Megkezdődött a 2015-ös adócsomag, így többek között az internetadó parlamenti vitája kedden. Délután közleményt adott ki a Fidesz, melyben hangsúlyozza, hogy a távközlési adó kiterjesztése egyetlen forint plusz terhet sem fog jelenteni az előfizetők...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=205614
továbbá az SZJA-s stb részhez: maga ez a témakör az internetadó stb egy szűkebb "panaszkodása" a tágabb értelemben vett "elégedetlenek vagyunk a kormánnyal" témakörnek. elnézést kérek ha magasabbról szemlélem az egészet mint kéne, és nem a részletekbe megyek le, mint Te. ami, hozzáteszem - nagyon precíz dolog (és ezt most minden irónia nélkül írtam).
mindazonáltal megyek "élni", ezért nem folytatom a beszélgetést :)
"szerintem kicsit félreértelmezzük ezt a mondatomat, de nem állnék neki hosszasan tisztázni"
Hát akkor először magaddal tisztázd a saját mondatidat és fogalmazz pontosabban.
Én sem akarlak leszólni de te általánosítottál és most másra kened.
Ja és eredeti probléma az volt, hogy pl egy ovónőnek miért kéne az internet számlája kifizetésekor az adott összeg után SZJA-t,TB-t,27%-os ÁFA-t,tranzakciós adót és internetadót fizetni? Erre volt azaz általánosított válaszod, hogy keressen többet.
szerintem kicsit félreértelmezzük ezt a mondatomat, de nem állnék neki hosszasan tisztázni, mert lusta vagyok. szerintem a többi mondatomban meg átment amit akartam, és értem mit mondasz. nagyon szíveden viseled a tanáros, orvosos ügyet. és látod milyen faramuci a helyzet, hogy nem is kellett megtanulniuk többet keresni, megkapták "ingyen" (szellemi befektetés nélkül, így értem) a több pénzt.
de igazából ha innen nekiugrasz a mondataimnak, akkor az is egy logikus emberi reakció sajnos. amikor az ember már nem tud másba csak a szavakba belekötni...
El kell dönteni, hogy akkor most önkényuralmi rendszer van-e, de akkor nem kelthetik azt a látszatot, hogy szabad, tiszta választás van. Vagy mégiscsak szabad és tiszta a választás, de akkor nincs önkényuralom.
– Ilyen egyszerű lenne ez?
– Tessék elolvasni az EBESZ nemzetközi megfigyelőinek jelentéseit az áprilisi választásokról, és akkor minden világossá válik.
– Kicsit visszaszaladtunk az időben…
– Minden ott kezdődött el. Az EBESZ képviselőit a magyar kormány kérte fel, hogy ellenőrizzék az országgyűlési választások lebonyolítását.
– 36 pontban kritizálták annak tisztaságát.
– Igen.
– Jelent ez bármit is?
– Az EBESZ végső, júliusban készült jelentése, amely az egész magyar választási rendszerről szól, több lényeges megjegyzést tesz: mindenekelőtt azt kifogásolja, hogy nem egyenlő a választójog, és a választás az egész választási rendszer miatt, amely egyértelműen a kormánypártoknak kedvezett, nem volt tiszta. A jelentés hosszan sorolja a problémákat a választási kampányhirdetéseknek a médiumokban az Alaptörvény szintjén történő korlátozásától a határon túli szavazók névjegyzékének titkosságáig és szavazásuk módjának átláthatatlanságáig, vagyis ténylegesen a csalás gyanúját veti fel – ezt a megállapítást „átláthatatlanság”-ként fogalmazva meg. .....
az első két sorodat nem értettem. én azt írtam vegyenek vissza a panaszkodó arcukból, hiszen emelték a fizetésüket.
az a baj hogy mindenki általánosít. anyám óvónő, és egy rossz szava nincs a munkájára vagy a fizetésére. de ez csak egy példa. a lényeg hogy nem kéne általánosítani. mindenkinek más szint az az "elég" kereseti szint. szerinted lehetetlen hogy vannak boldog orvosok és tanárok? a pályamódosítással csak azt tudod elképzelni hogy kiürülnek ezek a munkaterületek, de azt nem hogy friss vér kerül oda, akinek elég annyiért az a meló? nem akarlak leszólni vagy ilyesmi, de szerintem szűk keresztmetszettel nézed a témakört. olyan szemellenzővel ami az van írva, hogy: minden tanár, orvos, stb elégedetlen.
"például hogy vegyenek vissza, mert most kaptak fizetésemeléseket"
Előbb mondtad, hogy nem kell spórolni. :))
"a pályamódosítás sem utolsó dolog időnként, csakhát tanulni kéne mellé... nyelveket, egyéb területeket stb... értemén hogy 30-40 felett ez már nem megy olyan könnyen... "
Gondold el ha a te javaslatodat megfogadná az összes tanár vagy orvos és pályát módosítan, akkor ki tanítaná,gyógyítaná a leendő gyerekedet.
például hogy vegyenek vissza, mert most kaptak fizetésemeléseket...(egy részük az alább elsoroltaknak). a pályamódosítás sem utolsó dolog időnként, csakhát tanulni kéne mellé... nyelveket, egyéb területeket stb... értemén hogy 30-40 felett ez már nem megy olyan könnyen...
de nem azért vagyok hogy elmondjam mi a megoldás. ezer és egy megoldás lehet, és nem én fogom feltalálni a spanyol viaszt. csak kéne némi önvizsgálatot tartani és feltenni még 1 kérdést: ha elégedetlen vagyok az életemmel, minek ülök a szögben?
Mivel csalta el a választást Gyurcsány?
Ne gyere azzal, hogy nem közölt adatokat, mert bírósági itélet van, rendben volt, időben közölték amit kellett.
Erre szktak hivatkozni.
Szemben a fideszel akik törvénybe építették be a csalást.
A figyesz mit csinált 2014-ben? Ugyanezt: elcsalta a választásokat! Úgy módosította a választási törvényt, hogy igen erősen leejtsen a pálya. Így is alig lett meg a 2/3-ad 44%-os szavazati aránnyal! Tudod, 56% NEM rájuk szavazott! Ráadásul ugyanezt eljátszották az önkori választásokkal is! Hol volt olyan, hogy alapvető szabályokat módosítanak 4 hónappal(!) a választások előtt, mert látják, hogy nem lenne többségük Budapesten?
Ugye 2006-ban gond volt, hogy a szocik nem hozták nyilvánosságra a tervezett intézkedéseiket a választások előtt. 2014-ben ezt miért nem kifogásoltad a fityesz esetében?
A Fidesz megígérte: nem az emberek fizetik az internetadót
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=205614