Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 07. 13. 18:56

OPUS Global Nyrt.  

Itt az uj topik ahol nincs helye trollkodasnak, szelkakaskodasnak. Hasznaljatok! :) Hajra Opus Global!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
irodek333 2019. 07. 07. 12:02
Előzmény: törölt hozzászólás
Azt kell hogy mondjam, az általad leírtakban és Gyuriéban is van igazság. Azt gondolom, mindannyian akik rv tulajok valamilyen szinten az általuk birtokolt cég jövőjét egy kicsit rózsaszínben látják és ez így helyes, hiszen azért vettek a rv-ből....Ettől függetlenül nem vennék rá mérget, hogy az Opus ára tartósan 400 körüli értéken fog forogni. Az IT valóban gyorsabban térülő tevékenység az iparnál, de mit szólsz a bankhoz?? Hamarosan ott is ki kell teríteni a kártyákat. Nagy a csend mostanában az Opus háza táján, 400 erősen megtartotta, a 450-460 az új 200. Most nyár van, meleg van inkább a Balatonon, és a hideg sörön gondolkodik mindenki. Ősztől viszon remélem hírdömping veszi kezdetét. Újabb fejlesztések, újabb cégeket, újabb tevékenységet várok. Na és indul a külföldi tőzsdén a kereskedés. Az Opus reális árát január környékére 7-12 EUR körülire tenném. Meglátjuk...
.....4IG:Nem nagyon foglakozom vele, mert nincs belőle egy darabom se. Szárnyal, mint az állat ki tudja hol áll meg, de baromira benne lehet egy nagy korrekció. A következő mondatomtól kérlek titeket ne dobjatok hátast: Ott van az Estmédia. Azzal a Papp Istvánnal aki korábban a T-Sys atyaúristene volt. Komoly IT-s múlttal. Gondolom nem azért ment oda mert éppen ott fogadták el az önéletrajzát. Még nem ált össze a kép, de szerintem a 4IG-nek és az Estmédiának köze lesz egymáshoz. És akkor mint minden út Rómába, itt a BÉT-en minden út az Opusba vezet. Meglátjuk....
....
Mindenkinek jó pihenést, jó nyaralást kívánok!! Készüljünk az őszre, mert mozgalmas hónapok jönnek szeptembertől!!!
macey- 2019. 07. 07. 11:23
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2019. 07. 07. 11:08
Előzmény: #220596  betgyuri
Én figyelemmel kísértem a forgalmat.par hete valaki 80miliot belenyomott 1085Ft on.Nezzuk meg 4IG/Opus forgalmat.Igaz bármi lehet de én arra számítok hogy az összes munkát elszivjak a Tsystem től
Így muszáj lesz eladni,de ezt a DT vezetői is jól tudják.lehet tényleg kapnak jócskán hitelt és így tudják megtenni a céget.Nagy a szórás a vételárban 30-80miliardik
Törölt felhasználó 2019. 07. 07. 08:55
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Off Tanulsagos! Soha ne turistaskodj egy tartalykocsi tetejen az Uralban nyaron! https://index.hu/kulfold/2019/07/07/oroszorszag_felrobbant_uzemanyag_tartalykocsi_turistak_tetejen_halal/
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 06. 23:57
Előzmény: #220595  Metis_papa
Jó estét  Metis_papa ! 
Én is köszönöm a választ. Megint sokat írtál :) 
A 4IG sztoryban rengeteg a ha feltétel. Növekedési pályán van. Nagy kérdés hogy kapnak -e annyi hitelt megfelelő feltételekkel. hogy hosszú távú üzletet szerezhessenek.
Egyenlőre : 
A Tőkeemelés , kötvénykibocsátás egyenlőre amit tippelünk. 
Stratégiai cég lesz. Tsystem, Telkó, illetve 5G ami pletykaként terjed szinte megállíthatatlanul... 
Gondolom ki fog derülni, hogy mit vesznek, és azt is hogy hogyan akarják megvalósítani. 
Én mint korábban írtam, más véleményen vagyok . 
4IG: 
Az árfolyamot felnyomták, Jászai fő részvényes lett, splittet hajtottak végre, ( nembiztos, hogy jó az időrend )  és most is a split közelében jár az árfolyam. Hogy ez pl hétfön merre fog menni.szerintem egyikünk sem tudja előre. Én korrekciót várok.  Az árfolyam ahogy felnyomták, úgy akár  le is tudják vinni. 
Hamarosan bejelentést tesz a cég, kérdés, hogy mit jelent a hamarosan, mert már 13 nap eltelt. Persze lehet a Gigabank hitelére vár :) 
Metis_papa
Metis_papa 2019. 07. 06. 22:54
Előzmény: #220590  betgyuri
Köszönöm a választ.
Az Opus-leányok felsorolásánál a stb.-t ki is hagyhattad volna. :) Még mindig úgy gondolom, hogy az építőipari vállalatok a legerősebbek emiatt aranybánya lesz az Opus, de ha eltűnik a politikai hátszél, jóval kevesebb lehetősége lesz (lehet) az Opusnak. A Mátrai Erőmű, KALL a versenyszférának termel, az kétségtelen, de hogy mennyire jó a jövedelemtermelő képességük, abban annyira nem vagyok biztos, szívesen látnék erről valamilyen információt. Az általad említett 1000 milliárd ft-nyi megrendelésnek kb. mekkora hányada lehet állami? 70%? 80%?
Biztosan nem tett jót a lock-up hiánya az Opusnak, de vsz inkább a nagytulajok játszottak az árfolyammal.
Valóban mondta Gellért, hogy kötvényeket is fognak kibocsátani a felvásárláskor és ez nagyon jó is, hogy tudnak találni forrásokat (még mkb hitel is segíthet). Mivel nagy akvizíciókra készülnek, nem feltétlenül a legjobb, ha csak hitelt vesznek fel, mert akkor az eladósodottságuk nő, vsz fognak részvényt is kibocsátani, de jobb ha kevesebbet (ezért jó, ha kötvényt is bocsátanak ki mellette).
Attól még, hogy JG megtartja az Opus-részvényeit, még nem biztos, hogy fúzionálja a 4iG-et és az Opust. Ráadásul nem is olyan nagy a tulajdoni hányada.
Amit a könyv adatairól írtál, az mind igaz, az eddigi jelentések valóban ilyen siralmasak. Ugyanakkor két dolgot tennék ehhez hozzá. Az egyik, hogy az Opusnak se voltak jobb adatai 2017 novemberében, amikor a kapitalizációja 300 yard volt, és nem azért ralizott, mert olyan tőkeerős volt. A 2017-es októberi ralit egy 7 milliárdos kötvényvisszafizetés indította el, ami nagyjából a 0-val egyenlő (inkább bennfentes eredetű volt a rali). Ha tényleg emiatt volt, akkor miért nem ralizott az Opus utána, amikor ennek több mint 10-szerese jött össze a 1 év alatt? Pedig már voltak fundamentumok addigra.
A másik, hogy talán Simeone mester lobogtatta ezeket a számokat még februárban 400 forintos árfolyamnál, ahonnan már 2,5-szereződött az árfolyam. Arra volt jó az akkori 2018 Q4 jelentés, hogy a bizonytalanokkal eldobassák a részvényt.
Ha nem az akvizíciók előkészítése miatt csinálták a ralit a 4ig-nél, hogy baráti kézbe tegyék a közkéz nagy részét, akkor miért? Ha mondjuk a kezdeti árfolyam duplájára nyomják fel az árfolyamot, és utána tömnek, akkor ki tudnak szállni időben, mert egy rali megindításához nem olyan sok részvényt kell megvenni, mint ha 3 perióduson át raliztatják, minden ralit baráti kéznek kell indítania, mert más nem rendelkezik biztos infóval, amitől olyan bátor lenne. Ha a tízszeresére nyomják fel az árfolyamot, akkor szűk lesz az ajtó, de leginkább azoknak, akik sok részvényt akarnak eladni. 
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 06. 20:14
Előzmény: #220593  HARDCORETERROR
Szia ! 
Adtam egy + ) 
Igen a mai napot átolvasással töltöm
HARDCORETERROR
HARDCORETERROR 2019. 07. 06. 19:46
Előzmény: #220592  betgyuri
Idod es energiad mint tenger :D hétvégén is ;) mindegy, jol tolod, nagyban egyetértek.
Kitartas, jo hetveget.
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 06. 19:37
Előzmény: #220579  Törölt felhasználó

Jó estét pakk !  
Igéretemhez híven a válaszaim :) 
Gyurikám, inkább Becületesgyuri legyen a neved, ne Betgyuri :)) No, engem nem bántottál meg, persze hogy lehet szabadon írni bármiről, de bevallom őszintén, te a megjelenő híreket sokszor hangulatkeltésre használod szándékosan "félremagyarázva". Csúsztatsz ezzel kapcsolatban. Mint pl a likvidséggel kapcsolatos hírt. 
 VÁLASZOM: 
 Maradok inkább Betgyuri :) Örülök, hogy nem bántottalak meg, és továbbiakban sem akarlak megbántani. Ha írásom sértő, vagy bántó, kérlek jelezd. Intézkedek javítani.     Nos visszatérve a Likvid mint hírnek alapja 2019.07.01: Mészáros Beatrix igazgatósági elnök interjú: Arról is beszélt: az Opus stratégiájában érdemi változás nem lesz. Hosszú távú stratégiai befektetéseikben az Opus Global többségi irányítással rendelkezik, a portfólió más elemei – például a 4iG, az Appeninn vagy a CIG Pannónia – úgynevezett likvid befektetések, többnyire kisebbségi részesedések. Azzal kapcsolatban, hogy a 4iG-ben nemrég csökkent a társaság részesedése, kiemelte: nem mondtak le az informatikai területről, csak másképpen tekintenek rá. A részesedések elsődleges célja a portfólión belül, hogy a lehető legnagyobb profitot termeljék, akár osztalék, akár tranzakció útján – fogalmazott.  
 A másik szándékos félreértelmezés, hogy JG-t önálló entitásként próbálod beállítani. Nem magától vett meg cégeket és került oda ahol van, hanem egy felsőbb megbízás céljából tevékenykedik, teljes felügyelettel és kontrollal. Komolyan gondolod, hogy ML és JG egymással egyenértékű személyek és bizniszelnek egymással? Nem. Van egy felső körök által meghatározott cél, amit neki és a csapatának el kell érnie. Ezért természetesen jár neki fizetség. Az, hogy hogy csinálja mindegy, legyen megcsinálva. 
 VÁLASZ : Szerintem nincs igazad abban, hogy hogy csinálja az mindegy. Ahhoz hogy a Te szavaddal élljek önálló személynek kellene lennie. KONZUM/OPUS részesedés, az OPUS 9% körüli részesedése, illetve eddigi üzletei nem ezt igazolják vissza. Magánvéleményem szerint  

Jövedelemtermelő képesség: összehasonlítasz egy holdingot egy kis céggel. Hogy lehetne 1 cégnek akkora bevétele/eredménye mint egy 50 cégből álló holdingnak? Ez most ismét egy csúsztatás :)   
 Válasz : Megértem, de jelenleg nem ér a 4IG  103.024,000.000 Ft-ot ( ennyit érne ?? ) Ugyanmár. Csak összehasonlításképp az OPUS katpitalizációs értéke ( pénteki záró árfolyamon számolva ) : 321.353.890.900 .... Idei várható megrendelései :  Kb 956 milliárd ) Az irás nem feltételezés, pusztán a béten megtalálod a jelentéseket. Magánvéleményem szerint  

Likvid: természetesen tudom, hogy mit jelent. Arra voltam kíváncsi, hogy te hogy értelmezed. Mert beállítani úgy szeretnéd a hírt, ahogy írtad is: "el akarom adni jó áron." De ez annyit jelent, hogy olyan befektetésként tekintenek rá ( elvileg) ami jelenleg könnyen mozgatható. 
 VÁLASZ : A Mozgatás lehet eladás, vagy vétel :) Magánvéleményem szerint      

IT: híreket a közbeszerzésekről kapunk csak, így nem tudhatod, hogy a piacról mekkora bevétele lesz idén. Majd a beszámolóknál. Válasz :   Pontosan a beszámolók fontosak. A béten eddig megjelent tájékoztatókból, a 4IG tevékenységének megváltoztatása, leányvállalat alapítása,alapján én másra következtetek. Magánvéleményem szerint     Hozzáteszem, kíváncsi vagyok hogy az állami megrendelésekből érkező bevétel 4iG esetében miért negatív tényező, míg a Holdingnál a MM Kft, R-Kord Kft és a többi cégnél akkor ez miért előny :) Ugyanaz a sztori, csak más iparág :) Sőt, gyorsabb teljesítés, nagyobb profitráta.  
 Válasz : Nem tartom negatív dolognak az Állami megrendelést, de nem is szeretnék ebből arra következtetni, hogy Tsystemet vásárol , vagy 5G frekvencia pályázatra alkalmas lenne a 4Ig, illetve JG személyét illetően vagyok igen pesszmista. Magánvéleményem szerint       

A létrehozott szoftveres cégről még semmit nem tudunk, így nem tekinthetjük kockázatnak. Ha meg mellé teszed a meglévő hardveres céget (Humansoft Szervíz Kft) akkor meg is vagyunk és mindenre van megoldása a cégnek. :) 
 Válasz :  Ismétlem neked is. A Licencjog a legmagasabb értéket képviseli, főleg az IT területén. Az hogy a 4IG nem szerezett Licencjogot, engem  arra enged következtetni, hogy vagy kockázatot lát benne és nem tervezi hosszú távra, vagy azt, hogy nem tudott megállapodni a tulajdonossal.  Visszatérve a szoftveres területen a  Licencjog tekintetében az upgrade díj jelentős pénzügyi stabilítást tud teremteni egy IT cégnek évekre előre. Mivel dolgoztam ezen a területen értékesítőként tisztiában vagyok ennek jelentőségével. Szóval van kockázat :) 
 A Humansoft Eredménykimutatása 2017-ről 2018ra Adózott eredménye +8.300.000 Ft javulás. 2018-ban 24.269.000 Ft lett az adózott eredménye . Ez nem megoldás. ERP rendszer területén lenne érdemes javulnia a cégnek. A Web oldalon nincsen erp rendszere. Ha ez lenne, akkor minimum 100 millió Ft felett lenne a bevétele a cégnek. Ez pedig tapasztalatból írom , nem hítből.  :)  
Akvi: "A  4IG Nyrt cégben nincsen ennyi kp illetve részvény, amivel vásárolni tudna. Ekkora üzlethez  feltételen kell az OPUS . Korábban volt egy jó írás-hozzászólás . Azt írta, hogy hogy tőkét emel a 4IG,  A Rv megduplázódik, és az OPUS pedig 60%.ban tulaj lesz….  Ez  nem lehetetlen…. De akkor JG nem főrészvényes, a 4IG stratégiai terület lesz, és beolvad az OPUSBA, és JG megint jól végezte a kertészeti munkát. J" 
Ez is egy forgatókönyv :) a növekedési pálya végén én biztos vagyok benne, hogy a holding stratégiai része lesz a 4iG. ML ismét nagytulaj lesz, JG pedig megkapja a munkájáért járó fizetséget. Hol itt a probléma?

Válasz : Biztos, hogy növekedési pályán van a 4IG :) Egyetértek veled. Abban viszont nem értek veled egyet, hogy a holding stratégia része lesz. Jelenlegi helyzet szerint. Se Mészáros Beatrix, Se JG nem írt olyat amit te említesz :)     
Felrántás: ez csúsztatás ismét. Egy tavaly év közepe/vége óta tartó emelkedő trendet - több korrekciós szakasszal és oldalazással- nem tekintenék felrántásnak. Ez egy emelkedő trend. :) miért "emelkedés" ez az opus esetében? 
Ezzel csak ismét erősíteni szeretnéd az opus történéseit és negatívan beállítani a 4ig történéseit.
Pedig ugyanaz történik, csak más életszakaszban van ahogy Metis-pappínyó kolléga is írta.

Válasz : 
 A növekedési pályát nem vitatom, de a részvény jelenlegi értékét bőven felülértékeltnek tartom.    
Ennek ellenére elfogadom, hogy a tőzsdén bármi megtörténhet akár véleményemmel ellenkező folyamatok is.   
Még valami : 
Véleményem nem befektetési kategória Tévedés jogát fenntartom 
 Nyilván te is én is követjük a híreket, eseményeket, csak más más következtetéseket vonunk le. 
 És véleményem szerint ezzel nincsen semmi baj....     
 Én is Mindenkitől elnézést a hosszú leírás miatt.   
 Betgyuri voltam. 
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 06. 17:59
Előzmény: #220579  Törölt felhasználó
Este reagálok az írásodra :) 
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 06. 17:47
Előzmény: #220578  Metis_papa
Metis_PAPA részére 220578 és a 220572 irásrára válaszolok :    
A két cég jövedelemtermelő képessége más, de várhatóan a 4iG-et is feltöltik tartalommal, ezért van a rali ott, és ezért volt az Opusnál is, ezt is részleteztem a #220572-ben. A versenyszféra vs. magán megrendelések arányában az Opus sem áll sokkal jobban. Ha kiszedjük az állami megrendeléseket, elég kiábrándító képet kapnánk (a szállodaiparban kétségtelenül csak magán megrendelések vannak, de a fő építőipari vállalatok az állami megrendelések miatt hoznak hasznot). 
 VÁLASZ : Az OPUS nem összes divízióját néztet át . Az OPUSBAN vannak termelő vállalatok : pl Mátrai Erőmű, Viresol, KALL Ingredients Kft. Ezek ipari vállalatok, és bár fejlesztésük nagyban függ a Kormányzati szándéktól, hasonlóképp mint ami most megjelent a portolio.hu oldalán a Balatoni turzizmus támogatásáról.... ugyanakkor elmondható az komoly pénzügyi jelentős különbség, hogy míg a 4IG megrendelője , kifizetője az Állam, addig az OPUS fentebb említett cégei esetében a  vásárlói-fizető ügyfélköre nem csak az Állam, hanem cégek,vállalatok,lakosság....  Ez azért nagyon beszédes  :)     

A lock-upról annyit, hogy lehet, hogy voltak részvénnyel fizetett tulajok, akik eladták a részvényüket, de főleg a nagytulajoknak volt érdeke az árfolyamot leverni (#220572).  
 VÁLASZ JG maga elismerte a lock-up hiányát és ezt bizony mi részvényesek megéreztük. Akik részényeket kaptak ráborították a piacra, és a fő részvényesek pedig olcsón részvényeket felszippantották. A Kisrészvényesek pedig egyenlőre beragadva vannak. Szóval JG úrnak komoly felelőssége van, és örülök annak, hogy nem OPUS igazgatósági tag.       
Ez a licencjogos sztori egyedi eset, ebből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, egyébként se volt bomba hír.

Válasz : A Licencjog a legmagasabb értéket képviseli, főleg az IT területén. Az hogy a 4IG nem szerezett Licencjogot, engem  arra enged következtetni, hogy vagy kockázatot lát benne és nem tervezi hosszú távra, vagy azt, hogy nem tudott megállapodni a tulajdonossal.  Visszatérve a szoftveres területen a  Licencjog tekintetében az upgrade díj jelentős pénzügyi stabilítást tud teremteni egy IT cégnek évekre előre. Mivel dolgoztam ezen a területen értékesítőként tisztiában vagyok ennek jelentőségével.     
 Hogy az Opuson keresztül emelnek-e tőkét, azt nem tudhatjuk, de valószínűbb, hogy magántőkealapon keresztül emelnek tőkét a 4iGben (pl. Konzum PE), mert akkor magasabb részesedést tartanak fent. Eddig is így tettek, mivel ugyanazok az érdekeik, ezután is így fognak tenni. 
 VÁLASZ :  iIdézem A mestert  JG szavait. ·         A felvásárláshoz szükséges források előteremtéséről szóló kérdésre Jászai arról beszélt, hogy a vállalat növekedési pályán halad, ezzel bővülnek a tőkepiaci és hitelpiaci lehetőségei. A fejlődési szakaszoknak, céloknak kell majd alárendelni az eszközöket és a forrásokat. Alkalmazkodni kell a piachoz is, ha a kötvénypiacon jobb feltételekkel lehet pénzt bevonni, mint a részvény- vagy hitelpiacon, akkor azt kell választani. A jelenlegi 38 százalék körüli közkézhányadot egészséges aránynak tartja Jászai.    Ez engem arra enged következtetni, hogy elsődlegesen kötvényt akarnak bevezetni.A Tőkeemelést csak mi gondoltuk... 
Meglátjuk. hogy beolvasztanák az Opusba, arról szerintem nem érdemes filozofálni, mert ennek eddig semmilyen alapját nem láttuk.  VÁLASZ : Idézem a mestert JG SZAVAIT:  Jászai nem tervezi, hogy megváljon a Konzum-részvényeitől, a Konzum és az Opus összeolvadása után Jászai is Opus-részvényes lesz.   A Konzum esetében is korábban tett nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy nem lesz fúzió. Aztán lett.  Én JG szerepét másképp látom.  Azt gondolom, hogy Jászai a hierarchia tekintetében lejjebb került. Feladata az OPUS értékének növelése. Visszatérve a KONZUMOT is ezért fejlesztette. A 4IG lehet piacvezető akkor ha az OPUS részesedést növel. A Tőkeemelés során ez még változhat, úgy hogy az OPUS részesedést növel, azért hogy akár a Tsystemet vagy akár az 5G pályázatot is tudjon megjeleenni a 4IG, de ehhez a 4Ig tevékenységét is módosítani kéne, mert jelenleg itt komoly eltérés van . 
A Tőkeemelést  az OPUS részesedésének a növelésével, pedig mi gondoltunk a fórumban.        Hogy korrekció lesz-e a 4iG-ben, azt nem lehet tudni, de mivel továbbra is érdekükben áll az árfolyamot magasabban tartani/emelni (#220572), ezért vsz nem lesz egy ideig komoly korrekció.
VÁLASZ:   Szerintem a 4IG tavalyi eredménye, idei várható megrendelései (  kb 20 milliárd ) nem támasztják alá, hogy a 4IG kapitalizációs értéke : ( pénteki záró árfolyamon számolva : ) 103.024.000.00 Ft-ot érjen.    Csak összehasonlításképp az OPUS katpitalizációs értéke ( pénteki záró árfolyamon számolva ) : 321.353.890.900 ....  Idei várható megrendelései :  Kb 956 milliárd )  Az irás nem feltételezés, pusztán a béten megtalálod a jelentéseket. Ugyanakkor Kétségtelen hogy a 4Ig fejlődik, de túlértékellt az árfolyam. A cégek mögötti eddigi teljesítmény, beszámolók nem támasztják alá a jelenlei 4Ig értékét.  Ezért gondolom a korrekciót.       
 A 4iG szerintem továbbra is stratégiai partner, NER-cég, hogy milyen bábot ültetnek az élére, az szinte teljesen mindegy. Hogy Jászai és Mészáros jóban vannak-e, vagy sem, azt nem lehet tudni pontosan, de nem is lényeges.  VÁLASZ :  Jól mondod egyetértek veled. Szerinted stratégiai partner. Szerintem jelenleg nem. A  két nyilatkozatból csak azt tettem ide, ami érinti egymást. A jelenlegi vezetők  tekintetében a hierarchia , döntési szintek fontosak. A fontos pl az, hogy Jászai OPUS részvényes marad , igaz kb 1,5%-ban. és az OPUS Pedig Fő részvényes a 4IG nyrt-ben 9,95%-ban. Szóval van érdek :)  A hierarcia rendszerben nem egyenlő Mészáros és Jászai. Stratégia ? SE Jászai Gellért , se pedig az OPUS részéről Mészáros Beatrix igazgatósági elnök ilyet nem is állított.   Ugyanakkor érdemes megnézni ki mit mondott mikor egyrészt Jászai többségi részesedést szerzett, valamint mikor lezajlott aFúzió mint mondott Mészáros Beatrix idézem : ·         2019.06.18: Jászai fő részvényes lett, és jelent meg Jászai nem tervezi, hogy megváljon a Konzum-részvényeitől, a Konzum és az Opus összeolvadása után Jászai is Opus-részvényes lesz. 2019.07.01: OPUS / KONZUM Fúzio vége : Mészáros Beatrix igazgatósági elnök interjú: Arról is beszélt: az Opus stratégiájában érdemi változás nem lesz. Hosszú távú stratégiai befektetéseikben az Opus Global többségi irányítással rendelkezik, a portfólió más elemei – például a 4iG, az Appeninn vagy a CIG Pannónia – úgynevezett likvid befektetések, többnyire kisebbségi részesedések. Azzal kapcsolatban, hogy a 4iG-ben nemrég csökkent a társaság részesedése, kiemelte: nem mondtak le az informatikai területről, csak másképpen tekintenek rá. A részesedések elsődleges célja a portfólión belül, hogy a lehető legnagyobb profitot termeljék, akár osztalék, akár tranzakció útján – fogalmazott.      

A másik pedig az, hogy a 4iG-nél is az apportra várás miatt még biztosan fog emelkedni az árfolyam, hiszen a nagytulajok érdeke, hogy magas áron apportáljanak.
Éppen ezért feleslegesek az indulatok, az Opusban is nagy erő lesz (miután behozták az építőipari cégeket), és a 4iGben is jelentős emelkedés van, akár tetszik ez a kisbüfiknek, akár nem. Mivel nem mi mozgatjuk a szálakat, csak úszunk az árral, felesleges a vágyainkat kivetíteni, inkább a helyzethez kell alkalmazkodni.
Röviden ennyi. :)   VÁLASZ : Apport ???? Apport /4ig : Nos nem tudom mire gondolsz , mert jelenleg erről szó sincs... A Cikkben szó sincs róla... Jászai nem apportban, hanem akvizíciót említett. idézet a  2019.06.18 : Hamarosan bejelentések jöhetnek, rövid időn belül piacvezető lehet a 4iG cikkből. ( Nem saját hit ) A befektetők szempontjából az interjú fontosabb részei: 
A 4iG-nek konkrét akvizíciós célpontjai vannak, és közel járnak ahhoz, hogy hamarosan konkrétumokat is eláruljanak. A 4iG-t rövid időn belül piacvezető cégcsoporttá szeretnék bővíteni.  A felvásárláshoz szükséges források előteremtéséről szóló kérdésre Jászai arról beszélt, hogy a vállalat növekedési pályán halad, ezzel bővülnek a tőkepiaci és hitelpiaci lehetőségei. A fejlődési szakaszoknak, céloknak kell majd alárendelni az eszközöket és a forrásokat. Alkalmazkodni kell a piachoz is, ha a kötvénypiacon jobb feltételekkel lehet pénzt bevonni, mint a részvény- vagy hitelpiacon, akkor azt kell választani. A jelenlegi 38 százalék körüli közkézhányadot egészséges aránynak tartja Jászai.   Remélem sikerült érdemben hozzá szólnom a véleményedhez :)     
HAJRÁ OPUS :)     
Betgyuri voltam 
Törölt felhasználó 2019. 07. 06. 17:39
Előzmény: #220588  NagyKópé
Risitas egy nagy klasszikus. :)
NagyKópé
NagyKópé 2019. 07. 06. 17:14
Előzmény: #220587  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2019. 07. 06. 16:35
Előzmény: #220586  KKR13
Erzelme nincs, ugy ertem a penz vilagaban es ez helyes is. Az erdekei vezerlik termeszetesen. Engem is, de en nem a kisreszvenyesek hatan akarok felmaszni a csucsra.
KKR13
KKR13 2019. 07. 06. 16:22
Előzmény: #220584  NagyKópé
Számtalan ilyen megnyilvánulása van, amely kapcsán én úgy gondolom, hogy inkább az érdeke és/vagy érzelme által vezérelt dezinformáláson van a hangsúly. Ennyiszer nem lehet szakavatott megnyilvánulás hatását keltő módon helytelen információt közölni. Mondjuk a sajtóban is nap, mint nap lehet ezt tapasztalni, ez pedig csak "egy fórum", sajnos ilyen világot élünk (vagy mindig is ilyen volt:).
Törölt felhasználó 2019. 07. 06. 15:34
Előzmény: #220583  Higuain
 A magyar kispapírokhoz egyáltalan nem konyít. Biztos van amiben jó.
NagyKópé
NagyKópé 2019. 07. 06. 15:22
Előzmény: #220583  Higuain
Elolvastam...Ez az ember sajnos elmebeteg. Az elmebetegeknek két fajtája van... a bizonytalan elmebeteg, aki meghúzza magát érzi hogy valami nincs rendben. Ők a jobbik fajta. És van a magabiztos elmebeteg mint pompi. Ez a fajta elmebeteg nagyon magabiztosan képes előadni olyan dolgokat amiknek semmi értelme és a valóságtól teljesen elrugaszkodottak. A fő probléma hozzászólásával úgy indul hogy világosan bevallja hogy nem érti az MFB Investes tranzakciót.  Számára az MFB Invest coinvestment egy "Manőver". Aztán ide belekever egy hitelt... ami szerinte hirtelen tőkebefektetéssé vált... Ilyen egyébként létezik a szaknyelvben az a neve hogy convertible loan. De itt most nem erről van szó, teljesen világosan befektetést irtak. Az is világos, hogy nem tudja mit az hogy jegyzett tőke és tőketartalék és hogy milyen okból irták ezt ilyen formában le.
Röviden ez az ember szakmailag egy kókler.
"Micsoda, 10.000 Euroval tokemeles?Az nem tokeemeles. Az valami manover.
.
A vele egyutt kijott masik 2 hir, egyreszt 10.038.000 EUR toketartalek felemeles van (??) , 
es az MFB 17,5 M EUR befektetes (??)  is manover. 
Alighanem lejart valami hitel, amit nem tudtak visszafizetni, es ezert atalakitottak toke-befektetesre?"
Higuain
Higuain 2019. 07. 06. 15:04
Előzmény: #220576  Törölt felhasználó
"Mi az OPI groupthink?    mind minden mas temaban, az is ugyanolyan:
Kollektivan megracionalizalja a vagyait."
Nem.
- Mi az OPI groupthink?    
- P1G!
:)
Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 23:14
Előzmény: #220577  stayer81
Opus jelenleg szerintem is alulértékelt, ha a jövőt és a potenciált nézzük. Márpedig Pompi mesterrel ellentétben úgy vélem, hogy több szempontot kell figyelembe venni egy fundamentális elemzésnél, mint kizárólag a száraz jelentések számait. A politikai támogatottságtól a kormányzat által preferált területekig mindent érdemes számba venni. Jelenleg mindkét papír esetében fennáll, hogy erős hátszelet kap a vitorla, így várhatóan a hajó is jól hasít majd. Nyilván kizárólag egy Q1 adatot nézve egészen más képet fest egy 4ig, mintha elhelyezzük a gazdasági-politikai környezetbe és felsejlik a jövő. Ugyanez Opusra is igaz. Jelenleg támogató környezethez nem fér kétség, ez egyben a legnagyobb kockázat is ezekben a papírokban, hogy értékük ilyen mértékben függ a politikai környezettől. Felteszem ezzel minden részvénytulajdonos tisztában van és nem árultam el semmi újat.

Topik gazda

babosko30
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek