Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Jól kerestem az Iráni háború előtt pénteken megvett dax shorttal, nagyon erős megérzéssel vettem és ugyanezzel is adtam el.. kicsit korán kiszálltam de bő 7 számjegyű nyerő jól esett utána sikerült az alján longolni azt tegnap adtam el..( ez is bő 7 számjegy) Tegnap zárónáll vacilláltam shorttal ..nem mertem meglépni...nem kockáztattam a szerencsémet 3x megtenni a téted oda vissza. Ma még nem tudom mi van.. a hírek mozgatnak.. nem érzek semmit. várok.
Mert a szerencsevadászok belevesznek,mikor meglátják a piros számokat reggel,az még nem jelenti azt hogy long van..Azt majd a nagyok eldöntik,hogy mikor borítanak,vagy borítanak-e egyáltalán..De hogy most lenne a nagy bevásárlások ideje,azt kétlem...
te miért nem csinálod azt, amit most a dax mutat? Long vna. minden nap reggelig esés, reggel 7 órakor long pumpa +200 majd -100. nekem NQ a lényeg, az csak +80 pont, vagyis nem követte DAX marhaságát. NQ-ban tegnap már kipörgették a shortokat, DAX még csak most csinálta meg. tehát NQ "shortosabb", sávozik.
dax ell 150 , 250 , 290 , 384 ....a befibózott esés harmadát visszatesztelte az ár ha átmegy rajta ( ???) jöhet az esés fele...ja első rés 265-577 ( ha belemászik sokan jöhetnek a koituszra )...a geopolitikai xarságok természetesen bárhonnan szép leves akciját indíthatnak...adatok: 14.30 https://keptarhely.eu/view.php?file=20260304v00zhmisq.png
Ta Sentiment Tegnap megvolt a korrekciós nap Ezzel a reggeli 24320al pedig emelkedő tetők is. 23800 felett marad, akkor longos. Néha lejon ujra 23600-ig. W alakzat. De 23580 rendkívüli volt Tehát 23800 talán
Azt tudom elképzelni,hogy amíg a háború tart,a Dax egy kb. 500 pontos sávban fog mozogni,23.750-24.300.. Ez a 200 napos,és a hetes 50-es ema.vonzáskörzete... Hogy innen merre,és mikor tör ki,nyilván a háború kimenetelének függvénye..
Dax most valóban reálisabban mutatja a kialakult helyzetet.. Ugyanakkor nem törvényszerű,hogy mindig egyformán kell esnie-emelkednie USA indexekkel. Most pl ez az olajügy inkább jobban érinti Japánt,Kínát,Délkoreát,ott pl -11%-nál fel is függesztették a kereskedést,vagy akár európát is, mint USA-t..
Tény, de ha már poziban vagy, akár all-in, mert miért ne, akkor teljesen mindegy. Ez a "tutitipp" 22000-nál nem jött be, úgyis leszünk még 22000 alatt, csak emlékeztetnélek, azóta volt 26000 is. Ha meg Irán letérdel, béke, akkor meg +1% éjszaka.
DAX közel 10%-ot eset, USA kb. semmit. Ezt tartom nevetségesnek, hogy USA-ban soha semmilyen kockázat fel nem merülhet, mint írod: A CHART úgy áll, ahogy áll, emiatt még longos, ami szerintem nevetséges. De nézd a jó oldalát. NQ GAP 25040-25130 emlékszünk, na ezt tegnap benyalta, kiment 25200-220-ra. majd bicskaszaltó, és már 24960, vagyis újabb "fals kitörés", vagy-vagy. 4h közép 24950-930, TA szerint innen akár pattanhatna is. napos most DAX 24000 NQ 24960. múltban. DAX 25500 NQ 25300 tegnap írtam. Szóval melyik a túladott-túlvett?
Jó reggelt.. Asszem a keddi -4%-os Daxnál írtam,hogy támaszhoz ért a Dax,és a 200 naposig felhúzhatják..Ez tegnapra meg is történt. NQ is elérte a napos bolialjat,talán ezért (is) esett kevésbé mint a Dax..(ugye már az előző napokban esegetett bőven..) Szóval háború ide vagy oda,működnek a grafikonok egyelőre még..Majd akkor lesz pánik,ha átszakadnának a napos,hetes támaszok,és a VIX tartósan 25 felett tartózkodik,nyiván összekapcsolják valamilyen hírrel. Addig viszont maradhat ez a le-del rángatózás a támaszok körül.. Este még ráadtam a shortomra egy adagot,és részemről továbbra is tartom..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?