Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ez kb. annyit jelent, hogy 4 héttel a választások előtt nem épít be ellenzéki javaslatokat SEMMIBE egy kormánypárt. Sehol, soha, semmit. Más országokban sem. OV pontosan tudja, hogy a népharag sodorá el, milliók mennének utcára, ha ilyet lépne. Nem fog.
Jelenleg nem is hosszú távon kell megoldania, hanem rövid távon, a következő négy hétben a választásokig. Én arra tippelek, hogy ezt erőből (akár erőn felül is) de meg fogja tenni. 390-400 Ft-os EURHUF árfolyammal nem lehet nekimenni a választásoknak. Abban egyetértek, hogy április 3. után kutya világ jön. Akár a Fidesz nyer, akár az ellenzék.
Azt gondolnam, hogy az MNB aprilis 3 ig valahogy kamu emelesekkel, de kihuzza. Ha az ellenzek nyer valami uton modon, az MNB sztem ipari meretekben fog emelni, ugye onnantol mar nem Orbannak faj.
eu - nak , németeknek nem elhanyagolható kitettsége van orosz relációban . geopol játszma még ezen felül . tartalékot jelenleg nem sok értelme van eladni háboru miatt . mnb mégiscsak az árstabilitás öre , amennyiben elszabadulna a forint , példakèpp egy m2 csempe ára nem tudom hol állna meg , lesz - e vevö azon az áron . szja bombát most dobta le a kormány , ezért lakosság nagyrésze nem nagyon érti mi a helyzet . lesz az az árfolyam ahol az mnb kamatot fog emelni szerintem
Ebben a helyzetben nem tudom, hogy mi lenne a megoldás az MNB. szempontjából. Nem látok semmi olyan eszközt a kezében ami, hosszú távon is hatásos lenne. Egy ilyen háborús konfliktusokat is rejtő környezetbe a befektetők sem adnak már kölcsönt, olyan kedvező feltételekkel mint azt a múltban tették, csak jóval magasabb hozamra vagy egyáltalán nem, így a forrásbevonás sem lesz egyszerű a jövőben. Ráadásul éppen most üres lehet a kassza is, az az égetően szükség lehet a pénzre jelenleg. Akár az IMF. bevonását is el tudom képzelni, hogy elkerüljük a legrosszabbat... Mindig mondtam, hogy elvből nem tartok forintot és soha nem késő forintból devizára váltani, ez működött a múltban és a jövőben egyre inkább működni fog, bármennyire is fájdalmas ezt leírni és elfogadni. A magyar kormány mára egyedül maradt az unortodox politikájával, folyamatosan elveszítették azoknak az országoknak a támogatását is akik eddig támogatóak voltak. Az EU. felől is egy sokkal határozottabb és agresszívabb politikára számítok, ennek vesztesei főként azok az országok lesznek akik eddig kihasználták az EU,-szabályok gyengeségeit és vissza éltek vele. Nagyon nehéz időszak fog következni minden magyar adófizetőre nézve és teljesen független már attól, hogy ki nyeri a választásokat.
Jó, de a vezérürü évek óta putyint magasztalja, mit tehetne a farvizen vergődő, váltson sávot ideologiaban? Akkor beismeri, h elbaszott tíz évet az életéből ..
Egyetértek, ezt írtam én is pár poszttal lejjebb. Elképesztő azt látni, hogy Fidesz szavazók tövig bekapják Putyinnak, és mozgalmi dalokat énekelnek brével a szájukban. NEM az oroszokhoz tartozunk. Pont. Ez alapvetés. Az, hogy ezek után jobbra, vagy balra szavazunk, csak második kérdésként merülhet fel.
Egyebkent meg a gazon kivul, mi indokolna, hogy ennyire be legyünk rakva inasba? A nyomorult rezsicsokkentes? Amikor 390 mindjart az euro? Hany orosz autogyar van itt, akitol felni kell, hogy elviszik a gyartast? Es hany nyugati? Meg amikor a gazon gyakorlatilag akkorat loptak, mert esett a piacon, mint a kő, de ok azert a hataron szepen levamoltak (talan a Garancsi), es a piacihoz kepest magasabb aron adtak el nekunk, hogy ez a rezsicsokkentes? Full hulyere vettek a jonepet evekig, kihasznalva a konjukturat. Es most nagyjabol megastak a sirt is az orosz seggnyalassal. Aki erre azt mondja, h nekunk nem kell a nyugat, hanem iaten aldja Putyint, az beteg.
OV mar azt tesz, amit mondanak neki Aki azt hiszi, hogy itt neki meg mindig van beleszolasa barmibe magas szinten, az óriási vakon van. Nekem az az erzesem, hogy a finálét látjuk, es lefott a kávé Magyarorszagnak. Meg is mondta, ha Ukrajnában nem csitul a helyzet, akkor mi vagyunk a következők. Es ezt ertsd ahogy akarod.
Csunya lesz holnap, ha nem tesznek valamit. Mar a bitcoin is esik. A gyerekeink penzet elhazardiroztak, hogy valasztast nyerjenek, a magyar meg tapsolt es vegig nezte. Siralmas
Egyetértek. Ha az MNB abban a sunyi tétlenségben lapít, ahogy azt most teszi, a maradék hitelessége is oda. Brutális következetességgel kell beavatkozni és védeni a forintot, különben lefőtt a kávé.
Pontosan, emeljen kamatot. Az adosok mar 10 eve elvezik az ingyenpenzt. Mit gondolsz meddig mehet ez igy, az a te penzed is, orbannak nincs penze, csak az adofizetoknek. Haboru nelkul is ide jutottunk volna. A kozgazt nem lehet seggbe csinalni. Nem ertem az embereket, mar nagyanyam is megmondta, ingyen penz nincs. En nem ertem, mit hisznek a magyar emberek?
Tehát a helyzetet úgy kell elképzelni, hogy a mester, letolt gatyával áll egy meleg buli kellős közepén és keresztbe álló szemekkel rettegve figyel mindenkit, közben azon imádkozik, hogy ne rakják meg a hátsóját. Valljuk be egy ilyen helyzetben, erre azért mi sem fogadnánk...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)