Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
OTP-ben már agyalnak a fordulaton, mégis tovább emelkedik. Hasonló divergens emelkedő szakaszra figyelmeztetnek, mégis emelkedik tovább. amikor az NQ előszőr 29500-ről visszament 28500-ig, utána még tolt egy +2300gratist 30800-ig. majd utána -1200 1 nap zöld újabb -1200. "mert csak". előtte azért még a +2300-at rápakolták, legyen honnan korrigálni ,realizálni. Mert ilyen a piac, tudom, ezt kellene elfogadni.
közhelyek aztán nem zavarok...:). A tőzsde egyik nagy paradoxona, hogy ami túl drágának tűnik, az tovább emelkedik, ami túl olcsónak, az pedig tovább esik. - O'Neil „Mindig arra figyelj amit a piac tesz és felejtsd el, mit gondoltál róla öt perccel ezelőtt. ” A tőzsdén nem szabályok vannak, hanem rendszerek. Ennek megértése nélkül, rengeteg csapdába fogunk besétálni. Túl sok paramétert használunk? Kiváló, jól eladható múltbeli eredmények, silány jövőbeni teljesítmény. A szabályokat felvéssük egy kőtáblára és áhítatosan tiszteljük őket. Ide nem lesz ez elég. Egy rendszert ápolni, folyamatosan monitorozni kell. Mennyire robosztus, hogyan reagál a környezet vagy paraméterek változására? “ “El kell döntened minden pillanatban, hogy a rendelkezésre álló végtelen információ közül mit ignorálsz, és mit veszel figyelembe. Továbbá kezelned kell az 🤔egymásnak ellentmondó információk 🤔 halmazát. “
ha nem remény tréder lennél akkor tudnád, hogy a piacra vonatkozó aktuális bejegyzések - idő kérdése - és aktualitásukat vesztik.....ami most vagy ma igaz holnap giga faxság lesz....ezért teljesen lényegtelen ( napon belüli klikkelőknél) ki mit írt 1-2 hete, de akár 5 perc múlva is akár totál baromság lehet ...bármikor kitörhet giga boldogság ( sok sok xar ellenére ) vagy megjöhet régi barátunk Mr. Pánik https://postimg.cc/V5ZRDCBn
záróakkordnak jó lesz....
„ Üdvözlet a világ legkeményebb játékában. Sajnos itt a világ legélesebb, leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul irracionális és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot. A számítógépek, botok, robotok ellen játszol, akik gyorsabban reagálnak nálad. A traderek ellen játszol, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van a tiednél. A befektetési alapok ellen játszol, akiknek sokkal több pénze van, mint neked. A bennfentesek ellen játszol, akiknek több információjuk van nálad. Mások félre fognak informálni téged. És egy belső hang mindent megtesz azért, hogy megtörjön abban, amit cselekedned kellene. Így hát felejtsd el a gyors és könnyű pénzcsinálásról szőtt álmaidat! "
Ima az anyavállalat félnótás papjától ( profi imádkozó): Ó, Nagy Likviditás Ura,ki a spreadek fölött lebegsz, és a stoppokat úgy szeded le, mint vihar a tetőt…Add, hogy ma ne én legyek a likviditás. Ne vigyen el a FOMO sötét árnyéka,és ne súgjon a belső hang, hogy„most biztos fordul”… amikor nem.Adj erőt kivárni a setupot,mert tudjuk: a piac nem késik —csak én kapkodok. Óvd meg kezem a túltrédeléstől,és szemem a hamis kitörésektől,amik úgy néznek ki, mint a pénz —de csak tanulópénz lesz belőle.Ha nyerek, ne bízzam el magam,ha bukok, ne kezdjek bosszúhadjáratba ,mert a piac nem az exbarátnőm —nem fog visszajönni, csak mert üldözöm. Adj tiszta chartot, , egyelmet a kivitelezéshez és bátorságot a stophoz —mert a kis veszteség áldás,a nagy meg tanítás… csak drága. És végül, Uram: ha már ritkán ritkán megszívom,legalább tanuljak is belőle —ne csak újra elkövessem holnap. Ámen https://www.youtube.com/watch?v=ufSf60-156E&list=RDufSf60-156E&start_radio=1
Ki siránkozik? Rajtad kívül itt nem siránkozik senki. Én a multkori Dax shorzomat 26.350-es atlaggal nyitottam,a 26.000-es korrekció reményében,viszint annak tudatában,hogy long trend van,tehat a trenddel szemben nyitottam meg. Azt le is zartam 26.410-nél. A tegnapi napon volt 2 pozim,26500 és 26550-ről,amiket szintén 26400-on zartam. Tehát visszajött a bukó,és nem keresem az igazamat a long trend miatt.. Főleg nem siránkozok.. Ne vonjál mar párhuzamot legyszives a te fanatikus Nasi shortmániád,meg az én egyszeri Dax shortom között.. Belőlem csak a jó szándék szólt,hogy felejtsd mar ek ezt az örökös shortolási mániádat,mert neked lesz rossz,nem nekem.. Te meg állandóan visszavágsz valami hülyeséggel,ahelyett,hogy elgondolkodnál a hibás döntéseiden..Már többször észrevettem,higy nem érdemes veled beszélgetni,mert csak tolod továbbra is a hülyeségeidet..
NAPI OKOSKODÁS 😇 mi lenne ha már nem használtok stoppot nyittok egy ua. ellenkező irányú pozit ( az eredetiről tp és stop levéve) …..oldalazó ( h4 és h1 en ) szituban kihúz a xarból …..vagy megvárni mikor a biszbaszok egy irányba mutatnak megindul az instrumentum intenzíven valamerre és a xart zárni …..a mikortól célszerű számla méretfüggő ( agresszív trédereknek korábban célszerű felvenni az ellenirányú pozit)..... ja és indexet ( azaz nem rv-t) necces higitani , mertburutál megindulhat fel vagy le és akkor jöhet margit néni ….( további kérdésekkel a különleges tudakozóhoz célszerű fordulni )
azért nem jön, mert USA +1,5% után sem képes talán új csúcsra menni a DAX, USA pedig +1,5% után inkább picit realizál talán péntekre, TALÁN. de ha nem, akkor repül. akkor dax is.
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart technikailagilag minden egyes nap GAP UP van, ha észrevetted, és minden egyes nap végére leralizálják, 26300 dupla alj van, a realizálás ellenére, és a tegnapi nap tetejénél van. shortos banda pislog, ismét. jöhetne a 26600, de sztem nem jön.
Te sem fogadtad el, tehát ne nekem papoljál. Siránkozol itten a DAX shortod miatt, a -100 e Ft miatt, hát ne siránkozzál. Én is siránkozok, de elfogadtam a bűnbocsánatot, Margit asszony közeledik. Elfogadom. Amikor azt írjátok, hogy "ne shortoljak", akkor ez már a mind1-mind1 kategória. a pozi felét le tudom zárni, mert 2 van, ha baj van, a másik fele halad tovább. ez van.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?