1, Mivel kicsi a közkéz ezért a split után jobban pörögne a kereskedés is, mert akiknek van, nagyobb darabszáma lenne és a többől, könnyebben csökkentenek. Csak megjegyzem, hogy eddig volt 2 és mindig pörgött a kereskedés pár hónapot. 2, Sok kicsi csak tényleg az árfolyamot nézi. Nekik a pár ft-os részvény olcsó, az 1000ft-os drága :D Tudom akik így nézik nem értenek semmit, de mégis. pl. a 60ft-os Deltát az 1900ftos 4IGhez hasonlítják, stb. 3, Spekik is jobban szeretik. 4, Külföldi spekik is nagyon szeretik az 1EURós , vagy 1USDos papírokat. 5, A 4IG hamarosan blue chip lesz és a cégnek fontos lesz, hogy a napi forgalmak növekedjenek és a papír jobban pörögjön. 6, Telekomnak több mint háromszor annyi papírja van mint a 4IGnek és sokan hozzá hasonlítják az árfolyamot. Lehetne még írogatni, de igazából a másik oldalt is nézzük meg. Mi szól ellene??? Na erre meg semmit nem tudok írni! Jászai helyében 1 éven belül spliteltetném a papírt, ami szerintem a jelenlegi tulajoknak jót jelentene. Nk neked is válaszoltam. dodo Nem vagy nagyon beteg? Mi fáj? poreci és matgab 1 ember volt. volt neki kb.300-400edb részvénye, de kiszállt mikor a T-Sys akvi meghíusult kb. 600-800 körül. még írogattam is neki, hogy sajnálom, hogy így döntött, stb. Te viszont kimaradtál és látom fáj.1936ft és 80milla
Gyakorlatilag 2 telekom cége van a 4IGnek. 1-ik az infrastruktúra. Nyilatkozta Jászai, hogy részben (50% alatti tulajdont) eladják. Több 100milliárdos üzletről beszélt. Erre írtam én már talán több mint 1 éve, hogy kb.200milliárd jöhet a cégbe. Jászai azt is mondta, hogy minél nagyobb a hálózat, annál többet ér és az új tulajok is hozhatnak további bővülést. (Egyébként azóta a Telekom is bejelentette, hogy kiszervezi.) Akár már idén eladhatják!!! (régóta tárgyalnak a világ legnagyobb befektetőivel ezen a piacon) 2.-ik az ONE amiben a TV, Internet, Mobil és a vezetékes telefonos előfizetők vannak. Ez amikor komoly nyereséget termel, léphet tőzsdére úgy, hogy tőkét vonnak be és ebből a tőkéből terjeszkedhet tovább, vagy fizeti a hiteleit. Egyébként akár több lépcsőben 10%-20%-os közkezet is kialakíthatnak. A lényeg, hogy a 4IG 50% felett akar maradni. Így lenne 1 külön tőzsdei cége a 4IGnek. (Ahogy most a Telekomnak a Deutsche Telekom) Nyereséges évek után kapná az osztalékot. Ez mindenképpen jó lenne, mert sokan most a 4IGét azért nem veszik, mert nem átlátható. Ha a telekom szektor külön menne, sokan akik ezt a szektort szeretik vennék. Alapok is vennék az "új "céget a tőzsdén és ezért beárazódna a valódi értéke, ami majd a 4IGét is felfelé hajthatná.1936ft és 69milla
Ezt hogy kell elképzelni, hogy a tel komm üzletág külön tőzsdére menne? Ahhoz ki kellene válnia a 4ig-ből, nem? Az nem hozza magával, hogy a maradék cég értéke, így a papír árfolyama kevesebb lesz?
Én (titokban:D) kicsit abban bízom, hogy nyolcadolják és 2,5ft lesz a névérték és akkor jöhetne a 300ft is :D 1 év múlva akár már a telekommunikációs üzletág is jöhet a tőzsdére, mert komoly nyereségeket fog termelni és könnyen felértékelhetik. Ha majd a Telekomhoz hasonlítják, magas árfolyamon léphet a tőzsdére. Ezt már 2 éve is mondta Jászai, hogy hosszabb távon ez a terv. . Napi átlag 1941ft! Járatják szépen ezt a szintet. Megy a porszívó. Hamarosan jön a szintlépés szerintem. 1940ft és 56milla
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.