Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
feel
feel péntek, 14:05
Birom mikor elokerulnek a nagyokos megmondok.Ezt csinaltak 300ft-nal is meg 600ft-nal es sorolhatnam.
Persze soha egy darab reszveny nem volt a tulajdonukban.
Ok azok akik megvedenek minket😀
feel
feel péntek, 13:59
Előzmény: #87678  Corleone8711
Koszonjuk ezt masikba toljad😀
Corleone8711
Corleone8711 péntek, 13:37
Ez február 16. írásom az OTP szakmai topicból, időtálló. https://keptarhely.eu/view.php?file=20260216v01zql0dj.png
rice2 péntek, 13:18
Előzmény: #87673  BigD21

Nálam aki 1-2 hónap alatt akar meggazdagodni az csak skalpvadász és nem befektető.
Nincs ezzel gond, de ne tévessze össze akkor azokat akik befektetők és hosszabb távon várják a cég folyamatos növekedését és majd az árfolyam mozgását is. Egyébként itt a fórumokon többségben vannak azok akik nem befektető szemléletűek és csak ugrándoznának az emelkedésekben.

Rövid távon minden kockázatosabb. 
Most a választás miatt adják sokan, 12.-e után majd lehet az eredmény miatt, most a háborús helyzet fokozódott és ezért szinte minden részvényt is adnak. Ha van 1 nagyobb kiszálló ó is akár 1-2 hónapig komoly esést tud hozni, máskor a várható korrekciók, vagy a chart alapján kereskedők miatt, stb.
Hosszabb távon épülhet be az árfolyamba a gyors növekedés és a várható nyereségek, osztalék. 
Majd a negyedéves jelentések bizonyítanak, mert a következő 2-3 évben folyamatosan fog 
növekedni a cég bevétel, nyereség terén. 
Még vannak üzletágak amik idén kezdik a termelést és messze még a csúcstermelésük.
.
Itt más kicsit számonkérnek, de amikor az MKB bank ajánlotta vételre az OTT-ét, na az ott szándékos átbaszás volt. 
Itt sokan mindig csak a pillanatnyi helyzetet nézik. Pedig nem azt kell szvsz. 
A cég folyamatos fejlődése a jól kiválasztott üzletágakban... Na ez a fontos és ez, majd komoly eredmény hozhat. Sokan a céget szidják, közben az ismerőse, vagy más kicsi adja a részvényt.
Jászai eddig csak folyamatosan gyűjtötte!!!
Ezzel a részvénnyel már meglehetett gazdagodni és szerintem még hatalmas emelkedések fognak jönni. Minden üzletágban még a nyereségesség is növekedni fog, arról nem is beszélve, hogy még a következő 2-3 évben külföldön is komoly növekedések jönnek.
3190ft
tschi- péntek, 13:17
Előzmény: #87673  BigD21
És mi a "G"? Gellért? :)
Ahham péntek, 13:16
Előzmény: #87670  1valaki
Ha már itt a tőzsdepszichológiát puffogtatjuk, nyájhatás? Az csak urbanlegend?
bet4more péntek, 13:16
Előzmény: #87669  brainstorm
Szerintem alapvetöen az idöskálával van problémád. Belevettél és pár hónapon belül reméltél busás hasznot, az alapján, amit írtál. Most, hogy ez nem következik be, sajnálod, hogy nem adtad el a vételed utáni csúcson azonnal rövid idön belül. Ez a hajó elment, s csak utólag tünik viszonylag egyszerünek a helyzet. Amikor épp benne vagy, akkor a realizáláshoz le kell küzdened a mindig ott motoszkáló hátsógondolatot, hogy mi van, ha még sokkal magasabbra is felmegy és korán adod el? A döntést nehezitik a (túlzott) optimista vélmények, amelyekböl emelkedö trendnél természetesen több szokott lenni és simán elnyomják a pesszimistább hangokat. Ha kizárólag a saját véleményedre alapoztál volna, akkor célzottan nem olvasol semmiféle egyéb véleményt ilyen fórumokon. De az, hogy rátaláltál erre a fórumra, az nekem azt mutatja, hogy érthetöen némileg bizonytalan voltál a hogyan továbbról, s mások vélményére is kiváncsi voltál. Aztán persze nem csoda, ha elsodort a hype, föleg, ha nincs tapasztalatod az ilyen erös emelkedéseket jellemzö hangulathullámokban. 
Senki sem fogja tudni megmondani hiba nélkül, hogy mi lesz, legyen az akármilyen profi elemzö. Itt csak valószinüségeket lehet megadni. Tul sok az ismeretlen változó ahhoz, hogy jó bevalasú, konkret elörejelzést lehessen gyártani. Minél kisebb az idöskala, annál könnyebben bele lehet futni olyan váratlan dolgokba, amelyek ellenkezü irányba mozdithatják ki az árfolyam mozgását. Ha alapvetöen bizol egy cégben és a várható sikereiben, és képes vagy kitartani mellette hosszabb idön at, akkor ki tudod várni a rosszabb idöszakokat is (válságok, háboruk, vagy csak egyszerü stagnálások). Ha rövid idö alatti busás haszonszerzés volt a cél, az szerintem lényegesen nehezebb és sokkal nagyobb a vesztés esélye.
Mielött belevettél, megnézted a részvény korábbi mozgását? Voltak itt erös visszaesések, nagyon hosszú stagnálo idöszakokkal is, s semmi sem garantálja, hogy nem tapasztalunk a jövöben is (részben) hasonlót.
BigD21 péntek, 12:52
Sokszor inkább nem írok semmit, mert feleslegesnek tartom.Olvasom a kommenteket és sok hasonló van, mint ez a hozzászólás :“… október eleje óta vagyok részvényes…”A 4iG-ről pár tájékoztató jellegű adat:A 4iG Nyrt. (korábbi nevén Freesoft Nyrt.) jogelődjét 1990-ben alapították. 4iGA cég történetének főbb mérföldkövei az alapítás óta:
  • 1990: A vállalat alapítása szoftverfejlesztő cégként.
  • 2004: Bevezették a társaság részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére.
  • 2014: A Freesoft nevet 4iG Nyrt.-re változtatták, amely a "International, Innovative, IT, Investment" szavak rövidítése.
  • 2019: Jelentős tulajdonosváltás történt, amikortól Jászai Gellért vette át a vállalat irányítását, és megkezdődött a cég intenzív terjeszkedése az informatikai és távközlési piacon.
A 4iG az elmúlt években – különösen a 2023-as Vodafone-felvásárlás óta – robbanásszerű növekedésen ment keresztül, és mára Magyarország egyik legnagyobb vállalatcsoportjává vált.A legfrissebb pénzügyi adatok alapján a változás mértéke:
  • Árbevétel: A cégcsoport 2025-ben történetének eddigi legerősebb évét zárta, konszolidált nettó árbevétele elérte a 733,88 milliárd forintot.
    • Összehasonlításképpen: 2021 első kilenc hónapjában ez még csupán 53 milliárd forint körül alakult.
  • EBITDA (Üzemi eredmény): A jövedelmezőség is rekordot döntött, 2025-ben 275 milliárd forint volt az EBITDA.
    • A korábbi évekhez képest (pl. 2024: 230,8 milliárd Ft) is folyamatos a bővülés.
  • Piaci érték: A társaság piaci kapitalizációja 2025 végére meghaladta az 1 247 milliárd forintot.
  • Üzleti fókusz: Míg korábban tisztán informatikai cég volt, mára a bevétel 86%-át a távközlési üzletág (Digi, Vodafone, Antenna Hungária stb.) termeli, de jelentősen nő az űr- és védelmi ipari szegmens súlya is.
  • Nyereség: A korrigált adózott eredmény 2025-ben több mint hatszorosára, 35,96 milliárd forintra emelkedett.

… aztán jönnek a pár hetes, hónapos befektetők és “megmondó emberek”-nek hívják a tapasztaltabbakat, meg “felbeszélőknek”, akik látnak jövőt a 4iGban.
Tájékozódni, gondolkodni kell, nincsen 100%, de szvsz itt senki nem mondott tutit!
Vagyunk páran, akik természetesen, mivel optimistán látjuk a jövőt, biztatjuk azokat, akik hasonlóan gondolkoznak!
Én ezt segítségnek gondolom és olyan szándékkal is teszem!
És ez nehéz időszak (várható volt!), de meggyőződésből mondom:
tartsatok ki, lesz itt még emelkedés bőven!
Kitartást, fel a fejjel!
Arpi1212 péntek, 12:51
Fél éve figyelem a posztokat és egy picit egyetértek brainstorm -al. De azt veszem észre hogy nagyon a hírekre támaszkodnak a jelenlévők. Az igaz hogy csinálhat kis és közepes elmozdulásokat (és ne az ilyen hírekre gondoljunk hogy kirobbant egy háború meg ilyenek, mert ezek nincsennek minden negyedévben...), de ha a technikai része nem adja ki akkor ne várjuk hogy egy longos nap után máris 5k lesz az árfolyam a következő nap :D. Ha a struktúra nem úgy áll, alakzat nem alakul ki, nincs break out stb... akkor ne reménykedjünk, ez nem az a műfaj. D1en beoldalaztunk, ha nem zárjuk át a 3785öt akkor nincs struktúra törés és folytatódik a shortos mozás. H1en ha átzárjuk a 3370-et akkor beszélhetünk arról hogy megtört a belső struktúra és elmozdulhatunk long irányba. Utána a legközelebbi ellenállás 3400, majd 3590 környéke. Ha viszont shortba átvisszük a 3060 körnéykét akkor szabad az út 2995- 2880-ig ahol van egy bullish FVG is, ha azt inverzeljük akkor megyünk tovább lefelé. Ha megnézzük D1en a múltév Oktoberét, Noveberét akkor lehet látni hogy nagyon sok zöld gyertya alakult ki sok FVG-vel amit előbb vagy utóbb vissza kell tesztelni.
VaLaci73 péntek, 12:48
R3190
Vételi dbVételi árEladási árEladási db
652  6523185320078067806
7149   6497318032059418747
8255   1106317532107509497
10 036  178131703215239111 888
12 109  207331653220145013 338
1valaki
1valaki péntek, 12:47
Több okból sem értelek miért sírsz? 
"... így  most jelenleg kb egy havi ksh átlag fizetés mínuszt nézek a rakéta hypeolóknak hála…" 
- Ezer helyen és ezerszer le van írva, hogy a forumokon lévő vélemények és "elemzések" nem foghatók fel befektetési tanácsnak, pláne ha kezdő tőzsdés vagy!
- Azt sem, hogy ilyen minimális veszteség kapcsán minek "koptatod a tollad", akarom mondani nyomkodod a billentyűzetet, ilyen hosszan leírva a szemrehányásodat más forumtársak irányába! Ekkora összeget kevésbé neveznék bukónak, bár matematikailag annak mondható!
- Alapelv hogy csak olyan pénzzel játssz (értsd, fektesd be) amire egy jó darabig nincs szükséged, vagyis nem a napi megélhetésre kell! 
Bár az említett nyaralásod ami elmaradt, úgy látom ezt támasztja alá, ezáltal akkor gond egy szál se, mert megélhetési problémád nincs. 
- Az meg engem háborít fel, hogy sok mindenki, mint te is, azt hiszi hogy a tőzsde egy kánaán, beteszünk valamit és az pillanatok alatt megsokszorozódik! 
Ez valami olyan mint amikor azt mondják hogy odaát nyugaton kolbászból a kerítés!
- Azt viszont ne felejtsd el, hogy ameddig a részvényed megvan, addig az mindössze egy virtuális veszteségnek vagy nyerességnek fogható csak fel, ergo csak várnod kell hogy visszataláljon vagy erősödjön az árfolyam a bekerülési áradhoz képest!
- Ahhoz hogy valaki nyereséget tudjon elkönyvelni, viszont valakinek veszíteni kell a másik oldalon ezt is vésd jól az eszedbe!
- Tanulj mielőbb tőzsdepszihológiát, hidd el nem árt!
Sikeres kereskedést és több türelmet!
brainstorm péntek, 12:26
Előzmény: #87656  Rellim
október eleje óta vagyok részvényes, magam döntöttem, hogy ide fektetek be a 4IG-be, utána táláltam rá a portfolió fórumokra. (kár volt, november közepén kiszálltam volna…) Elvitt a hype, a rakéta, az itteni megmondó emberek… Dühös vagyok (főleg magamra) mert azt gondoltam, hogy amit itt a fórumhúzók elemeznek, cégbe”belelátnak” értenek a tőzsdei mozgásokhoz … valami releváns tudás húzódik mögötte. Több mint ami az egymagam tőzsdei meglátása…haddjuk November közepe óta (már 4 hónapja) egy helytálló piacelemzés, cég elemzés, tőzsde mozgás sem találta még az irány sem.. nem hogy nem talált… a vak sötétségbe való okoskodás lett minden poszt 1-2 nap elteltével. Ha nem olvasom az itteni felbeszélőket, most nyáron a Seychelles szigeteken vagyok, így most jelenleg kb egy havi ksh átlag fizetés mínuszt nézek a rakéta hypeolóknak hála…(a végső döntés ugye az Enyém! volt) „harag” természetesen nincs, de bosszúság igen, hogy látatlanban egy ninck név mögül még itt a portfolió fórumon is erős fenntartással kell lenni a túlzott önbizalommal és „tudással” (nem)rendelkezőkkel szemben. Nem tudom ki írta, de szerintem is van itt olyan, aki a kisbefektetőket szándékosan a hintába teszi. Ameddig valós barátságok, szemtől szembeni beszélgetés, véleménycsere nincs, addig az itt írtaknak a jelentős részét nem lehet/szabad komolyan venni… a tőzsdeguruk nem itt hintik a biztos céginformációkat… 
tomspice péntek, 12:23
Előzmény: #87664  Grandma
nem is vitázunk, hamarosan 5k , ha ez a mostani káosz véget. ér
Nemtommilesz
Nemtommilesz péntek, 12:11
Előzmény: #87666  Grandma
Vegyél most is :)
Grandma péntek, 11:55
Előzmény: #87665  Nemtommilesz
Tettem az évek során. És még bőven pluszban vagyok. Szóval ennyi esésnél venni kell, nem eladni, akkor meg lesz idővel a haszon is. A most negatívos sok hitetlen meg majd vissza fog szállni idővel, ebben is biztos vagyok.
Nemtommilesz
Nemtommilesz péntek, 11:37
Előzmény: #87664  Grandma
Csipegess Te is :)
Grandma péntek, 10:52
Egyszer  valami okos USA befektetőtől olvastam, hogy 30-35% esésnél venni kell a részvényt. Na, ennek az ideje most már eljött a 4iG-nél. Szóval venni kellene, nem eladni. Már, ha valaki kicsit hosszabb távon - 1-1,5 év -  is gondolkodik, nem csak pár hónapban. A Covid miatt 50%-ot is estek papírok, aztán 1,5 év alatt új csúcsra mentek, sőt, tovább is. Egy biztos, hogy a magyar tőzsdén a 4iG-en kívül nincs másik olyan cég, ami előtt nagyon nagy növekedés van kilátásban. Ezen szerintem kár is vitatkozni.
feel
feel péntek, 10:36
Előzmény: #87660  rice2
👌
rice2 péntek, 10:31

Csak megjegyzem, ha a cég EUR vagy Dollár hitelt akarna felvenni, akkor most kéne neki, mert gyenge a ft.
Később ha a ft erősödne, komoly pénzügyi nyeresége keletkezne rajt. 
Ha itthon költi el, akkor most többet ér mint 2 hete.
3170ft
Nemtommilesz
Nemtommilesz péntek, 10:30
Előzmény: #87660  rice2
Én csipegetek :)

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek