Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
240 felett is kakukkolt az ár ..:) a sentiment napon belül -71 , ezt is ritkán látni...a kampóó kltild zuhés jóslatok kontraindikációja meghökkentően félelmetes, csak egy rossz nonfarm adat tudhat lavinát okozni
14.30kor akár ? piacmozgató adat jön ( valószínű, hogy addig a fű is lassan nő) ... dax enyhén túlvett ( fundát nézve nagyon túlvett) a napos trend felfelé mutat jelenleg , 24969-81 között van egy kis lik ( nem mintha számítana) ... ellenállások 240, 290, 410 https://www.youtube.com/watch?v=n_EPA2rhS5w&list=RDeH6Wk8wl5aY&index=6
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart tegnap 1h 25150 fölött nem tudott zárni. ma kicsit felette nyitott, ezt teszteli vissza. > csökkenő tetők. a 2. piros doji van. GAP: 24970-24980. Ezt megnézhetné.
Futi már 25244. Ma pont nem kellett kivárni a nyitást, mert nem indult mélyről 7-8 óra között, hanem felhúzták, amennyire csak lehetett, hogy lendületből tudjon esni. (talán) futi 25250 után hamar lehetne 100 pont esés. a stoppot még nem bántanám: 25350 tartás. Visszafele 25280 -nál el kellene akadnia, 1h ellenállás, ahogy én nézem.
Pomperjtől is sokat tanulhattunk volna, aki 23383 alá esés után összeomlást várt, aztán 1 napra jött csak be ez alá kb. Vagyis hiába a sok éves tapasztalat. 1 napig tartott a short-élet, és azonnal fordult. 22920 - ig profitrealizálás, shortokat kidobálták. És onnantól üres puttyonnal, vagy shortokat zárva is még, segítették a saját longjaikat. Számtalanszor kitörhetett volna már a DAX 24500 fölé, mert USA NQ pl. 22000-től 26000-ig felment, míg a DAX simán oldalazott, 15%-os emelkedés mellett is. Majd amikor NQ oldalazik, DAX akkor tör ki. Ebben mi a logika?
Azt mondod, és meg is játszod? Ha meg tévedtél, és innen fordul le, és lefikázik 24400 alá, fals kitörés, akkor mi van? Akkor tévedtél. Legyél bátor, és longoljad, ha ennyire bátor vagy. Utólag könnyű megmondani,h "igazad volt", Bonti meg dobálta el a longjait közel 0-ban, most meg duplázott volna. Utólag könnyű megmondani a tutit.
A lúzer tréder egy külön műfaj. Nem szakma, nem hivatás, inkább életérzés – olyan, mint amikor valaki sisak nélkül rohan neki a falnak, majd elemzésnek hívja a koppanást. Ő az, aki szerint a piac „csak manipulált”, de valahogy mindig pont akkor, amikor neki nem jön be a trade. A stop loss számára filozófiai kérdés: hisz benne, beszél róla, de soha nem gyakorolja. Inkább nézi, ahogy az egyenleg lassan elvérzik, mert „visszajön az ár, csak idő kérdése” – a kedvenc időtávja az örökkévalóság vagy a perces 5 perces gyertyák. Chartot néz, de nem lát. Indikátort rak indikátorra, mint a karácsonyfadíszt, majd büszkén kijelenti, hogy „túl sok a zaj”, miközben ő maga a statikus interferencia non-stop pofázik a zavaros teóriáriól. A trenddel szembemenni nála nem stratégia, hanem identitás: ha mindenki long, ő shortol – nem mert okosabb , hanem mert makacs ( igazam KELL hogy legyen...DD)). A kockázatkezelésről annyit tud, hogy „kis tőkével nagyot kell ütni”, ezért all-in megy egy TikTokon látott „biztos setupra”. A híreket későn olvassa xar portálokon nem szűri azokat zavaros teóriákat gründol , az elemzéseket előre kritizálja, a felelősséget pedig mindig delegálja: a brókerre, a Fedre, a holdfázisra illetve az ufókra (MINDÍG MÁS A HIBÁS az ufókra apácáink is gyanakodnak) . Amikor nyer, zseni. Amikor veszít, áldozat. És a legszebb: minden bukó után még magabiztosabb, mert a piac „tanította” – csak épp rosszul jegyzetelt. A végén egyszer mindíg igaza lesz ( ÉN SZÓLTAM) persze előtte inge gatyája elfüstöl. A lúzer tréder nem azért veszít, mert a piac gonosz, hanem mert összekeveri a reményt a tervvel, az egót a tudással, és a szerencsét a képességgel és a “türelem + kockázatkezelés” szavakat távolról ismeri. A piac nem büntet – csak könyörtelenül tükröz (ánuszban kampóz vagy zuhé jön jeges vízzel). És ő nem szereti, amit lát. https://www.youtube.com/watch?v=eH6Wk8wl5aY&list=RDeH6Wk8wl5aY&start_radio=1
Olyan valaki várja a 25.900-at,akitől sokat tanulhatnál grafikon elemzésből.. Nézegesd a h4-et,hátha te is ki tudod számolni az adódó célárat..Ez persze nem azt jelenti,hogy nyilegyenesen megy tovább felfelé..Jöhet bele bármikor egy 24.700 körüli korrekció,de ez semmit nem változtat a céláron.. Ahhoz hogy megtörjön az emelkedő trend,24.250 alá kéne mennie..állítólag... Én is tartom a shortjaimat,hátha beejtik 25 alá,mielőtt teljesen kinyírnak.. mert én is azt hittem,hogy a 25.000 erős ellenállás lesz,és majd levágódik onnan.. De mint látható,simán átment rajta,és csak egy visszatesztre futotta egyelőre.. Az hogy miért megy? Miért érdekes az...Megy és kész.. Meg kell állapítani az irányt,oszt jónapot.Le kell kereskedni..Azt hittem a tavalyi kudarcokból tanultál valamit..Amúgy tanulni sohasem késő..
Egyszerűen nem hiszem el hogy nem gyanús hogy DAX-ot tekintve november óta csak letérdelés, roló, kampec van, csak időközben 23 ezer helyett már 25 ezernél tartunk. :D Tökmindegy hogy egyszer beesik, hogyha az odaúton megszedi magát az ember.
Igen bejött volna.. Mivel azt írtam,hogy az esésbe kell belevenni..tehát 25.000-nél..Nem a reggeli 25.250-nélAz nem -200 pont Hanem +150 volt utána.. Nagyon ki tudod forgatni a másikat,hogy te jól gyere ki belőle..Pedig nincs igazad,mert k@rva erős long trend van november vége óta..
Kedves Tamás.. A te bűnöd mi,azon gondolkodtál már? +1500 pont van,és végig a shortról karattyolsz.. Ma is azt mondtam#hogy 25.000-ig visszateszt,onnan meg long. Úgy látom így lett.. A te shortjaid november vége óta bukók..inkább ezzel foglalkozzál..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?