Lehet holnap 60 lesz... :) :) Akkor nem lesz ekkora a mosoly. De ezt el kellett tenni... Rést vissza kéne töltenie, utána újabb vételek jöhetnek talán.
Nagyon agyaltam, hogy mitévő legyek.... :) De ezt a nyereséget el kellett tenni. Legszebb álmaimban volt 30 körül a vége, de arra gondolni sem mertem, hogy két héten belül... :) :) 400 db volt.
$ADYEN $SAP Valaki ezeket nézi? Szerintem az SAP moat sokkal nagyobb mint a ServiceNow. Jó lenne SAP 130€ felé megint ravennék megint. De a $NOW most nagyon megindult lehet Trump belevett.
Durva hogy a Dell 200%-ot ment 3 hónap alatt és valamiért nem is néztem pedig ajándék áron volt februárban 110-120 felé 10 p/e. SMCI is 19,,5-rol 42$, az SMCI-t néztem pont 19,5-n de az egy olyan management mintha roulettezne az ember olyan governance risk van hogy simán benne van hogy egy év múlva megint 19$, nem tudnak új CFO-t találni 2 éve. De a DELL na ezért kár.. Pedig még az egyik watchlistemen rajta is volt... Itt mondjuk már nem ugranék rá
zavarja már el valaki teljes vagyonelkobzással Bajban Donald Trump: három éve nem volt ilyen magas a maginfláció Amerikában – az iráni háború egyre jobban megüti a gazdaságotAz Egyesült Államokban az infláció áprilisban három éve nem látott ütemben gyorsult, miközben az amerikai háztartások reáljövedelme harmadik hónapja csökkent. A Fed a magas kamatszintet várhatóan 2027-ig fenntartja.VG2026.05.28, 21:57
Ki mondta, hogy lenézendö??? mondtam ilyet?? Annyit irtam, hogy ebbe a papirba nem tolnek bele 10-20-30%-ot, de igazabol mindenki maga tudja. Ha bejön, kurva nagy huzas volt, ha nem, hat, akkor meg ra kell tudni. En csupan annyit irtam, hogy azert egy UMAC kaliberbe nem tolnek oriasi vagyont. Ezzel nem neztem le senkit szerintem :) Ha te hitelt is veszel fel ra es meg abbol is UMAC-ot veszel, lelked rajta, kivanom, hogy menjen 100ig vagy ameddig akarod :) Sok sikert!
Ma vagy holnap lesz offering? Szerintem 20m db 30 dolláron lesz az utolsó nagy higitas, enélkül nem tudnak nőni sajnos. 20 alatt akkor vissza lehet venni.
Szerintem is. Én 17 usd nél kezdtem venni. Nem találom a számítást amit csináltam, de tavaly amikor számoltam a tervezett kitermelési adatokból 140 usd körüli célár jött ki.
Apropo pont egy hete kapta meg a PPTA a 2.9bn USD hitelt az EXIM-tol. Szerintem itt is hatalmas felertekelodes johet. PPTA / Perpetua Resources (current market cap around $3.3B) just got a major U.S. government boost: EXIM approved a $2.9B senior secured loan for the Stibnite Gold Project in Idaho. The latest technical report outlined an after-tax NPV(5%) of about $3.65B at base-case metals prices of roughly $2,175/oz gold and $14,000/tonne antimony, making the government backing a huge de-risking step for what is basically a U.S. strategic minerals + gold project. The mine is expected to produce about 463k oz gold per year in the first 4 years, and around 296k oz/year over the 15-year mine life. On antimony, the first 4 years are expected to recover 69.1M lbs total, or roughly 17.3M lbs / 7.8k tonnes per year. Life-of-mine average is lower, around 7.1M lbs / 3.2k tonnes per year.
The antimony angle is the key. The old headline was that Stibnite could cover >35% of U.S. annual antimony needs. That looks true if you compare early production to 2023 U.S. apparent consumption, but less true versus the latest 2025 estimate, where U.S. apparent consumption jumped to ~45k tonnes. Against that, early Stibnite output would be closer to ~17% of current U.S. demand.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.