Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 07. 13. 18:56

OPUS Global Nyrt.  

Itt az uj topik ahol nincs helye trollkodasnak, szelkakaskodasnak. Hasznaljatok! :) Hajra Opus Global!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 05. 23:12
Jó estét ! 
Köszönöm a véleményeteket, de bevallom nagyon fáradt vagyok, hogy érdemben reagálni tudjak rá. Ígérem, s remélem elfogadjátok, hogy szombaton reagálni fogok a véleményetekre. Jó éjszakát. Most elbúcsúzom. 
Szombaton délután írok. Ígérem.... 
Betgyuri 
Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 23:08
Előzmény: #220569  betgyuri
Gyurikám, inkább Becületesgyuri legyen a neved, ne Betgyuri :))No, engem nem bántottál meg, persze hogy lehet szabadon írni bármiről, de bevallom őszintén, te a megjelenő híreket sokszor hangulatkeltésre használod szándékosan "félremagyarázva". Csúsztatsz ezzel kapcsolatban. Mint pl a likvidséggel kapcsolatos hírt. A másik szándékos félreértelmezés, hogy JG-t önálló entitásként próbálod beállítani. Nem magától vett meg cégeket és került oda ahol van, hanem egy felsőbb megbízás céljából tevékenykedik, teljes felügyelettel és kontrollal. Komolyan gondolod, hogy ML és JG egymással egyenértékű személyek és bizniszelnek egymással? Nem. Van egy felső körök által meghatározott cél, amit neki és a csapatának el kell érnie. Ezért természetesen jár neki fizetség. Az, hogy hogy csinálja mindegy, legyen megcsinálva.
Jövedelemtermelő képesség: összehasonlítasz egy holdingot egy kis céggel. Hogy lehetne 1 cégnek akkora bevétele/eredménye mint egy 50 cégből álló holdingnak? Ez most ismét egy csúsztatás :)
Likvid: természetesen tudom, hogy mit jelent. Arra voltam kíváncsi, hogy te hogy értelmezed. Mert beállítani úgy szeretnéd a hírt, ahogy írtad is: "el akarom adni jó áron." De ez annyit jelent, hogy olyan befektetésként tekintenek rá ( elvileg) ami jelenleg könnyen mozgatható. 
IT: híreket a közbeszerzésekről kapunk csak, így nem tudhatod, hogy a piacról mekkora bevétele lesz idén. Majd a beszámolóknál. Hozzáteszem, kíváncsi vagyok hogy az állami megrendelésekből érkező bevétel 4iG esetében miért negatív tényező, míg a Holdingnál a MM Kft, R-Kord Kft és a többi cégnél akkor ez miért előny :) Ugyanaz a sztori, csak más iparág :) Sőt, gyorsabb teljesítés, nagyobb profitráta. A létrehozott szoftveres cégről még semmit nem tudunk, így nem tekinthetjük kockázatnak. Ha meg mellé teszed a meglévő hardveres céget (Humansoft Szervíz Kft) akkor meg is vagyunk és mindenre van megoldása a cégnek. :)
Akvi: "A  4IG Nyrt cégben nincsen ennyi kp illetve részvény, amivel vásárolni tudna. Ekkora üzlethez  feltételen kell az OPUS . Korábban volt egy jó írás-hozzászólás . Azt írta, hogy hogy tőkét emel a 4IG,  A Rv megduplázódik, és az OPUS pedig 60%.ban tulaj lesz….  Ez  nem lehetetlen…. De akkor JG nem főrészvényes, a 4IG stratégiai terület lesz, és beolvad az OPUSBA, és JG megint jól végezte a kertészeti munkát. J" 
Ez is egy forgatókönyv :) a növekedési pálya végén én biztos vagyok benne, hogy a holding stratégiai része lesz a 4iG. ML ismét nagytulaj lesz, JG pedig megkapja a munkájáért járó fizetséget. Hol itt a probléma?
Felrántás: ez csúsztatás ismét. Egy tavaly év közepe/vége óta tartó emelkedő trendet - több korrekciós szakasszal és oldalazással- nem tekintenék felrántásnak. Ez egy emelkedő trend. :) miért "emelkedés" ez az opus esetében? 
Ezzel csak ismét erősíteni szeretnéd az opus történéseit és negatívan beállítani a 4ig történéseit. Pedig ugyanaz történik, csak más életszakaszban van ahogy Metis-pappínyó kolléga is írta.
Mindenkitől elnézést a hosszú leírás miatt.

Metis_papa
Metis_papa 2019. 07. 05. 22:58
A 4iG túlértékelt, az Opus alulértékelt, de a nagytulajok hosszú távú stratégiája felülírhatja az értékeltséget, szokták mondani, a Mészáros-részvények mindegyike az a rulettasztal, ahol Lőrinc teszi be a golyót a megfelelő rekeszbe. :) A #220572 hozzászólásomban részletesen leírtam, hogy mikor és miért. A két cég jövedelemtermelő képessége más, de várhatóan a 4iG-et is feltöltik tartalommal, ezért van a rali ott, és ezért volt az Opusnál is, ezt is részleteztem a #220572-ben. A versenyszféra vs. magán megrendelések arányában az Opus sem áll sokkal jobban. Ha kiszedjük az állami megrendeléseket, elég kiábrándító képet kapnánk (a szállodaiparban kétségtelenül csak magán megrendelések vannak, de a fő építőipari vállalatok az állami megrendelések miatt hoznak hasznot).A lock-upról annyit, hogy lehet, hogy voltak részvénnyel fizetett tulajok, akik eladták a részvényüket, de főleg a nagytulajoknak volt érdeke az árfolyamot leverni (#220572). Ez a licencjogos sztori egyedi eset, ebből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, egyébként se volt bomba hír.
Hogy az Opuson keresztül emelnek-e tőkét, azt nem tudhatjuk, de valószínűbb, hogy magántőkealapon keresztül emelnek tőkét a 4iGben (pl. Konzum PE), mert akkor magasabb részesedést tartanak fent. Eddig is így tettek, mivel ugyanazok az érdekeik, ezután is így fognak tenni. Hogy beolvasztanák az Opusba, arról szerintem nem érdemes filozofálni, mert ennek eddig semmilyen alapját nem láttuk. Hogy korrekció lesz-e a 4iG-ben, azt nem lehet tudni, de mivel továbbra is érdekükben áll az árfolyamot magasabban tartani/emelni (#220572), ezért vsz nem lesz egy ideig komoly korrekció.
A 4iG szerintem továbbra is stratégiai partner, NER-cég, hogy milyen bábot ültetnek az élére, az szinte teljesen mindegy. Hogy Jászai és Mészáros jóban vannak-e, vagy sem, azt nem lehet tudni pontosan, de nem is lényeges.
stayer81
stayer81 2019. 07. 05. 22:56
Előzmény: #220574  Törölt felhasználó
Én azért inkább hallgattam Rice2-re,mint a "befektető énemre",amikor dobtam bukóban az opust és átültem a 4igbe fél éve! Persze forgolódtam előtte nem keveset,de mostanra kiderült,hogy jó döntés volt. Most vagyok itt is,ott is,mert szerintem is van még kakaó mindkét papírban. Nagyon sok hasznos infót,elemzést,véleményt lehet olvasni mindkét topikban,ezért köszönet nektek! Világbéke!
Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 22:56
Előzmény: törölt hozzászólás
Van ra egy heted hogy kideruljon.
Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 22:40
Nagyon egyetértek a leirtakkal!
Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 22:35
Előzmény: #220550  betgyuri
Ha hiszek valamiben az nem egy részvény, vagy egy számomra ismeretlen ember. Ebben biztos lehetsz. És nagyon nem értem, hogy miért foglalkozol mániákusan a 4ig-el, főként ha Opusban "hiszel". Én nem haragból írtam, csak ez már kezd mániákus lenni nálad. 
A többit meg már leírták a 4ig részvényes társak.
És remélem Opusosok is jól járnak majd, a kitartóak meg főleg.
Vizsgáld meg kérlek, hogy biztosan reális-e a hozzáállásod a témához, mert a hit bizony néha vakká tehet.
Béke. 
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 05. 22:08
Előzmény: #220571  HARDCORETERROR
köszi :) 
Metis_papa
Metis_papa 2019. 07. 05. 22:05
A 4iG vs. Opus véleményharcról a következő gondolataim vannak:A 4iG és az Opus más életszakaszban vannak, ott most zajlik a MésziStock Fesztivál (mint Mészáros-részvény, a részvény felspekulálásával kapcsolatos, az eredetiről néhány infó: https://www.facebook.com/meszistock/),  ami az akcizíciókat megelőző bennfentes rali, itt is volt 2017-ben, amikor a nagy semmire ralizott a részvény. Az Opus akkori számai -mérlegadatok, saját tőke, stb. is elég kiábrándítóak voltak, ez nyilvánvaló.
Hogy miért is indult meg a rali? A jól informált tőke (vagy bennfentesek, kinek hogy tetszik) vásárolta a részvényeket, így megelőlegezve, hogy a behozott érték saját kézbe kerül. 4iG-ben most ugyanez zajlik. (Nem állítom, hogy ott is borogatás lesz utána, mert nem vagyok jósnő, bármi lehetséges) Az apportokig ezért biztosan emelkedni fog.
Miért jó, hogy magas áron apportálnak? Azért jó, mert kis részesedést kell akkor cserébe adni annak, aki behozza a tulajdonát, ha részvénnyel fizet.
Miért jó az, ha Mészáros a saját vagyonát magas áron apportálja, amiért cserében kevés részvényt kap? Azért, mert illeszkedik a hosszú távú stratégiába.
A hosszú távú stratégia pedig az, hogy később, 2-3 év múlva a kisvállalatoknak fogják ugyanezt a módszert felajánlani, és ők nagyon szívesen élni is fognak vele, mert magas osztalékot fog fizetni a NER gazdasági birodalom, feltéve, hogy hatalmon maradnak. És nagyon kis részesedést fogak kapni a kisvállalatok, mert hiszen Mészárosék a saját vállalataikat is csillagászati áron hozták be, ez olyan igazságosnak tűnik.
Utolsó kérdés: mi a fenének írtam le ezt a 20 sort? Azért, mert az Opus esetében is megvolt a kezdeti szakasz, az utána következő tömés pedig szerintem elsősorban a stratégia megvalósítása miatt volt, hogy elijesszék a kisbüfiket, nemcsak a későbbi árfolyamnyereség miatt. Valószínűleg nem sok kisbüfi tartotta meg a részvényét egy közel 50%-os bukó után, csak a kitartóak. Így fel tudnak vásárolni a baráti kezek hatalmas mennyiségeket, aztán újra megralliztatják a papírt, megelőlegezve a további akvizíciókat. Ezt egyrészt azért gondolom így, mert bejelentették, hogy lesznek akvizíciók, másrészt a részvényár megközelítette a saját tőke 1 részvényre eső értékét.
Ebből két tanulságot lehet levonni vsz: a külföldi tőzsdére lépés és a további akvizíciók megelőlegezése miatt növekedni fog a részvényárfolyam, és szerintem valószínűleg elég meredeken, hogy a barátok jól járjanak és magasabb szinten el tudják játszani még néhányszor ezt a játékot.
A másik pedig az, hogy a 4iG-nél is az apportra várás miatt még biztosan fog emelkedni az árfolyam, hiszen a nagytulajok érdeke, hogy magas áron apportáljanak.
Éppen ezért feleslegesek az indulatok, az Opusban is nagy erő lesz (miután behozták az építőipari cégeket), és a 4iGben is jelentős emelkedés van, akár tetszik ez a kisbüfiknek, akár nem. Mivel nem mi mozgatjuk a szálakat, csak úszunk az árral, felesleges a vágyainkat kivetíteni, inkább a helyzethez kell alkalmazkodni.
Röviden ennyi. :)
HARDCORETERROR
HARDCORETERROR 2019. 07. 05. 22:04
szép válasz, ment a + ;)
Fingers crossed!
bugris666 2019. 07. 05. 22:01
Törölt hozzászólás
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 05. 21:56
Előzmény: #220553  Törölt felhasználó
 Jó estét pakk ! 
  Ígéretemhez híven válaszolok.   
 TOPIC Felháborodás ( Fúzió nem lesz )   
 Örülök, hogy megemlítetted, mert ez az az egyik, amit JG mondott. Örülök neki hogy idézted. Ez is erősíti azt amit JG-vel kapcsolatban gondolok. Ne feledd Konzum került az OPUSBA. és a  KONZUM Nyrt-ben JG volt a vezető. Ő nyilatkozott… Nálatok most ő nyilatkozik.   
 OPUS / 4IG árfolyam : 
 Te azt akarod szerintem mondani nekem, hogy a  4Ig sokszorozódott, míg az OPUS csökkent. Elismerem, tényleg emelkedett, brutál pénzt lehetett keresni… Ami a részvényárfolyamot illeti szerintem nem látod, hogy a részvény a 4Ig esetében túlértékelt, az OPUS esetében fordítva alulértékelt. 
 A 2 cég jövedelemtermelő képessége között hatalmas különbség van. Beszámolók igenis fontosak hozzá. Hogy az elmúlt másfél évben bukások voltak-e vagy sem, nem tudom, de gondolom az is volt. 
De nemcsak az.  
PL Én OPUS részvényes vagyok, nem buktam, mert nem realizáltam. Fentebb is van részvényem. Nem buktam. Sőt a 4ig-ban is vannak akik magasabb áron vettek részvényt mint a mai záró. Akkor ők is buktak mert magasabb áron vettek ?     
 LIKVID :
mit jelent hogy likvid ? Szerintem te is érted ennek a jelentését, és gondolom elolvastad az OPUS részéről megtett nyilatkozatot. A Likvid azt jelenti, hogy nem hosszú távon tartom, azaz el akarom adni jó áron.  ( Az én értelmezésem szerint ) ÉS kérlek olvasd el, hogy ki nyilatkozta azt hogy likvid… Korábban a teljes cikket feltettem.            
 IT ágazat: Nem a versenyszféra, hanem maga az Állam a megrendelő.  A kettő nem ugyanaz.    AZ IT ágazatban jelentős nyereség a Szoftver területén van.  És épp most a 4IG alapított egy leánycéget, ahol a szoftver Licencjoga nem az övé. Ezt nagyon nagy … hogy finoman fogalmazzak komoly üzleti kockázatnak tartom, Legalább akkora kockázat mint anno JG által elismert LOCK-UP hiánya. Mi megéreztük az árfolyamban mit is jelentett .    
 Az Akvizíció :  T-System, TELKO 
 A  4IG Nyrt cégben nincsen ennyi kp illetve részvény, amivel vásárolni tudna. Ekkora üzlethez  feltételen kell az OPUS . Korábban volt egy jó írás-hozzászólás . Azt írta, hogy hogy tőkét emel a 4IG,  A Rv megduplázódik, és az OPUS pedig 60%.ban tulaj lesz….  Ez  nem lehetetlen…. De akkor JG nem főrészvényes, a 4IG stratégiai terület lesz, és beolvad az OPUSBA, és JG megint jól végezte a kertészeti munkát. J     
 Kitömés : Nálunk fúzió volt, és LOPCK-UP miatti zuhanás, igaz elötte  A KONZUM és OPUS 1500% és 4500%-os emelkedést hajtott végre… nálatok pedig felrántás történt… nem is tudom hány százalékkal, és akkor most hamarosan korrekció lesz jelen szerintem.   
 Félelem : 
 Nos ebben jelenleg az OPUS nem partner hogy stratégiai partner legyetek.Nincs divizió vezető, részesedés csökkentés történt, JG pedig nem OPUS igazgatósági tanács+és megjelent a Fuzió utáni sajtótájékoztató, Kiderült hogy az OPUS likvidként tekint rá….. kérlek olvasd el mit  jelent meg a médiában mit nyilatkoztak…   
 Utóirat: Respect hogy kiállsz a 4Ig mellet, de mivel részesedése van az OPUSNAK a 4Ig-ben itt lehet róla véleményt mondani megfelelő stílusban, igyekezve senkit sem sérteni. Ha megbántottalak elnézést. 
Rövden írtam.... gondolom... 
GoldGym 2019. 07. 05. 21:04
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 21:04
Akkor most mi a probléma? :) Aki 10-20x azt nem tömték ki. Csak annak lehet szar aki 7-800-on vette. Azt meg biza már rég el kellett volna adni és máshol visszahozni nyerőben. 
GoldGym 2019. 07. 05. 20:54
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 20:51
A-a. 50% bukót én egy pillanatnyilag sem nézek. Főleg nem egy évig mint itt a kollégák. El se jutok odaáig. 
Metis_papa
Metis_papa 2019. 07. 05. 20:48
Vagy Matyi atya, a playbános. :)
GoldGym 2019. 07. 05. 20:46
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 20:46
Előzmény: #220560  NagyKópé
Ne foglalkozz vele es vicctopikjaval.. keress ra inkabb google-on erre: popej es az opus. Az elso mr risitas talalatt nezd olvasd hallgasd.. :)
Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 20:44
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Holgyek/urak! Elrugaszkodtunk 400-tol es stabilan 450 korul vagyunk. Ennyi mozgast az MTEL ket ev alatt csinalt.. RIP.. kezd a topik is letisztulni, ne marjuk egymast! En kilepek es megunneplem a “la rosa notte”-t. :) jo hetveget!

Topik gazda

babosko30
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek