Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
stop farban 24132. 0-ban. szintek: 24040 (Ez tartja) 24000/23980/23950/23920 de amúgy tényleg igaza van csdobosnak. ment 500-at, de már esett is 180-at, van korrekció, csak jókor jó helyen kell lenni, amit kurvára nehéz belőni.
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart elkezdett esni, sentiment még shortol, tehát nem szállnak ki. ha nagy esés jön, elkezdenek realizálni a shortosok, és ki kell kerülniük a képből, hogy csak longos maradjon. ha már csak longos marad, akkor tud izomból esni, mert nincs miért visszapattanni, nincs kiket "kiütni" kistoppolni.
Tegnap látod, írtam: 23580 megtalálhatta az alját 3x lejött 23600-ra. NQ esett írtam, DAX már nem, vagyis mélyebbre nem. Ahogy leért a dax utoljára 23600-ra, NQ 24300 "atom padló", és együtt észak.
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart visszajött az első gap-ig SMA200 24190, illene megállítania. 1h-n már van egy inverz kalapács. 23970 -nak már örülnék, de kb. ebből elpicsázás lesz. stopot felraktam 24232-re. +100.
https://www.boerse-stuttgart.de/en/tools/euwax-sentiment/ + amiről már ezerszer írtam, tegnap végig ballagott a jónép 30-50-es +ban, vagyis longoltak, ezért estek. MA szüntelenül -20: vagyis a longosok, aki akart kiszállt napon belül, és a többség a shortos. megállás nélkül. Longos húz egy vonalat, ahol eladja, ez 23920, amíg nem esik 23920/23950 alá, addig tartja. Lehet,h megy fel az égbe, és akkor miért dobná? hülye lenne.
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart TA GAP-el nyitottak, betöltötték. De írtam amúgy 23800, ennél alább nem vártam, ha láttad, 24880-24800 közül északot választották. Mindig van korrekció, és amit szoktam írni, gappel nyitott, megtartották: 23950-en kiment: long tovább. 24000 körülre raktam a tp-t.
Ha mindenképpen magyarázat kell a longhoz. De én még mindig technikai alapon tradelek.😉Svájci Békecsúcs (Március 5-6.): Megerősítették, hogy a Donald Trump által szorgalmazott csúcstalálkozót Genfben tartják meg holnap. Abu-Dzabi a közel-keleti háború miatt kiesett. Zelenszkij szerint a terv 90%-a kész, de a Kreml továbbra is "színjátéknak" nevezi a folyamatot a nyilvánosság előtt. A háborúk egyelőre eszkalálódnak, de a holnapi svájci nap elhozhatja azt a diplomáciai fordulatot, amire a tőzsde és a világ vár.
persze a tőzsde egy elképzelt jövőt áraz (kamu) ...tramplii böfög egyet aztán leves vagy boldogság...ha kivetted a kis mannádat ki nem tojja le , hogy kamu vagy nem kamu...eleve egy súlyozott részvénykosár számaival (kamu) klikkelgetsz , a realitást ne erre keresd
dax eddig hasonlóan mozog mint az első kettő bombázás után az esés harmadát felét visszatesztelheti ....a továbbiak a geopolitikai helyzet függő ( béke vissza a feladóhoz ....eszkaláció új napos alj )....béke ez azt jelenti , hogy elég egy hírecske a tárgyalásokról ( és ott már mindegy mi lesz) felrobbannak az indexek hétfő, 13:21 " érdemes lehet megnézni mi történt az előző kettő iráni bombázás után a tőzsdéken 2-4 nappal utána kb.. ami nem azt jelenti (a nehezen értők miatt írom) , hogy tuti visszamászik az ár ....a piac jelenleg hírérzékenyebb a szokottnál az olajár jó hőmérő lehet akár... a pozik nyitása úgy történjen szvsz, hogy ne lepjen meg egy hírtelen 2-500 pöttyös mozgás az ellenkező irányba , mert egy jónak ítélt vagy xar hír erősen piacmozgató lehet ... jelenleg lokális konfliktusnak ítéli a szitut a piac úgy , hogy zömmel az első eakció túlzott szokott lenni , ha nincs eszkaláció 48-72 órán belül megnyugszik a piac...."
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?