Antenna Hungária apport okt. végéig lezárul.(Addig jön a Digi.) https://hvg.hu/gazdasag /20210901_Jaszai_Gellert_Nem_meglepo_hogy_a_beveteleink_haromnegyede_allami_forrasbol_van#rss
Mert rágja a kefét, hogy kimaradt. Méltósággal kellene viselni, csak nem megy. Nekem sem volt Masterem, Waberersem (sajnos🤣), de ettől még nem vagyok ellendrukker. Akik időben meglátták a lehetőséget ott, szépet nyertek. Gratula nekik!
Az elmúlt napok emelkedése után az árfolyam mai napon csökkenéssel nyitott, így elképzelhető, egy „sell the news” effektus, azonban a többnapos teljesítményt nézve még mindig erőteljes emelkedésben a papír. A 800 forintos szint erősebb ellenállás lehet, főként a mostani lokális csúcspont kijelölésével. Korábban a 2019-ben kialakult fej-váll alakzat nyakvonala húzódott ezen a szinten, így az 1100-as szintek megközelítése előtt a 800 forintos szint nagyobb akadály lehet az árfolyamnak. A közelmúlt nagy kitörése miatt a 720-as szint már támaszként funkcionál. Több, mint egy év oldalazás után így ismét pozitív a technikai kép a részvénynél.
Nagyot nőtt a 4iG, de ez még csak a kezdet Komoly növekedést mutatnak a 4iG bevételei az első félévben, a vállalat pedig a frissen bejelentett akvizíciók miatt is izgalmassá vált. A nagymértékű növekedésre azért lehetett számítani a korábbi felvásárlások és az elnyert szerződések alapján, viszont a részvényárfolyam mégsem tudott emelkedni. Egészen a legutóbbi bejelentésig, amikor a 4iG bejelentette, hogy az Antenna Hungáriában szerezhet többségi tulajdonrészt. Az árfolyam a jelentés közzétételét követően viszont csökkenést mutat, és egy fontos ellenállásnál akadhatott el.A 4iG bevételeinek szezonalitása miatt nem éppen az első félév a legerősebb, viszont éves összehasonlításban nagyot nőtt a vállalat árbevétele. Az első negyedév 15 milliárdot meghaladó árbevétele után a második negyedévre megközelítette a 17 milliárdot a bevétel, összesen az első félévben pedig 32,3 milliárdos árbevételt ért el a cég. Ebből 267 millió forintot tettek ki az egyéb bevételek. A tavalyi évvel összehasonlítva a 4iG közel akkora árbevételt ért el a második negyedév végéig, mint tavaly a harmadik negyedévig, várhatóan pedig az erősebb időszak csak most jön.Az első negyedévhez képest a második negyedévben kis mértékben csökkent a bruttó marzs, emellett pedig a felvásárlások és a növekedés miatt a költségek is magasabb szintre kerültek. Jelentősebb növekedés a költségeknél a személyi jellegű ráfordításokban volt, amely a növekvő alkalmazotti létszámnak köszönhető. A tavalyi évhez képest közel duplázódott az alkalmazottak száma.A marzsok enyhe romlásával is az EBITDA nagyobb növekedést mutat a tavalyi évhez képest, összességében 1,7 milliárd forint feletti eredményt ért el a cég az amortizáció, értékvesztés, pénzügyi eredmény és adók levonása előtt.Az év első felében jelentősen növekedtek az amortizációs költségek, a 4iG 852 millió forint értékben számolt el értékcsökkenést. A 4iG az elmúlt időszakban a kutatási és fejlesztési tevékenységhez kapcsolódóan hajtott végre tárgyi eszköz és szoftver beszerzést, főként a tagvállalatok eszközparkjának cseréje miatt is magasabb az amortizáció, mint a tavalyi évben.A negyedévben elszámolt pénzügyi eredmények és az adózási kötelezettségek miatt a negyedév veszteséges lett. A féléves eredmény így 492 millió forint lett, amely több, mint harmadával alacsonyabb a tavalyi első félévhez képest.A mostani jelentős növekedés mellett viszont a felvásárlások miatt izgalmas a 4iG, amelynek a részvényárfolyam szárnyalása is köszönhető. A korábbi felvásárlások közül a mostani évben a Poli Computer, Portuguese Telecommunication és a Spacenet zárult le, és került be a könyvekbe. A negyedéves gyorsjelentésből kiderül, hogy a Poli Computer esetében 2 milliárd forint, a Spacenetnél pedig közel 389 millió forint volt a kifizetett nettó pénzáram, míg a Portuguese Telecommunication apportként került be a könyvekbe. A három cég a felvásárlás óta közel 1,5 milliárd forintos árbevétellel járult hozzá a cégcsoport teljesítményéhez. Szeptember 30-án rendkívüli közgyűlést fog tartani a 4iG, amelyen a DOTO Systems és a TR Consult beolvadásáról döntenek a részvényesek. A DOTO Systems-ben először 60, majd 100 százalékos tulajdonrészt szerzett a 4iG, viszont az utóbbi esemény már a harmadik negyedévre esik.A kisebb méretű cégek mellett a két fontos tranzakció a Digi-felvásárlás, valamint az Antenna Hungáriában való részesedésszerzés. Mindez jelentősen átalakíthatja majd a vállalat bevételeit is, illetve további nagy növekedést jelenthet 2022-ben. Korábban a menedzsment a tranzakcióról úgy nyilatkozott, hogy akár meg is duplázódhat majd a 4iG árbevétele, ha sikeresen zárul a Digi felvásárlása. Jelenleg a távközlési bevételek nagyon kis részét teszik ki a 4iG bevételeinek, az tervezett akvizíciók azonban ezt átalakíthatják.A féléves 32 milliárdos árbevételnek a nagyobb részét a félévben az IT szolgáltatások adták, valamint az eszközeladások is közel hasonló mértékűek voltak. A távközlési bevételek részarányának növekedése azonban várható a jövő évben. A marzsokra nézve pozitív, hogy a bevételeknél többségbe kerültek az IT szolgáltatások. A közvetlen költségekkel számított fedezet az IT szolgáltatásoknál 16,4 százalék volt, míg a kereskedelemnél 10 százalék.Az eddigi növekedés mellett pedig csak most indulhat el az a folyamat, amely után a 4iG az informatika mellett a távközlési iparágban is egy meghatározó szereplővé válik. Magyarországon kívül pedig nemzetközi felvásárlásokat is bejelentett a 4iG, előzetes megállapodást kötött a Telenor Montenegro, valamint a Space-Communication Ltd. többségi tulajdonának megszerzésére. A tervezett és eddig lezárult felvásárlások a cégstruktúrát is átalakítják, amelyben 3 fő terület fog szerepet kapni, az informatika, a távközlés és az űripar.Esik az árfolyamAz elmúlt napok emelkedése után az árfolyam mai napon csökkenéssel nyitott, így elképzelhető, egy „sell the news” effektus, azonban a többnapos teljesítményt nézve még mindig erőteljes emelkedésben a papír. A 800 forintos szint erősebb ellenállás lehet, főként a mostani lokális csúcspont kijelölésével. Korábban a 2019-ben kialakult fej-váll alakzat nyakvonala húzódott ezen a szinten, így az 1100-as szintek megközelítése előtt a 800 forintos szint nagyobb akadály lehet az árfolyamnak. A közelmúlt nagy kitörése miatt a 720-as szint már támaszként funkcionál. Több, mint egy év oldalazás után így ismét pozitív a technikai kép a részvénynél.
Annyira látványosan ellendrukker vagy, hogy az már fáj...jössz ilyen lepkefing hírekkel és ajjaj felkiáltással. Nevetséges ovis tempó. Kimaradtál, korrekcióban még beszállhatsz majd, ha úgy döntesz. Ha nem, akkor meg engedd el.
Törölt felhasználó2021. 09. 01. 14:01
Ajjaj. https://hang.hu/belfold/honapok-ota-eloszor-csokkent-a-fidesz-tamogatottsaga-130365 "Azt is kiemelték, hogy augusztusban kissé megerősödött az ellenzéki összefogás: a teljes népesség körében a pártok eredményeit összeadva összeadva 39 százalékon állnak a Fidesz 34 százalékával szemben, a pártválasztók körében pedig 52 százalékon a Fidesz 45 százalékával szemben."
Csak hogy megértsd még ennél is egyszerűbben: Ha érdemtelenül, csak a kapcsolataid miatt szereznél meg egyéni vállalkozóként egy (informatikai) munkát, azt sem fogadnád el...ja de, azt elfogadnád, mert korábban volt 4iG-papírod. :D
Még egyszer nem akarom leírni azt amit az előbb írtam, de látszik, hogy nem tudod megcáfolni. Próbálsz személyeskedni, de nem valami hatásos. Mert a túlárazott informatikai közbeszerzések nem voltak no-go zónák? Csak amikor kimaradtál egy buliból, akkor jutott eszedbe hirtelen, hogy "jaj, ez túl etikátlan..."
Na jó, még egyszerűbben: amikor a volán sofőr felajánlja - mert rendre megteszi -, hogy nem ad jegyet, 100-200Ft-ért elvisz, sosem fogadom el. Az AH vagy átjátszása nekem ugyanez.
Te tényleg ennyire hülye vagy vagy képzed magad? Azt írtam, hogy vissza akartam venni, mikor jött a hír, és onnantól már nem akartam. Igen, évekig volt. 635-640-en adtam el, nyertem az OTP-n, visszajöttem volna az augusztus végi jelentés és a várható Digi és Telenor Montenegro bejelentés miatt. Arra számítottam, hogy 700 felett el tudom majd adni. De hogy végre megértsed (bár tudom, hogy egyszerűen nem akarod megérteni), leírom másként: Járok egy kínai boltba, ahol édességet árulnak. olcsóbb, mint máshol, de legális. Gondolom, a vámon trükköznek valamit, kevesebb a haszon, mint a CBA-ban, de ez szürke zóna, nem zavar. Aztán egy nap a kínai azt mondaná, most lehet még kedvezőbb is a vétel, igaz, ez már "leesett" egy CBA-s szállítmányról. Na ez nekem a no go zóna. Tudom, hogy ebbe is belekötsz, mert ilyen vagy, de leszarom, megtettem a magamét, hogy megértse a legegyszerűbb elme is.
Úgy tűnik, azért nálad jobban tudok értelmezni. Azt írtad, hogy a csomagodat "nem vetted vissza". Tehát volt korábban 4iG-papírod. A cég a mostani bejelentés előtt is csókos informatikai cég volt, jelentős állami szerződésállománnyal, kedvezményezett helyzetben, úgy is mondhatjuk, hogy hátszéllel. Ugyan korábban is fogalmaztál meg kritikákat a céggel szemben, de mivel volt papírod, tulajdonképpen magadat köpted szembe, pont ahogyan írtad. (azt nem tudom, hogy nyertél vagy veszítettél rajta, annyira nem érdekel, de nem is ez a lényeg) A lényeg az, hogy volt papírod. Vagyis annak ellenére, hogy most úgy tűnik, hogy magas erkölcsi talapzatról beszélsz, valójában te is vetted volna 44-ben a német vasutak részvényeit. Inkább ezzel nézz szembe.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.