Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
az a qe1-2 -nek a vége volt. :D jelen pillanatban japán még tol és úgy néz ki az unió is tolni fog.szerinted beszakad??? ha az unió nem tol,japók még maradnak,azonkívül tisztán látszik,hogy az utóbbi 1.5 év emelkedését a japók qe-je okozza,okozta.én azt látom(most a hírek alapján),hogy most az unión a sor qe-ben, ezt a g-faszomországok így találták ki,így próbálják beindítani a világgazdaságot,és nem elliot,meg fibó meg hetes gyertya,egyszerűen a gazdaságba beinjektált lóvé hajtja felfelé az árakat.
Rajta! Tied a pálya. Ha bejön, hős leszel. Szerintem most van az a pillanat, amikor mindkét irány a hazárdjáték kategóriába került. Úgyhogy pozi helyett mozi. Szerencse, hogy nem ez az egy instrumentum van, amivel lehet kereskedni.
A kapzsiság mindig elveszi méltó jutalmát. Nem rád értem, hanem a világra, a wall street-i bagázsra. Azt hiszik, hogy soha nem kell megfizetni azért, amit most tesznek? A semmiből teremtettek pénzeket, amiket soha nem látott senki. Hiába növekszenek az értékpapírszámlákon az összegek, ezek mind semmivé fognak válni, mert soha nem is léteztek. Nincs realizálva egy csomó látszat nyereség, mert még többet akarnak kaszálni. Nem elég 40-50%, több kell. Vagy csak én tapasztaltam a piac részéről olyat, hogy amikor ilyen mértékű nyerőim voltak, és még többet akartam, akkor hirtelen fordult a kocka és kevesebbem lett, mint előtte? Talán nem a mohóság veszi el ilyenkor a jól megérdemelt jutalmát? És vajon a piac, meg fogja engedni tömegeknek, hogy realizálják és elköltsék azt a sok dollármilliárdot, amit a jegybankok hazudtak be a világba?
Amikor nyakra főre vették fel az emberek a hiteleket, az életük nem egy határozott long trendet mutatott? Az ember csak kapkodta a fejét, hogyan gyarapodnak az ismerősök. Miért, talán egyéni szinten lehet a végtelenségig hitelt felvenni? A jegybankok vehetnek fel a végtelenségig hitelt? Mert a jegybankok ezt csinálják. Hitelt vesznek fel. Egyáltalán, ki tud kölcsön adni akkor, ha mindenki tartozik? Hogy adhat hitelt az, akinek nincs elég? Hogy kaphat hitelt az, aki úszik az adósságban és a meglévőket sem tudja visszaadni?
Úgy fog eltűnni ez az egész, mint a devizahitelesek háza.
azért 2008-t ne hasonlítsuk a jelenlegi helyzethez.Itt ha valaki csak, szellenteni fog egy kicsit, jön a qe4.
2008-ban volt egy sokk, a Lehmann, amit azóta a legnagyobb hibának tartanak, hogy hagyták bedőlni.
Továbbra is tartom korrekciók lesznek, de sztem 20-30%os esések rövid időn belül esélytelenek.Daxli elmehet a 10200-10300as tartományba, majd onnan visszatesztelheti a 9800as kitörését, de hogy alá menne, vagy hogy 9000 alatt fetrengjünk..... Naposon egy szép zászlót lehet belelátni - már aki hisz ilyenbe, ezekkel szeptikus vagyok -.
Olyan dejavu érzésem vanik.. tavaly májusban kb ugyan ez volt a helyzet.. (annyival volt más, hogy akkor még aktív tag voltam eme topikon).. érdekes mód akkor jelent meg maxim fórumtárs is.. haverokkal együtt (vissza lehet keresni).. ez elég jó jel arra, hogy ne folytatódjon az emelkedés... aki tavaly ilyenkor rendszeres olvasó volt, az lehet hogy emléxik még az esetre...
Szóval.. én nem nagyon longolnék már innen.. lehet van még benne valamennyi, de ...(tavalyi okoskodás:P) link
Volt egy viszonylag normális, nevezzük egészséges korrekciónak 2010-ben, és 2011-ben is. 2012-ben már nem volt túl meggyőző, tavaly meg egyszerűen elfelejtett az index korrigálni, erre jött ráadásként az idei év.
2008 év elején többéves csak felfelé menetel után is mindenki temette a shortosokat, meg minden happy volt. Aztán tudjuk mi történt, és speciel betegre kerestem magam. Eltelt 5 év a mélypont óta. Változott bármi? Nem. Úgyhogy én maradok a short oldalon. Emelkedéseket eladom, esésekre zárom egy részét, másik rész fut tovább. Most ugyan nem néz ki jól a számlám, de nézzük meg augusztusban.
akkor nem értem,ha a 100-as a 2011-es csúcs,annak a 261,8-as célja 2009-től indítva 2.500 feletti,naposon látok egy 161,8-at 2.000 körül,de ha azt mondod,hogy itt a havi tető,az nekem csak úgy jön ki,ha a 2010-es aljról indul. a 100-as érték mindkét esetben ugyanaz(2011-es csúcs)
Nem veszitek észre azt, ami a szemetek előtt van.Nem mondom, hogy a dax, sp nem fog korrigálni 1-5%-t, de a trend long, mert ingyen lové van. Az, hogy az USA QE megszűnik egy dolog,árazták már.De a pénzmennyiség nem csökken. Sőt japán még izomból tolja, és az év harmadik felétől még jobban tolni fogja(emelik a keretet) és lehet az EKB is elkezdi a QE-t.
Ha pedig amerika újra szarba lenne, nem kell félni, jön a QE4. Es ezek addig fognak tartani, míg el nem inflálták az államadóságot -met adót emelni politikailag kockázatos -. Ha pedig elinflálták újra elkezdenek eladósodni.Ez egy szép örökké tartó kör.
Nagy-nagy beszakadásoktól nem kell tartani a közeljövőben. Meg kell venni a korrekciókat!!!!!!!!!
sp-t miért nem a 2009-es mélypontról indítod? látom már,hogy csináltad,úgy valóban célt ért sp(ha így a jó),dax-ban szerintem még 100-150 pont lehet,az viszont kb egyezne sp 261,8-al,ha a 2009-es mélypontról indítod
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?