gondnokság alá helyezte a magyar kormányt az EU. Fontos nekik, hogy a Magyarország által felvett hitelből elegendő megrendelés jusson a német és francia hadiipari cégeknek is. Vastag bőr.  Az ilyen és hasonló testartás miatt ment Orbánék Brüsszel ellenes harca az elmút 10 évben.

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek