Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
most ALL-IN Dow Jones. ATH-ról pislog. 1h kiugrott a bollingerből. Dupla tetős elakadás + Olaj paripa van. Minek örül? holnap remélem jó lesz. STOP +150-el felette,az bagó, mégha el is ér.
Nem a tőke méretére gondolok, hanem a lehető legkisebb pozíció méretezésre. Persze, ha kevés a tőke, akkor lehet a legkisebb pozi is nagyon megterheli a margin szintet. Deee, ha jól nyitsz, akkor nem gond a margin szint.
Mondjuk a TE esetedben jó lehetne,ha nem fulos poziciót alkalmazol hanem csak felest statikusra dinamikusra meg a másik felét,így ha bent ragadnál a másik felével tudnál kereskedni
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart nq m1-m5 aljakat törte, "piciben" majd +40. de nem jön ki új tetőre. gondolom csak likviditást gyűjt, veszeget az alján, és a tetejénél elad. amint megvan a longhoz szükséges SZUM mana, akkor megtolja, és repül. így működhet. és amíg extremeebben tud profitálni a longgal, mint a fordítással, addig repül, de lerakja a saját kis long "taposóaknáit" stopjait, hogy ha mégis fordít, akkor már csak shortokat nyitogat, kicsit segíti visszafele a saját shortjainak a vételeit, "lassítja az esést", hogy tömeges shortot tudjuk kiépíteni, és amikor a short profit-képesebb, mint a long, "leszorítja" az árfolyamot, amíg: mint fentebb írtam, nem képes fordítani. sávozgat, gyűjti a nyerőt, gyűjti a friss manát, és longba áll ,ha már látja maga előtt az alagút végét. Mi nem látjuk, csak azt,h 1h átfogós, és követni kellene. DE van úgy,h átfogós 1h után saját magát visszanyalja, lásd 29600 29400 és 450-nél erőlködik, pedig "látszólag" kitört, de mégse.
én kis tőkével tolom, már mi számít kicsinek. leírom, nincs mit titkolnom: 450k, ritkán felezgetem, néha elütöm a mennyiséget, marad fennmaradó összeg, amit be lehet fektetni, még 0.01-0.03-eket is beütögetek néha, de hasonló stoppal és tp-vel, tehát együtt szállnak ki. bőven nagyobb tőkét is meg tudnák mozgatni, de ismerve az "erősségeimet" klotild kampó begyalulná. Így próbálok a lassú építkezésnél maradni február 20-án 220e Ft-tal indultam, próbaképpen 03.30-ra 940e Ft lett, és CSAK shortoltam. Na ezt szinte atomra visszabuktam, azé amikor MArgit 2x kacsint, hamar omlik a nyereség. És lehetett újra építkezni.
Ezt írtam a kollégának. Open 24900 vs. 24600: A kettő között van a 29750, félúton, ezt elérte.. Gratula! NQ-ban meg zsákoltál. Én is kezdek visszatalálni a zöldülésre, csak nem longolok, ami megint hiba.
Most mi a kék meződ? A nagy likviditás? Dow Jones felért dupla tetőig, mindegyik lefordult. csak 30 rv, nem 500 Söpö, de mégis, dupla tetőre felért. addig ment a pofon-ofon, amíg fel nem húzták a szerencsétlen a tegnapi NQ -3% elelnére, Dow jones kijött dupla tetőre, nevetségesnek tartom. eleve alulértékelt rv-k. Ezekbe nem tápolni kell, hanem kiszállni, tiplizni belőlük. "keresik a likviditást", dupla tető & ATH-n mit kerestek? Shortosokat.
Nem.Tegnap sokat esett, várható korrekció és napközben nem nagyon mozdult. H4-en 3 piros gyertya után zöld várható, és a stochastic is felmenőben van. Nyitás körül(15:30) figyeltem m5-ön, hogy pontosan hol tudom elkapni a csapkodásban. Ha kicsipegettem a magamét, utána nem érdekel, hogy merre megy, de inkább longot látok.
látod, dax 24755 ig jött, azóta 24710. Dow Jones 80 pontra jó volt, full tőkével kicsit tudok nyitni, de pont arra elég, ami a célja, gyors mozgás, zártam.
sokan viccelődnek velem az m5 miatt, te is, tudom. de az alap ott kezdődik m5-m15-m30-1h, ezért kattintgajtuk. nekem tom segít a legtöbbet 29600-ig várta nq-t 29591-nél sikerült elcsípni onnan lejött 29400-ig, az 200 pont, és zárni kellett volna, de zártam 29450-nél. 150 pont nyerő lett. Az olajjal ma csak szivtam, pedig szerintem lassan longba akarnak vele állni. Ott nincs valami long jeled még? Várnám! tehát az olajat ma túlszárnyalva lett nyereségem, ha az olaj nincs, + 15% ,így csak +5-6%.
29300 köré NQ-t azért visza várnám,akár alá is,habár szerintem marad a sávozás az esti piac mozgató adat miatt a nagyok nem zárnak. Nélkülük meg az esés nem tud folytatódni
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?