Topiknyitó: szivacs 2011. 01. 17. 16:33

Mi lesz veled Európa?  

Mi lesz veled Európa?



Mi lesz az ősi gyökereiddel, történelmeddel, hagyományaiddal, sokszínű kultúráddal, egymást maró, mégis "európai" népeiddel, köztük velünk, magyarokkal?

Megtalálják-e, kivívják-e gyermekeid múltadhoz méltó helyedet, szerepedet a világban?



Múltad van, jövőd lesz-e?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 07. 08. 10:33
Törölt hozzászólás
#600
_pampa 2015. 07. 07. 15:04
Előzmény: #594  _pampa
#599
Szerintem meg fogja érteni, ha "menekültek" tömegesen fogják ellepni a tengerpartjukat.

"Horvát lap: Mitől védi Orbán Magyarországot?
A Jutarnji List liberális horvát napilap Felesleges Orbánnak falat építeni, a keletről jövő menekültek úgyis könnyen átsétálnak rajta címmel közölt kommentárt kedden.
A szerző, Miljenko Jergovic felteszi a kérdést: Mitől védi Orbán Magyarországot, ha ezeknek az embereknek nincs is szándékukban Magyarországon maradni?

„Ezen kívül Brüsszel már eldöntötte, hogy Bulgáriának és Magyarországnak nem kell a kvóta szerint menekülteket befogadnia. Bulgáriának a szegénység miatt, de Magyarországnak miért? A specifikus politikai berendezkedése miatt, amelyet Angela Merkel előtt maga Orbán nevezett illiberális demokráciának?” – írta.

A szerző felhívja a figyelmet arra, hogy Brüsszel szerint a falépítés nem helyes, de nem tartozik az EU hatáskörébe, ez Magyarország belügye.

A szerző véleménye szerint ilyen cinizmus az európai politikában azóta nem volt, amióta 1938. szeptember 29-én Daladier francia és Chamberlain brit miniszterelnök aláírták a müncheni egyezményt Hitlerrel.

„Természetesen Orbán Viktort nem lehet összehasonlítani Hitlerrel, de Junckert a két másik hülyével igen. Európa lemondott minden felelősségéről és befolyásáról, kivéve azokról, amelyek bankrendszerek védelmét szavatolják - véli a horvát liberális napilap."
MTI
igh5 2015. 07. 06. 14:00
Előzmény: #594  _pampa
#598
Ahol bármikor lelőhetik az ember gyerekét, onnan menekülni kell.
Szíriában (polgárháborús helyzet) bámikor robbanhat akna, gránát.
Mindenki menekül, pénzzé teszik vagyonukat. Az ingatlanoknam nincs ára a túlkínálat miatt. Az embercsempéyzek 5000 EURO-t kérnek az útért, előre fizetve. Sokszor lelépnek a csoport mellől.
szivacs
szivacs 2015. 07. 06. 13:54
Előzmény: #596  szivacs
#597
"A görög nép a legnehezebb körülmények között bizonyította, hogy a demokrácia nem hagyja zsarolni magát" - fogalmazott a görög kormányfő a nemzetközi hitelezők javaslatcsomagjára utalva. A döntést történelminek nevezte, s úgy vélekedett, az "meg fogja változtatni az Európával folytatott párbeszédet".

Méghogy a népre bízni a döntést ilyen fontos kérdésben?!
Mégis mit képzel ez a demokráciáról!!?
szivacs
szivacs 2015. 07. 06. 13:14
#596
"Szavazatának leadása után a miniszterelnök kijelentette:
a kormány akaratát figyelmen kívül hagyhatják, de a népakarattal ezt nem tehetik.
Biztos vagyok abban, hogy egy új utat nyitunk meg Európa népeinek
- tette hozzá Ciprasz."
Törölt felhasználó 2015. 07. 04. 21:01
Törölt hozzászólás
#595
_pampa 2015. 07. 04. 12:55
Előzmény: törölt hozzászólás
#594
Valószínűleg fiatalkorút semmilyen esetben sem lehet kiutasítani.

Nagyon kemény döntés ez a szülők részéről,hogy legalább a gyermekük jövője jobb legyen mint az ahogyan ők élnek.

Abban sem lehetnek biztosak,hogy egyáltalán eléri e Európát?

Bedobják őket a "mély vízbe" lesz ami lesz alapon.

Ehhez szerintem már mélységes elkeseredettség,kilátástalanság kell, hogy a szülő meglépje.

szvsz
Törölt felhasználó 2015. 07. 04. 12:44
Törölt hozzászólás
#593
_pampa 2015. 07. 04. 12:13
Előzmény: törölt hozzászólás
#592
Nógrádi jól fogalmazott.Nincsen európai,csak nemzetállami megoldása a migrációnak.

"Theresa May brit belügyminiszter megállapodott francia partnerével, hogy „visszaküldjük a bevándorlókat Európából Afrikába, ennélfogva útjuk végeztével nem tudnak nálunk letelepedni”. A BBC beszámolója szerint civil szervezetek orvosai látják el a bevándorlókat, akik az átkelés közben sérülnek meg. „Mondjuk nekik, jöjjenek vissza holnap, ha nem érzik magukat jobban. Ők azt válaszolják, akkor már Angliában leszünk. De másnap mégis ott vannak” – mondta a Médecins du Monde orvosi szervezet egy tagja."
Törölt felhasználó 2015. 07. 04. 11:34
Törölt hozzászólás
#591
mpagnes 2015. 07. 04. 11:23
Előzmény: #589  _pampa
#590
valóban érdekes....trükkök százai vannak a világban....betétet elvenni? ehhez képest a hiteles átverés az semmi
_pampa 2015. 07. 04. 11:19
Előzmény: #588  pampa
#589
"A bankárokkal és más üzletemberekkel folytatott beszélgetések során azonban a Financial Times úgy értesült, arról készülnek tervek, hogy 8000 euró felett a betétesek búcsút mondhatnának betéti követelésük legalább 30 százalékának. Ezt "legalább egy bank" esetében alkalmaznák.

A brit üzleti napilap forrásai szerint a betétesek követelésének csökkentésére egy görög mentőcsomag esetén kerülne sor. Két évvel ezelőtt egyébként Cipruson is volt már példa hasonló betétesi tehervállalásra. "

Érdekes helyzetet teremthet,ha meglépik.

Mit mondtak ciprusi eseténél?

Egyszeri,megismételhetetlen.....

Nem egyszerű apolitikusok élete.

szvsz
pampa 2015. 07. 04. 09:20
Előzmény: #587  _pampa
#588
"Bevándorlók rohamozták meg a Csatorna-alagutat Calais-ban

sarkadizs
sarkadizs KÜLFÖLD ma 9:02 25 5
Leállt a forgalom a franciaországi Calais-t és nagy-britanniai Dovert összekötő Csatorna-alagútban, miután nagyjából 150 migráns rohamozta meg az alagút francia terminálját. Az alagutat üzemeltető Eurotunnel nevű cég az éjjeli támadásról azt mondta, hogy komoly késéseket okozott a vonatforgalomban.

A cég szóvivője Calais polgármesteréhez hasonlóan azonnali hatósági akciót kért a Calais-i menekülthelyzet megoldása érdekében.

A városban jelenleg is több ezer bevándorló várja illegális táborokban, hogy valahogy sikerüljön átjutnia a schengeni övezeten kívül álló Nagy-Britanniába. Ez kétféleképp lehetséges: vagy a Calais-i kikötőn, vagy a Csatorna-alagúton keresztül. Mindkettőt többször megrohamozták már a bevándorlók.

Az Eurotunnel szerint már péntek esre bevándorlók gyülekeztek az alagút francia végénél, ebből a tömegből vált ki 150 ember, aki megrohamozta az átjárót. Arról nem szólnak hírek, hogy közülük mennyinek sikerült átjutnia.

A Calais-i teherautó-forgalom napok óta akadozik, ugyanis az egyik helyi kompüzemeltető munkásai sztrájkolnak. Az alagút éjjeli lezárása várhatóan tovább növeli a menetidőt Franciaország és Nagy-Britannia között. (BBC)
_pampa 2015. 07. 03. 12:38
Előzmény: #586  saru
#587
Már eljutottunk erre a szintre a rettegésben.Félelmetes!

"A Portugáliában eléggé ismertnek számító 47 éves színész egy Lisszabonba induló gép fedélzetén mormolta maga elé a tibeti buddhista szöveget, miközben a felszállásra várakoztak. Egy rémült házaspár azonban emiatt iszlamista terroristának gondolta. Félelmüket jelezték a gép személyzetének, aminek az lett a vége, hogy a férfi rendőrök kíséretében volt kénytelen távozni a repülőről.

Heitor Lourenco csütörtökön számolt be a helyi sajtónak a még kedden történt esetről. Elmondása szerint csak akkor tudta meg, miért vitték el rendőrök, amikor már megkezdték kihallgatását egy szobában, miután teljesen átkutatták. Mint megtudta, utastársai azt mondták, a Koránból olvasott fel hangosan szövegeket, amiben szerepeltek a „bomba”, a „halál” és a „robbanás” szavak.

A színész elmondta: a szövegben, amit egy tabletről olvasott fel, tibeti írásjelek voltak, valamint egy stopperóra, ami azt mutatta, mennyi ideje meditált. Szerinte ez az óra zavarhatta meg igazán az őt jelentő utasokat, akik azt gondolhatták, egy bomba kijelzőjét látják.

A férfit végül egy hat órán tartó kihallgatás után szabadon engedték, miután pár internetes keresés után meggyőződtek arról, hogy valóban egy ismert színész, ahogy azt állítja, és az is kiderült róla, hogy buddhista. "
saru 2015. 07. 03. 10:32
Előzmény: #585  pampa
#586

Élethalálharc az Akropoliszon
Boros Imre, Görögország, EU, Grexit, Greferendum, megszorítás, IMF, görög válság, válság, vélemény, belföld, külföld.
2015. július 3. 08:55

Fél évtizede nem dőlt el, hogy pénzügyi értelemben talpon, tehát fizetőképes marad-e Görögország.

„Azóta még nagyobb a fejetlenség az Akropoliszon. Ha nincsenek megszorítások, akkor a különleges kegyelemből mégis meghosszabbított mentőcsomag utolsó részletei sem hívhatók le, szólt a végső ítélet. Ha nincs pénz, akkor a mumusnak (IMF) járó, június 30-án esedékes másfél milliárd euró sem fizethető vissza, mert akkor nem marad bérekre és nyugdíjakra jú­liusban. Ezen is túl vagyunk, és még sincs vége a történetnek. A más esetekben médiahajszát generáló IMF és az „érdekelt nemzetközi közösség” hallgat és vár. Egy hete még elítélték a Szirizát, hogy a megszorítások ügyében népszavazást írt ki, most szorongva várják a kimenetelét. A játék fő kockázatvállalói, a németek továbbra is durcásak, és nem tekintik komolynak a görög miniszterelnök újabb 29 milliárd eurós mentőcsomaghoz tartozó beígért feltételeit. (Az ő nézőpontjuk alapján, hogy lesz-e ettől esély a pénz visszatérülésére, nekik van igazuk.)

Az Akropoliszon már az EU-nál hatalmasabb erők diktálják a feltételeket, amelyek semmiképpen nem kívánják az eurózóna felbomlását meglátni. Ők tudják, hogy az Európai Központi Bank már régóta (legalábbis Draghi óta) nem más, mint a Federal Reserve System európai fiókintézete, amely az utasításokat a tengerentúlról kapja. Ennek a valóságnak éppen a pénzügyi válság kapcsán láthattuk az első bizonyító erővel szolgáló jeleit. A túl sok mérgezett amerikai jelzáloghitelt nyelt bankok nem az Európai Központi Banktól kapták a likviditási segítséget, hanem dollárt utaltak nekik a tengerentúlról, amit akadály nélkül válthattak euróra.

Kár lenne az Akropoliszon kialakult tolongásból kifelejteni a pénzuralmi (dollár-) világrendben nem érdekelt illiberális világpiaci erőtereket, amelyek ugyanúgy érdekeltek Görögországban, mint ahogy a pénzhatalmi erőtér is betette lábát az évszázadokig orosz érdekszférába tartozó Ukrajnába. Görögország ma egy nagyon forró pont a világgazdaság átrendeződésében.”

Napi Gazdaság Boros Imre: Élethalálharc az Akropoliszon
pampa 2015. 07. 03. 09:08
Előzmény: #584  _pampa
#585
Kinek köszönjük meg? :((((

"„Elfoglaljuk Rómát”: zseniálisan egyszerű terv az Iszlám Államtól

Miközben Egyiptom már nyílt háborút vív a Sínai-félszigeten az Iszlám Állam fegyvereseivel, az ország nyugati szomszédjában ennél is nagyobb a baj: a Kadhafi óta káoszba fulladt Líbiában az Iszlám Állam hatalmasat kaszál az Európába igyekvő menekülteken, sőt vannak arra utaló jelek, hogy migránsoknak álcázott terroristákat szeretnének Európába juttatni.
A Sínai-félszigeten zajló háború Egyiptom és az Iszlám Állam fegyveresei között új aktualitást ad a terrorszervezet korábbi terveinek, melynek egyik alappillére Észak-Afrika, illetve az észak-afrikai és közel-keleti káosz nyomán elszabadult menekülthullám.

„Elfoglaljuk Rómát” – jelentette ki még februárban az Iszlám Állam egyik líbiai hóhérja, aki több egyiptomi keresztény lefejezését követően véres ujjakkal mutogatott Európa felé.
Azóta a terv sokkal kifinomultabb formát öltött, milliárdos biznisz lett belőle, az Iszlám Állam pedig csak duzzad és nem csak Líbiában erősödött meg, hanem Egyiptomban is egyre komolyabb fenyegetést jelent.
Egyszerű
A terv zseniálisan egyszerű. Ezt maga a terrorszervezet líbiai propagandistája, Abu Arhim al-Libim vázolta föl be egy dokumentumban, amit aztán valahogy – feltételezhetően a brit titkosszolgálatnak hála – megszerzett a brit Quilliam radikalizmus ellenes csoport. Dióhéjban: a terroristák menekülteknek álcázva beszivárognak a Földközi-tengeren keresztül Európába, hogy ott ámokfutásba kezdjenek.

Al-Libim szerint Líbia hatalmas tartalékokkal rendelkezik és tökéletes helyszín az Iszlám Állam számára. Az ország Moamer Kadhafi megbuktatása óta (ún. „arab tavasz”) káoszban fuldokol: különböző törzsek harcolnak és gyakorlatilag nincs központi kormányzat. Kevés az ellenőrzés és sok a fegyver. „Líbiának hosszú a partja és olyan országokkal néz szembe, amelyeket akár egyszerű csónakkal is el lehet érni” – fejtegeti a dokumentumban terveit Al-Libim, aki szerint az illegális menekültek hullámát kihasználva fejetlenséget szabadíthatnak Európa déli államaira.

Nasszer Kamel, Egyiptom londoni nagykövete már februárban szintén arra figyelmeztette a szigetországot, hogy készüljenek fel: csónakszámra érkezhetnek a terroristák, ha a nemzetközi közösség nem lép fel Líbiában.
A genfi Global Initiative Against Transnational Organized Crime (GIATOC) májusban publikált jelentése is ijesztő. A jelentés szerint az Iszlám Állam eddig már több mint 300 millió dollárt keresett azon, hogy menekülteket csempészett Észak-Afrikából Európába. Egy-egy menekült időnként több ezer dollárt volt kénytelen kifizetni a dzsihádistáknak, hogy aztán valami lélekvesztővel nekiindítsák a Földközi-tengernek, ahol embertelen körülmények között vagy túlélte az utat, vagy nem.
Gerjesztett menekülthullám?
Sőt, vannak olyan európai bűnügyi szakértők, akik szerint egyáltalán nem spontán alakult ki a mostani menekülthullám. Ahogy arról a Time május közepén beszámolt, egyes szakértők szerint az Iszlám Állam szándékosan és célzottan hajtott végre támadásokat, hogy aztán kihasználja a merényletek nyomán keletkező menekülthullámot.

Az Iszlám Állam anyagi helyzete 2014 óta radikálisan megváltozott. Miközben korábban olajpénzekből fenn tudták tartani a terrorszervezetet – napi 3 millió dollárt kerestek az elfoglalt olajkutakból feketén eladott, csempészett nyersanyagból – 2014 augusztusa után ebben változás állt be, főként a koalíciós légitámadásoknak köszönhetően.

A Time betekintést kapott egy olyan titkosszolgálati jelentésbe is, mely szerint az Iszlám Állam működtetése éves szinten 500-800 millió dollárba kerül: a terrorszervezet ebből tudja kifizetni zsoldosait, megvenni fegyvereit, lőszereit.
Ezt a pénzmennyiséget pedig a megcsappant olajbevételek mellett máshonnan kell a terroristáknak összeszedni. A közel-keleti műtárgyakat csempésző bandák megsápolása nyilván nem hoz annyit, az elűzött keresztények javaiból sem lehet a végtelenségig finanszírozni a dzsihádot.
Bombaüzlet
A titkosszolgálati jelentés szerint az Iszlám Állam számára az olajpénzek óta a legkomolyabb üzletet az embercsempészet jelenti. A menekültekből fejenként 1,5-3 ezer dollárt is kipréselnek, hogy Európába csempésszék őket.

Ezt erősíti meg annak a menekültnek a beszámolója is, aki még áprilisban nyilatkozott a Time-nak. A szenegáli migráns négy hónap alatt vergődött el Afrikából Olaszországba. Az útját az is nehezítette, hogy minden egyes állomáson különböző fegyveres csoportoknak kellett fizetnie:

összesen 2150 dollárjába fájt, de ő még a szerencsések közé tartozik, mert legalább eljutott Európába.
„A menekültcsempészet mellett eltörpül minden egyéb csempésztevékenység a térségben és terrorizmushoz köthető szervezeteket erősített meg, beleértve az Iszlám Államot” – summázta a GIATOC jelentése, amely szerint a dzsihadista terrorszervezet szándékosan igyekszik felkorbácsolni a migránsok számát.
A jelentés szerint a legnagyobb számban szíriai menekültek kelnek át a Földközi-tengeren.

A számuk tavaly óta ugrott meg, miután az Iszlám Állam menekülttáborokat támadott meg a szíriai-jordán határon.
„Miért támadták meg ezeket a menekülttáborokat? A cél nyilván menekülthullám előidézése volt” – írja a jelentés, amely szerint sok elűzött migráns Líbián keresztül próbált meg átkelni Európába."
_pampa 2015. 06. 30. 13:00
Előzmény: #583  pampa
#584
Itt már régen nincsenek közös értékek.....

"Dánia a schengeni övezet szabályait szem előtt tartva vissza akarja állítani a határellenőrzést a német-dán határon - erről tájékoztatta kedden a nemrég kinevezett Kristian Jensen dán külügyminiszter német kollégáját.
Az illegális bevándorlás és csempészet korlátozását célzó intézkedés bevezetése a jobboldali, populista Dán Néppárt (DF) egyik legfőbb követelése volt a nemrég tartott parlamenti választásokat követő koalíciós tárgyalások során. A DF végül nem csatlakozott a kormánykoalícióhoz.
Lars Lokke Rasmussen dán miniszterelnök új kormányát vasárnap iktatta be hivatalába II. Margit dán királynő."
pampa 2015. 06. 24. 09:47
Előzmény: #582  pampa
#583
Kell a "multikulti" az EU-nak.....

"Betiltja a társasjátékokat az Iszlám Állam – a szélsőséges muszlim harcosok könyörtelenül lecsapnak mindenkire, aki a Ramadán alatt dominózni vagy backgammonozni mer – írja a Quartz. A terrorszervezet a mahibot is betiltotta, pedig ez épp a Ramadán idején játszott hagyományos játék, ahol azt kell kitalálni, hogy az ellenfél melyik kezében van a gyűrű.

A szélsőségesek ennél keményebb szórakozás felé terelnék az embereket – birkózóversenyeket és futóversenyeket szerveznek. A szabályokat meglehetősen komolyan veszik: két fiatal fiút a napokban keresztre feszítettek, mert a böjti hónapban nappal vettek ételt magukhoz."
pampa 2015. 06. 22. 18:24
Előzmény: #581  pampa
#582
Na, azért!
A németektől ez "erős" lett volna.

"A berlini államügyészség hétfő délután elrendelte az al-Dzsazíra pánarab hírtévé népszerű műsorvezetőjének, Ahmed Manszúrnak szabadlábra helyezését. Az ügyészég szóvivőjének bejelentését az al-Dzsazíra is megerősítette. Az államügyészség szóvivője annyit közölt, hogy Manszúr szabad. Részleteket későbbre ígért."
pampa 2015. 06. 22. 18:22
Előzmény: #580  pampa
#581
Érdekes cikk.Ez az eset elindíthat a világban egy "másképpen értelmezem" helyzetet....

"Világhírű újságírót csuktak le Berlinben"

"Az arab világ legnézettebb tévécsatornájának népszerű munkatársát Egyiptomban 2014-ben 15 év szabadságvesztésre ítélték távollétében egy ügyvéd megkínzásával kapcsolatban emelt vádak alapján. A sértettet a Mubarak-érának véget vető, 2011. január 25-én kitört felkelés napjaiban bántalmazták a Tahrír téren lévő irodák egyikében.

A bíróság bizonyítottnak találta, hogy Manszúr jelen volt az erőszakcselekmények elkövetésénél a Muzulmán Testvériség iszlamista mozgalom több magas rangú tagjával együtt.

A szombat délutáni őrizetbe vétel az első sajtójelentések szerint az Interpol Egyiptom által kezdeményezett nemzetközi körözése alapján történt. Ez utóbbit maga Manszúr is megerősítette egy videofelvételen, amely még a repülőtéren készült. Az 52 éves újságíró elmondta, mindez annak ellenére történt, hogy nála volt egy dokumentum, amelyben az Interpol afelől biztosította, hogy elutasították Egyiptom kérelmét. A nemzetközi bűnügyi rendőrség említett levelét az al-Dzsazíra még szombaton nyilvánosságra hozta.

Az egyiptomi-brit kettős állampolgárságú Manszúr a kairói bíróság vádjait – lopás, emberrablás és nemi erőszak – kitalációknak nyilvánította, és értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy “egy olyan állam, mint Németország támogatja az egyiptomi diktatúrát”.

Manszúr – csakúgy mint a katari székhelyű al-Dzsazíra – nyíltan támogatja a 2013-ban a hadsereg által elmozdított iszlamista elnök, Mohamed Murszi mögött álló Muzulmán Testvériséget, és sohasem mulasztja el, hogy műsoraiban szót ejtsen a hadsereg-főparancsnokból lett jelenlegi elnök, Abdel-Fattáh esz-Szíszi vezette rezsim “véres tömegmészárlásairól”. Ez utóbbival a Murszi-párti tüntetések feloszlatásakor meghalt demonstrálókra utalt, akik számát a különböző források két- és háromezer közé teszik.

Míg az egyiptomi sajtó szerint Kairó éppen Manszúr kiadatásán fáradozik, az újságíró egy szombat este megjelent videóüzenetben elmondta: kiderült nincs semmiféle együttműködési megállapodás a két ország igazságügyi hatóságai között. Hozzátette: “sajnálatomra közölték velem, hogy nem egyiptomi, hanem német kezdeményezésre vettek őrizetbe …, ami azt a gyanút kelti, hogy (Németország) összejátszik az egyiptomi rezsimmel …, (német) ügyvédem pedig közölte velem, elképzelhető, hogy személyemre vonatkozóan titkos megállapodást kötöttek”.

Manszúr szerint mindez az egyiptomi elnök június eleji Berlini látogatásával függ össze. Még Berlinben műsort készített Guido Steinberg ismert német iszlámszakértővel, aki szerint az egyiptomi államfő látogatása annak köszönhető, hogy az egyiptomi demokratizálódás helyzetével kapcsolatos eddigi német fenntartásokat mostanra felülírták a gazdasági és egyéb érdekek.

Az észak-afrikai országban az al-Dzsazíra több más újságírója ellen folyik eljárás, és sokan a hét végi fejleményeket is a tévécsatornának otthont adó Katar és Egyiptom közötti, két éve tartó folyamatos ütésváltás legújabb részeként értelmezik.

Megint mások arra emlékeztetnek, hogy Manszúrt a különböző, nemzetközileg keresett terroristákkal készített interjúi is gyanúba keverhették, nemrég például az al-Kaida szíriai ágának, az an-Nuszra Frontnak a vezetőjét kapta mikrofonvégre.

Az ellene folyó egyiptomi eljárásban emelt vádak szerint a Muzulmán Testvériség tagjai a 2011-es felkelés káoszában elfogtak egy ügyvédet, akiről azt állították, hogy valójában a Mubarak-rendszer egyik belbiztonsági tisztje. A bíróság szerint a hírt a Tahrír téren lévő tüntető tömegek soraiban terjesztették, így próbálva meg a népet a biztonsági erők ellen hangolni, és a saját oldalukra állítani.

Oszáma Kámel ügyvédet állítólag három napig kínozták. A bántalmazásairól videofelvétel is készült, amelyen azonban az al-Dzsazíra újságírója nem látható. Manszúr ügyében várhatóan még vasárnap döntenek a berlini hatóságok. (BUMM.sk/MTI)

Topik gazda

szivacs
szivacs
3 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek