Megkezdődött a 2015-ös adócsomag, így többek között az internetadó parlamenti vitája kedden. Délután közleményt adott ki a Fidesz, melyben hangsúlyozza, hogy a távközlési adó kiterjesztése egyetlen forint plusz terhet sem fog jelenteni az előfizetők...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=205614
beszélgetek én róla, azért vagyok itt :) meg el lehet mondani időnként, egyet értek. csak naphosszat erről ömlengeni... :D sehova nem vezet csak stresszhez. amíg vér nem folyik, nem fog változni semmi. lehet tüntetni, ellenkezni, kidumálni fórumon. semmi hatása nem lesz :)
Fel kell tenni a kérdést, mit akarok: idegbeteg módjára élni és a szar kormányról ömlengeni 0-24-ben, vagy tudomást venni róla, de magam irányítani az életem, nem mutogatva másra...
ezt most nem Rád értem, hanem úgy általánosságban. vannak ilyen magyar szokások: ha ingyen van azt vinni kell, stb....
a válság nevezetű agymosás óta lett egy új divat: panaszkodni :)
"hanem kitalálom, hogyan tudnék még többre szert "
Ez a mondat egy nagy semmi. Tudnál konkrétumot mondani?
Mit javasolsz a közalkalmazottaknak, tanároknak, orvosoknak, rendőröknek NAV-osoknak, és úgy általában alkalmazottként dogozóknak, mit talájanak ki szerinted?
ezek engem nem is érdekelnek. látom mennyi jön be. amíg az minden dolgomra elég, addig nem érdekel. amikor nem, akkor sem "köcsög kormányozok", hanem kitalálom, hogyan tudnék még többre szert tenni. divat lett tényleg ez a mutogatás a körülményekre, ahelyett hogy önmagunkra mutogatnánk... nekem csak ez undorító, nem az adók.
Ma, 09:35
"Minden költséget,adót a FELHASZNÁLÓ fizet meg. Belőlük él a szolgáltató.
_pampa"
Jé, 9-kor már tudod, hogy át lesz hárítva szerinted is. 8-kor még fel voltál háborodva, ha valaki ezt írta.
Ma, 08:19
"Erről nem beszélve, már te is azt írod,hogy MI fogjuk fizetni....
Be sem vezették, még nem HÁRÍTOTTÁK át...de te már azt írod:
MI FOGJUK FIZETNI!
_pampa"
"ez mindenkinél különböző szint. a lényeg hogy az a szint legyen, amikor nem csesz fel hogy pár adót bevezetnek."
Az a pár adó már legalább 30.
Akkor tőled is megkérdezem. 1000 milliárdos ÁFA csalások idején nem pofátlanság bevezetni újabb piszlicsári adót?
Ezek szerint nem érzed túl adóztatásnak azt, hogy ha pl. netbankon keresztűl kifizeted az internet számládat, azt olyan jövedelemből teszed ami után már fizettél SZJA-t, TB járulékokat, majd fizetsz még 27% ÁFA-t,tranzakciós illetéket és internet adót.
idézet:
"Ha enni már nincs mit, vagy a devizahitelek miatt elviszik a házat, nem gond...... Nem tiltakozik, nem megy az utcára....
De ha nem tud letölteni ingyen, akkor bezzeg rögtön mindenki idegbeteg lesz és még az ötlettől is forradalmat akar csinálni......
Jó egy birka népség vagyunk......! "
Érdekes. Amikor te 4 éven keresztül mást se mondtál, csak hogy "Gyurcsány takarodj", meg "Gyurcsány hazudott", akkor nem zavart a színvonal. Most, hogy Orbánt szídják, most zavar...
ha a végfelhasználót nem érintette a telekommunikációs adó, mert azt a szolgáltatók a te elmondásod alapján nem hárították át, akkor miért kezdtek a végfelhasználók az internetes kommunikációra átszokni, ami miatt most az internetes forgalmat is adóztatják???
logikai bukfenc...
ezek után még mindig azt mondod, hogy az internetes forgalom adóját se fogják áthárítani? azaz a nettó 2000 Ft-os NET előfizetés simán kibír egy 700 Ft-os megcsapolást?
te hogy viszonyulnál ahhoz, ha a havi nettó 150e-es béredre most kivetnének havi 60e fix adót? merthogy a szolgáltató cégnek is fizetnie kell sok mindenért (alkalmazottak, hitelek, beruházás, karbantartás, stb.), nem csak neked kell etetni a családod.
Ha azt akarnák, akkor azt is be lehetne fogalmazni a törvénybe. Ez csak megint egy ürügy, hogy 2-3%-kal csökkent a forgalom (és mondjuk a befizetett adó is ennek megfelelően kb 500 mFt-tal), ami egy forgalmi típusú adó kivetése után logikus is. Ennek kiesésére vezessünk be egy újabb adót (bocsánat terjesszük ki), amivel legalább 20 mrd folyik be. Kicsit ellentmondásos a dolog, lassan a távközlésen is annyi adó lesz, mint a cigin, benzinen, alkoholon. Vagy mostantól a kommunikáció is nem kívánt dolog, azért?
hat elnezest hogy ilyen egyszeruen fogalmazok de idiota vagy plusz teljesen hulye a gazdasaghoz.
Ha belekezdek valamibe csinalok egy uzleti tervet, abban van egy elvart nyereseg egy szukseges befektetessel. Ezzel szamolok. Amennyiben a nyereseg nem eri el az elvart szintet akkor nem itt csinalom. Tegyuk fel jon egy barom es lesz egy uj sabalyzas. Mondjuk holnaptol minden Tvel kezdodo es berkivel folytatodo nevu forumozo nem 16 hanem 20%os tarsasagi adoval kell mukodtesse a vallalkozasat. Akkor mit csinalok? 1. ha tudok arat emelek, hogy megint meglegyen az elvart nyeresegem 2. kiveszem belole a penzt, beteszem a bankba es hagyom elsorvadni tovabi befektetes nelkul. x. elcsalom az adot
melyik valik az orszag hasznara????
Es a kerdesre nem valaszoltal. AZt hangoztatod hogy a szolgaltatok fizetik az adot. Akkor miert a felhasznalo aki bujkal elole a netes telefonalassal a te leirasod szerint?
hat mar hogy ne lenne. Ha jol tevedek az ARBEVETEL 2%a a felso hatar es csak a kulso koltsegeket lehet levonni. Egy jo ceg 5-10% arbevetelre szamitott nyereseggel mukodik, tehat az iparuzesi adoja a nyereseg 10-20%a.
de a topik nem errol szol. hanem az atheritoasrol es bizony nagyon szeretnem pampa erveleset hallgatni arra amit irtam.
"mond te melyik vilagban elsz? Ezzel pontosan azt ismerted el hogy a tavkozlesi kulonadot is mi fizetjuk, mert ugye akikrol te beszelsz bizony a vegfelhasznalok, ha ok sporolnak es valtoztattak a szokasaikon a tavkozlesi ado miatt akkor bizony nem a szolgaltato hanem ok fizetik. Bar tudom most ujat mondtam es nehezet...
Minden költséget,adót a FELHASZNÁLÓ fizet meg. Belőlük él a szolgáltató. Az állam egyedül azzal tud "taktikázni" hogy ezen szolgáltatóktól különböző címen pénzt vesz el a nyereségükből.
Nem értem, hogy ezt miért nem lehet megérteni?
Itt azon érveléseknek lenne helyük amelyek szolgáltatás minőségcsökkenése vagy színvonalesése köré épülnének.
A Fidesz megígérte: nem az emberek fizetik az internetadót
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=205614