Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
A piacot a nagyok rángatják a short,long arányak alapján,eddig is azt csinálták,amikor nem volt iráni háború,akkor is bedobtak híreket amivel mozgatták a piacokat most is az történik és ha vége lesz az iráni háborúnak akkor is az fog történni.A portfolios hireket ezért nem is szabad olvasni mert azok jelentős része a piac mozgatás miatt jelenik meg.A nagyok a gazdasági portálokon keresztül mozgatják a piacot.
Bizom benne,hogy Trump hamarossan beírja,hogy jól haladnak a tárgyalások az iráni barátaival és csodálatos béke fog születni ami az egész világgazdaságot felfogja virágoztatni,szóval csak a szokásos :)
Én a tetőről voltam shortban DAX-ban tegnap de éjszakás vagyok és kell aludni is valamennyit ,ezért délután zártam:))Igy is sűrűn van,hogy bekötök egy pozit reggel,behunyom a szemem és 1-2 óra múlva ébredek fel a székben ,azt sem tudom van e pozim :)))Egyébként meglepően amikor hulla fáradt vagyok, sokszor jobban megy a tözsdézés,mint amikor nem dolgozom hétköznap és van lehetősége az érzelmeknek rángatni a döntésben :))Szerintem egyszerűen arról van szó ha túl fáradt az ember akkor az érzelmek nem dominánsak a döntésben a fáradság miatt,és ha jól látja valaki az irányt azt viszonylag érzelem mentesen is tudja kezelni.
Tegnap én is Dax shortba voltam,elég jó helyről,290-ről a hatiban,aztán 390-nél már kezdtem izzadni,és végül kivártam amíg nyerőbe fordul..Aztán du.sajnos a szokásos hülyeség,átraktam Nasdaqba,az meg ugye csak egy irányt ismer 62 nap óta... Dax ma persze hogy reagál az olajra,vámokra,minden negatív dologra..USA hatik meg egyelőre semmire.. Főleg a Nasi..Pedig az áprilisi infláció 3,8% volt,minden okuk meglenne a profitrealizálásra..ha már az olajár nem érdekli őket..
Azért Brent még most van az ellenállás szintnél és nem ment át rajta,ami meg DAX-ot illeti már írtam a héten egyszer,hogy nem látok benne órás trendet,most se állt meg támasz szintnél mint ahogyan legutóbb meg a változatosság kedvéért az ellenállás szintnél nem állt meg,egy rángatozó trend nélküli mozgást végez szerintem óráson nézve kisebb idősikon van trend és lehet kereskedni is,csak nem úgy mint egy NQ-t,ahol a long trend kereskedhető a visszateszteknél.
csak jó lett volna a tegnapi DAX shortom ha meghagyom és nem szálok ki félúton tegnap :)Mindenestre elérte a támasz szintet elvileg innen fordulhat ha folytatni akarja a long menetet vagy dupla csúccsal búcsúzni
Kockázatok akkor keletkeznek, amikor az ember nem tudja mit csinál." #8: "Ahhoz, hogy minél gyorsabban tudjunk 100 métert úszni, jobb sodrás irányban haladni, mint a technikát csiszolgatni.". #10: "Ha éppen egy olyan csónakban ülne, amelyikbe folyamatosan víz szivárog a lékeken keresztül, feltehetően hatékonyabb, ha a lékek tömködése helyett átül egy másik csónakba.". #12: "A makrogazdasági prognózisok 10 centet sem érnek.". #18: "Ha van egy háremed 40 hölggyel, egyiküket sem leszel képes valóban megismerni.". #21: "Ha pókerezés közben még húsz perc elteltével sem tudja, ki a balek, akkor Ön az." #25: "Véleményem szerint a legnagyobb hiba, melyet a tőzsdén kereskedve elkövethet valaki, hogy ha az aktuális gazdasági hírek alapján ad vagy vesz.". #32: "Soha ne fektessen olyan cégbe, melyet nem ért." #35: "Egy részvénypiacra készített prognózis semmit sem közöl arról, hogy merre haladnak tovább a részvények, viszont sokkal többet árul el arról a személyről, aki a prognózist jegyzi." #36: “240 éven át szörnyű tévedés volt Amerika ellen fogadni, és ez most sem tűnik jó ötletnek. Az amerikai kereskedelem és innováció aranytojást tojó lúdja egyre több és egyre nagyobb tojásokat fog tojni." #39: "A siker gyakran jár együtt némi tétlenséggel. A legtöbb befektető nem képes ellenállni a kísértésnek, hogy folyton-folyvást kereskedjen." #40: "Nem akarok 2m magas akadályokat átugrani. Inkább 30 centis akadályokat keresek, melyeken könnyedén átléphetek." #54: "Ha vannak olyan részei a játéknak melyeket nem ismerünk, akkor abban a játékban nem veszünk részt.". #55: (gazdasági prognózisokról) "Miért vesztegessünk időt olyasmire, amit úgysem tudhatunk? Az emberek folyton ezt teszik, de vajon miért?". #53: "Shortolással nem fog tudni nagy pénzt keresni, mivel a nagy kockázat miatt nem tud majd nagy összeggel beszállni." #58: "Egyszerű dolgokat agyon bonyolítani szinte már emberi tulajdonságnak tűnik számomra." #62 "Mi a tétlenséget okos viselkedésnek tartjuk.". #64: "Amit a bölcsek az elején tesznek, ugyanazt teszik végül a tökfejek is." #66: "A letargiával határos lustaságnak továbbra is a befektetési tevékenység sarokkövének kell maradnia.". #76: "Ha választanom kell, akkor nem fogok alvás helyett trédelni egy kis extra profit reményében." #109: "Időről-időre a pénzpiacok és a realitás külön utakat járnak." #153: "Semmi probléma az olyan befektetővel, aki tudatlan és ezzel tisztában is van. A probléma ott kezdődik, amikor tudatlan vagy, de mégis úgy gondolod, hogy tudsz valamit." #156: "A piacon egy csomó zakkant emberrel van dolgod; olyan ez mint egy nagy kaszinó, ahol rajtad kívül mindenki piál. Ha te közben beéred egy üveg kólával, nyert ügyed van." #165: "A spekuláció olyankor a legveszélyesebb, mikor a legkönnyebbnek tűnik." #199: "Ha nem tudsz uralkodni az indulataidon* felett, a pénzed felett sem fogsz tudni." #202: "Nem dörzsöltebbnek kell lenni másoknál, hanem fegyelmezettebbnek." #267: "A tőzsde egy árverési piac, ahol hülye dolgok történhetnek."
dehogynem az... a napokban anyit segitettem neked semmit nem épitettél be pedig minden egyes tréden vagy nullát buktál volna vagy embertelen kasza lett volna ha elfogadod hogy nem jol csinálod... tegnap én is bele mentem a rulettbe annak is le irtam a minkéntjét ment is vagy 5 R-t a támaszig amiröl egész héten beszéltem neked hogy ott pattogtatják a labdát... de még igy se akarod látni amit kéne... nem railáztam semmit 5 R-r vissza engedtem nullába ... a támasz erös.. enyi az AI hájp erös ennyi... a háboru meg senkit sem izgat...
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?