-MSCI Emerging Markets Index - ETF.-A pénteki kereskedés rendkívül erős long zárási gyertyát hozott, amely április óta nem látott mértékű eladási nyomást jelez. A trendvonal törése is kilátásban van, ami tovább növeli a korrekció valószínűségét. Az ideális korrekciós zóna a 45,3–46,9 közötti tartományban helyezkedik el. A piros, vastag trendvonal követése kulcsfontosságú lehet: ennek felfelé történő áttörése hozhatna újra long trendet, de jelenleg ez nem tűnik valószínűnek.Ellenállások: 53,13; 54,6; 56,25. Támaszok: 46,9; 45,8; 43,75; 42,19; 40,63.
Rövid időre akár el is képzelhető, hogy leszúr 2,9-re; de akár a 3,05 is megállíthatja. Szerintem valószínűbb, hogy megállítja a 3,05, de határozottan megjósolni ezt kevesen tudnák. Viszont 2,9-nél lentebb semmiképp nem várom, és szerintem hamar vissza fogják tenni 3,2 fölé.
Sajnos azt írják, hogy usaban melegebb időre számítanak jövőhéten, így az erős nyomást gyakorok ng re. Ezt kihasználhatják a shortosok, így sztem nagyon zuttyanunk nyitáskor..
A kormányzati leállás nem, október 1-én történt és aznap emelkedés volt, ha számítana, akkor előtte is esett volna már, meg aznap is. Kínai vám már vissza is van félig vonva. Kína korábban vett amerikai gázt, igaz sosem volt jelentős, idén nem vett. Itt is csak felfelé potenciál van, ha mégis eladnak nekik, bár erre nem számítok. Kína próbál olyan országokból szerezni akik jobban függnek tőle és kiszámíthatóbbak.
Nehéz kérdés, havi, heti charton eső trendben van. Naposon emelkedik, de csapkod. Aug. 23, szeptember 15, és a tegnapi nap kiad egy emelkedő trendvonalat. 5 óráson már kevésbé egyértelmű. Időjárási adatok számítanak meg persze a piaci hangulat. Én nem várom 2.9-re, de megtörténhet, akár rövid időre is.
Jelenleg 2.8956 a korlát ár. Jövőhéten 2.9 körül.. 3.14 ről 7% esik és vége.. kár hogy nem váltottam lejjebb. Bythedip, így most maradt még esély? Tört az emelkedő trend?
Sokan nem hisznek benne . De már jó párszor bebizonyosodott , hogy “ elmennek “ a certikért . Nincsenek véletlenek . Ahogy Ff írta az algoritmusokat valamihez be kell állítani - TA szintek .. Ha megnézed a certik bevezetési KO árai is mindig ezen szintekhez vannak igazítva . Aztán ahogy telik az idő a KO ár jön feljebb / kamatot fizetsz/ . Na most legyintenek sokan - persze majd a szaros Erste certiket ugranak . Eleve az erstének több országban is vannak hasonló termékei . Ezenkívül számtalan banknak pénzügyi szolgáltatónak . A bankok egymással kapcsolatban állnak akár tulajdonosként akár csak a közös piacok miatt . Ez egy összefüggő rendszer , ahol az algoritmusok pontosan látják a pozíciókat , stoppokat .. Aztán csak a megfelelő dominót kell eldönteni.
De érinti, legalább a munkaerő fronton. De a költségek hosszabb távon számítanak, visszafogják a beruházásokat. Commodity boom and bust cycle. Ezt hagyják figyelmen kívül akik Trumpra hivatkoznak meg 'drill, baby drill'-re. Persze ez nem akadályozza meg az ilyen eséseket, mint a mai. De az olajat inkább az infláció indikátoraként figyelik.
Brutàlis ma a gas mozgása erröl beszèltem Eladtam ma a 99est és lejjebb raktad az biztonsàgosabb de hogy lenyúlták már oly sokszor a közeli certikèr és hogy ebben mi az ėrdekük nemtudom talàn kapnak jutalékot érte ha kiürül? ezen màr búktam még akkor szokott az àrjegyzöis eltünni az érdekes idöszakokban hogy kiidegeljék a bekektetöt?
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.