Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Tibor321 kedd, 00:47
Előzmény: #92865  Szenzor

Az új honvédelmi miniszter szavaira esett ma a papír. Felesleges pánik ismét ittvan, hiába az elmúlt hetek tárgyalásai. Jászai a lehető legjobban járt el, halgatott a kormányváltással kapcsolatban, majd amerkai és német nagykutyákkal találkozott.
 Chat GPT válasza, az N7 ügylet felülvizsgálatáról és a cégek visszaszerzéséről, így egyszerűbb mint saját szavakkal leírni.
Röviden: egy új kormány jogállami keretek között nagyon nehezen tudná „csak úgy” elvenni a 4iG hadiipari érdekeltségeit. Ehhez vagy:
  • bizonyított jogsértés,
  • korrupció/bűncselekmény,
  • tiltott állami támogatás,
  • versenyjogi probléma,
  • nemzetbiztonsági szabálysértés,
  • vagy súlyosan hibás privatizációs szerződéskellene. 
  • Önmagában az, hogy „NER-közeli” vagy politikailag vitatott üzlet volt, kevés lenne a kisajátításhoz. Magyarország EU-tagállam, tőkepiaci és befektetésvédelmi szabályokkal. Egy önkényes elvétel brutális jogi és piaci következményekkel járna.Amit viszont egy TISZA-kormány elméletileg megpróbálhatna:
  • szerződések felülvizsgálata,
  • ügyészségi nyomozások,
  • EU-s állami támogatási vizsgálatok kezdeményezése,
  • privatizáció visszafordítása bírósági úton, HA bizonyíthatóan szabálytalan volt,
  • speciális hadiipari/nemzetbiztonsági kontroll erősítése.
A politikai kommunikációban már most is megjelent a „semmissé tennénk” narratíva. Reuters+1Viszont a gyakorlatban ez sokkal nehezebb lenne, mert:
  • a tranzakciókhoz várhatóan voltak versenyhatósági és állami jóváhagyások,
  • a struktúrában külföldi szereplők vannak,
  • és nemzetközi szerződéses kapcsolatok épültek rá. Világgazdaság+1
A Rheinmetall szerepe itt nagyon fontos. Rheinmetall nemcsak partner, hanem jelentős tulajdonos is a 4iG körül kialakított védelmi ökoszisztémában. Több vegyesvállalat és hadiipari projekt fut együtt. telex+2Forbes.hu+2Ez azért lényeges, mert ha egy magyar kormány politikai alapon próbálna „visszaállamosítani” vagy szétütni már működő, részben német érdekeltségű hadiipari struktúrákat, abból könnyen lehetne:
  • német diplomáciai konfliktus,
  • befektetésvédelmi per,
  • NATO/EU-s bizalomvesztés,
  • illetve a magyar hadiipari együttműködések sérülése.
A német hadiipar és a német állam különösen érzékeny most az európai fegyvergyártási kapacitások stabilitására. Egy ilyen ügy nem pusztán belpolitikai kérdés lenne. Továbbá amerikai és cseh érdekeltség is van.
tomato88 hétfő, 22:13
Előzmény: #92877  gemes.bp
KBC-nél.
Kata726
Kata726 hétfő, 21:58
Előzmény: #92896  paprikasjano
Nehéz komolyan venni ezt a "szakmai" hozzászólást...
Atti67 hétfő, 21:53
Előzmény: #92896  paprikasjano
Helyi szakértőnket paprika jancsit hallottuk.Ülj le fiam eggyes.
paprikasjano hétfő, 21:11
Előzmény: #92892  Kata726
Olvasva teged ez olyan katonai gondolkodás 
Korán vetted vissza
Sztem 1500 körül raersz 
Nemtommilesz
Nemtommilesz hétfő, 21:06
Honlapjukon nezd meg mert van reszveny transzfer is. Es lehet van TBSZ ről TBSZ re is. Ha nem találod, írj az ügyfélszolgálatnak, max 24 órán belül valaszolnak. Egy email semmibe sem kerül, költségeket is meg tudod kérdezni. Nekem pl 2000 Ft volt az össz transzfer díj KH Bankból KH érzékpapírhoz (sok k reszvenyre) de máshonnan is tudnak transzfert. Sok pénzt tudnál spórolni. Egy rovid emailt megér! Lehet nem kell éveket várnod, ha megy a TBSZ transzfer!
dunyha hétfő, 21:05
Előzmény: #92889  1791akipoV
Nincsen mit! :)
Feel-nek pedig ismét köszi a fordítást!
Miner
Miner hétfő, 21:05
Nem vagy kötve Kata!
Át lehet mozgatni a TBSZeket másik bankhoz, ha a fogadó banknál is vannak ugyanazok a termékek.
Kata726
Kata726 hétfő, 20:57
Előzmény: #92891  Nemtommilesz
Köszi az infókat! Jelenleg TBSZek miatt kötve vagyok, de amint lejárnak váltok. 
Nemtommilesz
Nemtommilesz hétfő, 20:52
Előzmény: #92873  Kata726
Szia! Gratulálok, ha úgy érzed jól döntöttél, mert magadnak így jobb akkor ne is törődj másokkal. Én KH értekpapírnál platinum csomagban vagyok, és ott 0.24 a normal brokerjuti, es daytradben a fele 0.12.  Es a daytrade ugy szamolodik: ha aznap veszel, adsz vagy forditva, akkor a két halmaz kozos darabszama a daytrade mennyiseg. Pl 800 veszel de 1000 eladsz akkor 800 db. DE!  az is daytrade  ha regebbrol van egy pakkod es abbol eladsz, de még aznap veszel valamennyit! Ott is a ket halmaz kozose a daytrade. Pl regebbrol eladsz 2000 db majd veszel 2500 akkor 2000 re daytrade a jutalek, 500 db ra normal. Eloszor minden darabra a normal jutalekot szamitjak fel !(nem tudni mi lesz még aznap a kereskedéseddel), de a New Yorki tőzsdezárás után, zárják a napot, az elszámolásokat! Kb 23:00 órakor jön emailben a napi kereskedési kimutatásod, és a KH Ertekpapir webes fiókodban pedig látod, hogy azonnal visszautalták a normál kereskedési díj felét, mert az jár neked a daytrade miatt. Sok nyerőt!
feel
feel hétfő, 20:41
Előzmény: #92888  dunyha
Gellért Jászai  4iG elnöke | Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet33 pKövetés
Nagy megtiszteltetés volt ismét találkozni Edi Rama miniszterelnökkel Tiranában, hogy megvitassuk a 4iG Nyrt. hosszú távú vízióját és stratégiai ambícióit Albániában.
A One Albania révén már most is az ország vezető befektetői közé tartozunk, és továbbra is elkötelezettek vagyunk jelenlétünk további erősítése és a még magasabb szintű ügyfélélmény biztosítása iránt, különösen most, hogy Albánia belép a nyári turisztikai csúcsszezonba.
Megbeszéléseink során kitértünk az Egyiptom és Albánia között tervezett EAGLE tenger alatti kábelprojektre is, amely stratégiailag fontos kezdeményezés a mediterrán adatkapcsolatok szempontjából. A projekt célja, hogy kritikus digitális hidat hozzon létre Észak-Afrika, a Közel-Kelet, a Nyugat-Balkán és Európa között, miközben támogatja a következő generációs balkáni optikai gerinchálózat fejlesztését is.
Ezenkívül feltártuk az albániai adatközpont-beruházásokkal kapcsolatos jövőbeli lehetőségeket, amelyek fontos pillérét képezik tágabb regionális digitális infrastruktúra-stratégiánknak.
Albánia kulcsfontosságú stratégiai partnerünk, és szeretném kifejezni őszinte hálámat Rama miniszterelnök úrnak az ország technológiai és infrastrukturális fejlesztéseinek következő szakaszához nyújtott folyamatos támogatásáért.
1791akipoV hétfő, 20:35
Előzmény: #92888  dunyha
Köszönjük!
Ez majdnem susugós és JG is lazába... ;-)
OTP-TOP
OTP-TOP hétfő, 20:01
Előzmény: #92879  tschi-
EU részről elvárás, hogy a korrupció lecsökkenjen a források felhasználásánál.
Cikk volt róla korábban, hogy németo.-ból érkezhet a SAFE felhasználások kapcsán "felügyelő" tag a holdinghoz.
Kérés teljesítve EU felé. Megy a munka, látszik a puzzle darabjaiból.
Üdvözlünk Klaus.
Rellim
Rellim hétfő, 19:59
Előzmény: #92880  Jocek
Gyűjt a francokat!
Fuldoklik, próbál 2e felett maradni.
Elég egy lepkefing, és 1700.
1791akipoV hétfő, 19:47
Előzmény: #92777  bub
Sajnos én is túl sokáig reméltem, hogy fordul és mint a béka a tepsiben hozzászoktam a csökkenő árfolyamhoz és még pluszban bele is vettem (mert hát az esést...), 3000-nél már akkora volt az olvadás léptéke az életemhez képest, hogy már minden jelét külsőleg is produkáltam. Életem nagy hibája volt, és végül késve de eladtam. Visszaszálltam, sajnos sejthető/tudható volt, hogy korán így most várok még a bővítéssel... Gondolom mentálisan a "régieket" is megmozgatja rendesen, de ez azért beker függő.
Kawaszabi77 hétfő, 19:30
Előzmény: #92882  sonos
Oké!!Én is jövök elvileg!Ha valami olyan nagyon nagy dolog közbe nem jön,akkor ott leszek!👍
Kawaszabi77 hétfő, 19:28
Előzmény: #92878  Worthington
Van jelentősége!Nem a hülyék utcájába lakik ez a Jürgen se,az biztos!
sonos hétfő, 19:12
Előzmény: #92875  Kawaszabi77
Szia! Igen! Ott leszek!
tschi- hétfő, 18:50
Előzmény: #92873  Kata726
Én értékelem az őszinteséged, nincs is ezzel semmi baj! 😎

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek