Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
11 és 14.15, 16kor akár ? piacmozgató adatok érkeznek. A dax tegnap reggel minden nagyobb tf-n a sentiment szerint exrém mennyiségben tele volt szórva shorttal amit mára részben zártak , a tegnapi ellenállások maradtak.
A régi rajz még jó a háromszög határán van nálam a nas100 az első rést betöltötte. Szvsz 650(680) felett lehet majd kitörésről beszéni szvsz ( persze ha nem lesz fals) amcsi nyitó után. A következő rés 835-887nél pókhálósodig , de csak veteránoknak javallott index csapkodó soxor az algók tréfálkoznak így simán csinálhatnak egy kanyart lefele akár. Extrém fejnehéz már ha 2-3 rv megborul 1-3000 ezreskét ledobhat és pár fixfax vörös zászlód dobálgat a jósdában. Szóval a kockázatkezelés.....bla bla bla.. joe001 "péntek, 11:50#295386a nas 100 h4en egy konszolidációs háromszögben szédeleg ( egyes bátorok szerint felfelé várja 2 lik, majd nyitó után valami lesz)"https://keptarhely.eu/view.php?file=20260102v01zvv2qh.png
Most egy kicsit megint elegem van. Végül nem tettem longot. Amit összetalicskáztam az ünnepek előtt az elúszott. dec 31-re vártam a dj 50k-ra. Nem jött be. Azon a héten, meg január 2-án ugyan nem írtam be, de voltak longjaim. Úgy bevágták mint a szart 15:30-as nyitáskor. Na, jól van ez a menetrend. Azóta shortba állok 15:30-ra, és mint a rakéta. Most bent hagytam két nagyobb dj longot. 49-ről, és 49400-ról. Majd látjuk. Japán már esett, DAX megállt. Ja ott is van egy short 24950.-ról, ami bent maradt. Te szoktad mondani, szerda ATH. Majd látjuk.
Azért ha naposon berajzolsz egy trendvonalat akkor ott a háromszögből már a fenti trendvonal fölé került vagyis long irányú kitörést valószínűsít. Tegnap még eshetett volna de helyette megtartották ma meg elment óráson szépen folytatva a napos long következő emelkedő szakaszát.Talán a hét második felében vagy a végén lesz shortos nap,attól függően,hogy elötte mi történik,de simán benne van az ATH lehetőség NQ-ban.
Dax 22920-24920 az utóbbi 2 nap reggelente meghúzzák,majd -150. Majd ath. Nem fogadnék athn újabb athra. Inkább a reggelre koncentrálnék. Nasdaq délelőtt? 25500-25350? Valószínűleg realizálás , mert longot akartak. A shortokat ki kellett dobni, olyan mélyen amennyire lehetett. 4h közép alá jöttek. Majd újra long, shortok nélkül. Ezt gondolom logikusnak.
Én most Daxban vagyok érdekelt..Tartom a tegnapi shortot..Nem higítottam rajta,de készülök arra is.. Most mintha fáradna már az emelkedés.. Csak persze bosszant,hogy becsapott a tegnapi -100 pont fogás,és rányitottam mégegyszer..holott tudom,hogy még tart a long..
Nekem azért napi 10-20 pozim van és long,és short is.Nagyobb távra,napon túlra, már régen nem tervezek.Mindenesetre kibujt az esésből amikor írtad,hogy csak sávozik akkor ezért csak sávozott,így lett hasonló az órás képe az első órás fordulóhoz "december 19 "
shorttime kollégának küldöm elsősorban, aki imádja a piros vonalakat: NQ 4h: https://kephost.net/p/MjI0MjA1NA.png a 2 piros karikás GAP körül kóricál, egyelőre iránytalanul: oldalazik. A csökkenő tetők vonalánál van, nagyon happy van. vagy kitör, vagy lefordul kb. 25600-ról lebólintott 25080-ig, újra happy, és újra 25600. Ott ki kellett volna szállnom, de bíztam egy újabb piros gyertyában, ami elmaradt, nagyon elmaradt. Sűrűn volt úgy,h egy nagy piros gyertya után esett még 200-250-et éjszaka, erre játszottam, nem jött be.
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart nq 1h újabb inverz fej váll, meddig-mire? Venezuelai olajra? infláció csökkenésre? Amúgy ez is marhaság,h adóoptimalizálás miatt év vége előtt "eladtak", nem estek, tehát nem adtak el. Ez most egy komolyabb SC, amit 1x abbahagynak, és több napos esést várok.
Nem értem a kérdést.. 24.900 persze lehetne jó hely is a short nyitáshoz,de egyelőre felfelé megy.. Nálam a hati már 25.100-nál is járt..Nem a majdról beszélek,hanem a jelenről..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?