Topiknyitó: Törölt felhasználó 2013. 03. 08. 10:00

Olaj és Gáz  

Lehet én vagyok béna, sőt biztos, de én nem találtam itthoni pörgő olaj topicot. gázt igen, de nem nagy forgalommal.

Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)

Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Gaben1 ma, 07:48
Előzmény: #50205  Padre47
Köszi a kiegészítést. Így gondolom én is.. emiatt gondolom,  hogy most utoléri az olaj a lemaradást, idéntől a kirándulóknak az utiktg is markáns ktg. Lesz, mert duplázódik.. ennyi. Mindneki megszokja, és minden tovább drágul, infl.. stb.. megy a mókuskerék tovább..
Padre47 ma, 06:46
Előzmény: #50201  Gaben1
Igazad is lehet de a számok mást mondanak ha alap fizikai melós szemével nézzük durván a minimálbérhez belőve az elmúlt 12 évet.
Nettó 1 órabér/liter nagyjából volt 1.45 ami most valós piaci áron is 2.3 liter. Védett árral 2.6.
Nem az üzemanyag kifizetésébe fulladunk bele az kevésbé emelkedett a bérekhez képest inkább az egyéb kiadások élelmiszer leginkább. Köszönhető az olaj piaci árának ami alacsony pályára volt rekesztve.
Ha az alacsony jövedelmi sáv terheinek változását nézem durván 600-->1700 netto órabér változás van ~x3, de élelmiszer 12 éves pályán ötszörös szint átlagban. Rezsi egyenesen katasztrófa szint arányaiban nézve a környező országok jövedelméhez képest. Szóval nem a boltba menni és utazni drágább hanem ott fizetni ahová elkocsikáztál.
sosehalunkmeg ma, 06:18
Ecsetfejű legújabb dumája: "If Iran doesn’t FULLY OPEN, WITHOUT THREAT, the Strait of Hormuz, within 48 HOURS from this exact point in time, the United States of America will hit and obliterate their various POWER PLANTS, STARTING WITH THE BIGGEST ONE FIRST!” Trump wrote in a Truth Social post." Baj lesz ebbűl more 
sonnyredpro szombat, 22:17
Előzmény: #50202  Gaben1
köszönöm a válaszokat emberek✌️
Gaben1 szombat, 19:55
Előzmény: #50197  sonnyredpro
Most lefelé áll talán, de vasárnap estig még sok fejlemény lesz. Szerintem felmegy 100 fölé, ng meg vergődik még jövőhéten is. Sajnos NG ben indulnak a feedgas karbantartások, csökken a fogyasztás, így jövőhéten eladom.. sajnálom, hogy nem 3.2 felett adtam el legalább felét.. ez van..
Gaben1 szombat, 19:51
Előzmény: #50199  kreta
A covidot amikor kitört nagyon nem gondoltam volna, hogy olyan sokáig el tudják húzni, már unalmassá fajult az áruházi biztonságiak elől menekülni, hogy vegyem fel a maszkot... ebből kiindulva, bármi lehet, de most pont a covid miatt arra fogadok, hogy elhúzódik, mert értelmetlennek látszik minden résztvevő negatívan érintett, és mégis folytatódik.. drágul az olaj, utoléri az általános inflációs körülményeket.. ha visszaszámolnánk, hogy 10-15 éve egy átlag órabérből mennyi üzemanyagot lehetett venni, és most.. most szerintem olcsób.. simán felnyomják ezzel a lépéssel 1000ft ra itthon.. szerintetek? 
TozsdeMagus szombat, 19:21
Előzmény: #50199  kreta
Több ezer tengerészgyalogost küldenek a Közel-Keletre, Trump mégis azt mondja, hogy „leállítja” a katonai erőfeszítéseket. Mi a következő lépés?James Stavridis admirális, a CNN vezető katonai elemzője és a NATO korábbi szövetséges erőinek főparancsnoka csatlakozik Smerconishhoz, hogy megvitassák az Iránnal vívott háború legfrissebb fejleményeit.06:11 • Forrás: CNN
kreta
kreta szombat, 19:00
Előzmény: #50198  TozsdeMagus
Ahogy a covid  őrületnek is vége lett! ugye ennek a faszságnak is vége lesz,
Mind a kettő egy mesterséges baromság volt
TozsdeMagus szombat, 18:51
Előzmény: #50197  sonnyredpro
Ebben a háborúban nagyon sok a zaj!
Zárva lesz a szoros???
ZÁRVA
lesz hajóforgalom úgy mint régen?
NEM
Megint kiesik egy csomó kőolaj?
IGEN
Miért menne lefele?
A piac szerintetek meddig hisz Trumpnak majd?
sonnyredpro szombat, 18:39
hétfőre ki mit JÓSOL???? wti átlépi vajon a 100$t?
Gaben1 péntek, 14:52
Előzmény: #50195  Gaben1
Gyerünk már te teve! Lódulj innét!!
Gaben1 péntek, 14:31
Előzmény: #50193  buythedip
Hajrá,, vettem közben még én is picit..
Gaben1 péntek, 14:18
Most az a várakozásom, hogy USA előtt lenyomták NG-t, úgyhogy illene felpattannia 14:30-tól.. remélem nem lep meg egy szokatlan zuhéval... aztán zárásig lehet csökkenni fog, sokan kiállnak partra hétvégére jogosan, mivel bármi lehet.. 
buythedip péntek, 14:16
Előzmény: #50179  buythedip
Vettem egy longot, hátha.
randomly péntek, 13:39
$3,0 alatt leszünk ma akkor lehet veszek, ha nem akkor nélküle lesz hétvégém ... $2,96-nál biztos veszek.
Pipacs20 péntek, 13:14
Előzmény: #50190  Gaben1
Tózse...
Gaben1 péntek, 13:00
Hát nincs nagy tolongás NG ért, úgyhogy vettem egy kicsit, ha már lenyomták.. 
Crudey_Gyula
Crudey_Gyula péntek, 12:52
Előzmény: #50186  TozsdeMagus
Ebben egyetértünk. Szerintem is a mostani oldalazás nagy mennyiségű gyűjtést jelent. Szvsz látunk majd egy ugrást 110 dollár környékére, ahol további oldalazás várható (talán néhány napig), és röviddel azután kitörés 120 fölé.
Crudey_Gyula
Crudey_Gyula péntek, 12:49
Előzmény: #50183  magnezium
Iránnak itt adu ásza van. Az országok olajtartaléka a háború alatti fogyasztás fedezésére nem elegendő. A Hormuzi-szorost tűzellenőrzés alatt tartani/megzavarni a forgalmat nagyságrendekkel könnyebb, mint biztosítani a szorost. Ha pedig amerikai hadihajók mennének oda, akkor valószínűleg csapdába kerülnek, mert könnyű célpontot jelentenének. Ez vagy elsüllyedt hadihajókat jelentene vagy legjobb esetben is az elfogórakéták nagy mértékű csökkenését, ami esetleg az anyahajóikat veszélyezteti később. Ráadásul amíg nincs legalább néhány napra folyamatosan biztosítva a biztonságos közlekedés, tankerhajók nem mennek át, mert túl nagy a kockázat.
Gaben1 péntek, 12:24
Előzmény: #50186  TozsdeMagus
WTI napos nézetben nagyon érdekes képet mutat az árfolyam-RSI és MACD. Ha megnézitek az árfolyam elmarad a 2022-es csúcsoktól, viszont a két indikátor rendesen kiszaladt a szokásostól, nagyobb a kilengése, mint valaha, RSI 92,9, és fordul le, MACD is konyul le naposon, bár 4H már biztatóbb még egy nagyobb rallira is akár.. Mert ilyen káosz sem alakul ki mindennap, tehát a "hihetetlen nem lehetetlen" alapon itt szvsz simán jöhet a 150..
TozsdeMagus péntek, 11:58
Most szedik el a gyenge kezüektől az olajat!!!!!!!! 
Még a hétvége előtt felvásárolják a mennyiséget 115 dollárig!!!!! Utána átszakad, és elszalad hétfőn az Ázsia nyitásnál
Gaben1 péntek, 11:10
Előzmény: #50183  magnezium
Az. Viszont itt a nem döntés (vagy kései) is döntés, és a piac elintézi helyettük.. Majd akkor nyúlna bele, amikor már késő lesz és nehezebb lesz kezelni.. Nem jó világ jön..
Pipacs20 péntek, 11:09
Előzmény: #50182  Gaben1
Yess! Ezüst 73-on el, CBK short on. Olaj up ennek része lenne, de (még) nem vettem, a HH ugrásról lemaradtam - tartsatok ki! ;)
magnezium
magnezium péntek, 10:54
hihetetlen, hogy a hatalmas tudású vezetők nem képesek megoldani ezt az olaj kérdést, hanem nézik ahogy emelkedik a végtelenbe az ára...
Gaben1 péntek, 10:48
Előzmény: #50181  Pipacs20
Szertinem pattan a húr, NG óráson fordulni látszik fel, hétvégén ha nem változik óriásit pozitívba a konfliktus helyzet, akkor gap up is lehet.. Ezüstöt én is fontolgatom, örülök, hogy fent eladtam. Olajat kellene úgy érzem visszavenni, mert az még lódulhat nagyot..
Pipacs20 péntek, 10:16
Előzmény: #50180  Pipacs20
Most épp a +20%-os felpattanó ezüstön merengek, h. menjen, vagy maradjon. Ha hétvégén fokozódik a balhé, esik tovább, csak felpattanás volt. Oda a haszon. Ha enyhül, vagy stagnál, emelkedik tovább. Tehát a gáz ellentéte, most mindenképp. A HH kicsit csalódás egyébként eddig, ahogy Szaki is írta, a kitörési kísérleteket leszorították, így az olaj ugrásokhoz képest csak kicsiket lépett, nagy olaj emelkedéskor is. Mérsékelt olajár csökkenéskor, visszarendeződéskor pedig szinte ugyanoda esegetett vissza. A kitörés tehát várat magára, de talán nem az örökkévalóságig. Merre megyünk hétvégén, hogy látjátok, mit vártok?

Topik gazda

Denes2
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek