Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 11:26

RFV 2009  

Nem tudni miért adják és ki adja itt el, de nem hiszem hogy pluszban dobálják kifelé a pakkokat.

Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.

2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.

Ha csak.....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 09. 10. 07:49
Előzmény: #7379  vetranio
Annyiban segíti a mostani fejlemény a TA dolgát, hogy a valós közkéz nagyon megugrott---jegyzés óta meglévő,koncentrált tételek kerülnek most piacra.Továbbra is tartom, hogy fundamentális változáskor a TA mit sem ér,talán csak pszichológiai hatása van, de az is csak akkor, ha a szereplők mindegyike úgy gondolja, hogy van szerepe--az eladóhoz hasonló nagyságú vevő megjelenése egy ekkora funda-változás mellett felülírja ezt a technikát("Vegyetek meg mindent10.000 alatt a jövő héten")
vetranio
vetranio 2010. 09. 10. 07:15
Előzmény: #7378  Törölt felhasználó
Szép jó reggelt mindenkinek.

Visszaolvastam a hsz-eket és lenne egy-két meglátásom.

A jelenlegi árfolyamban csak minimális mértékben van beárazva a tegnapi tender ez biztos. Mint lehetőség, szerdán adott egy lökést neki de a tényleges beárazás még csak most jön. Tegnap erre próbált példát mutatni az árfolyam de sokat akart markolni. A lényeg:

Beigazolódott amit tegnap és előtte napokkal írtam, hogy ilyen kevés közkéz illetve megnövekedett érdeklődés mellett ezt a nagy 11%-os ugrást nem bírja ki. Ezért irtam hogy a napi 2-4% emelkedés jobb lenne. Kiépülnének a támaszok, töltődnének a rések. Véleményem szerint az elkövetkezendő napok-hetek feladata és menetrendje ez lesz. Kis lépésekkel. Egyébként a tegnapi felhúzásról csak annyit, ha megnézitek a kötéslistát akkor látható, hogy "minimális" darabbal nyomták fel az árfolyamot 8855-re. Egy ekkora ugrás alól minimum 2-3 támasznak kellene kialakulni, mely az esést megfogta volna. Ezek hiányában egy óra alatt visszaesett a kezdeti szintre. Most hogy még inkább előtérbe került az rv kényelmesen lehet forgalommal emelkedve kiépíteni a támaszokat. TA alapon a támasz-ellenállás tippjeim: 8000-8150-8250
Első lépésben stabilan kellene 8000 felett maradni, egy 8100 körüli mai záró tökéletes lenne. Megfelelő hangulat esetén a jövő héten meg lehet közelíteni a 8500-as szintet ( a 8250-es támasz kiépítése fontos!!) Felfelé sima az út, és nagyon pozitív hogy a 7950-8000 magasságában stabil a támasz, alatta nincs betöltendő rés. Láthattuk hogy ez sokszor meg tudta tartani az esést.

Szvsz
Törölt felhasználó 2010. 09. 10. 01:20
Előzmény: #7377  Törölt felhasználó
Szerintem egy bolond százat csinál. A székelyeknél is...
De ez csak megérzés.Az biztos, hogy hidegek a telek és rosszak a fűtési rendszerek még Székelyudvarhelyen,Csíkszeredában,Kézdivásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön is.Talán lesz,akinek megtetszik a gyergyói vagy a mvásárhelyi példa....
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 23:38
Előzmény: #7366  Törölt felhasználó
Projektet?

Én megpróbálom a rózsaszín szemüveg helyett feketével nézni a dolgokat, így még a valós események is pozitív meglepetésként érnek. :)

Én úgy gondoltam, hogy most van a szezon, nem véletlen a két projekt elbírálásának időpontja.
Az biztos, hogy a sikeres működtetések mellett nem kevés jelentkező lesz még, akár románián kívül is, hogy náluk is...

Nem vagyok fűtési szakember, csak ha már nekiveselkednek a szezonnak, akkor talán megpróbálják kihúzni valahogy tavaszig, és utána változtatni.

Persze a nagyon fekete szemüvegen keresztül is át fog villogni a vaku, ha újabb bejelentések érkeznek. :)
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 23:31
Előzmény: #7375  Törölt felhasználó
beszéltek böszmeségeket...:-) emésztek... egy pohár jófajta vörösbor sokat segít ebben. meg, hogy tisztán lássak. nekem csak így megy. nomen est omen.
finoman fogalmazva is impresszív, amit a papperünk, cégünk (ha nincs is egy %, azért indokolt a királyi többes) mostanság művel. a múlt hetet végignyaraltam. nem volt rossz így lazítani. valószínű bux-tagság, rekordméretű zilah-, és maros projektek (ezek mérföldkövek, de még egy hosszú út elején vannak lerakva), gyergyó-távhőszerződés, növekedési potenciál gyakorlatilag korlátlan, ehhez szükséges finanszírozási forrás szintén, a szépen megugró forgalommal a likviditási kockázat is kezd kiárazódni, tudatos szervezet-fejlesztés, erősödő menedzsment (azon agyalok, hol tudok most napi gazdaságot venni, hogy elolvassam, mit akar, milyen hozzáadott értéke lehet az új emberünknek). nagyot változott a világ az elmúlt egy-két hétben. senki ne mondja nekem, hogy mindez - az elmúlt napok masszív árfolyamelkedése ellenére is - már beárazódott. kell ehhez idő a piacnak is. qva izgalmas mindezt végignézni, főleg poziban. hátmég milyen fasza lehet ezt megélni a cégvezetésnek. Csák(ó) felcsatolva, csillagösvényen a cég!
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 22:34
Előzmény: #7374  Törölt felhasználó
Ti régen én folyamatosan... :)

Állítólag megírta már a sajtónak és a BET-nek az anyagot hogyha átlépi egyből be tudja jelenteni. Ügyvédi letétben van a papír... ;)
De ez csak pletyka, ne mond senkinek!

Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 22:17
Előzmény: #7373  Törölt felhasználó
Pityókást régen hallottuk...Tudsz róla valamit?

Vagy már készül az 1%fölötti bejelentésre?..-)
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 21:31
Előzmény: #7368  Törölt felhasználó
Gratulálok a Marosi projekthez (+Gyergyó kiegészítéséhez) és az új igazgatósági tanácsadóhoz.
Az árfolyamról annyit, hogy a nagy kiszállás ellenére szépen tartotta magát (ennyi lefelé nekem bőven belefér) és ez jelent valamit...minden papír magas (de sajna nem magasabb) áron talált gazdát...

Viszont jól jött a TA freak-eknek, hogy ráhúzzanak valamilyen UFOgörbeátlaggyökettőhullámot ami további 483% emelkedést fog hozni a következő 48,2 napban... :)
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 21:30
Előzmény: #7370  Törölt felhasználó
Az, hogy a most bejelentett projektek nincsenek beárazódva, nos az egyértelmű.
Egyelőre keveset tudunk, csak saccolhatjuk, hogy kb. annyit érnek, mint a jelenlegi árfolyam.
Ez az alap. Én csak a további kilátásokról beszélek...
Erről beszélt ma Csák János is a Figyelő és a Napi hasábjain.
Regionális terjeszkedés a sikaer kulcsa - valami ilyesmit mondott.
Én asszem Csák a leghitelesebb gyakorlati gazdasági szakember Magyarországon. Most a fingfűrészelőket hadd ne soroljam ide!
Csák a hajón van és segíti a regionális terjeszkedést. Na, ha valaki, akkor Ő nem szokott melléfogni. Terjeszkedés alatt - ha nem a súlygyarapodást értjük - én új projektekre gondoltam. Ezek jöhetnek akár jövőre is, bánom is én. De kedves Művezető kartárs!
Számold már ki nekünk, hogy mi a fair árfolyam akkor, ha minden évben mondjuk agy zilahi és egy vásárhelyi nagyságú projektet csinál meg (legyünk konzervatívak - mindazonáltal ezt még nem nevezném regionális terjeszkedésnek!!!) a cég mondjuk 2013-ban?!
Előre is kösz, tényleg kiványcsi vagyok a véleményedre!
egyetleneim 2010. 09. 09. 21:29
Előzmény: #7370  Törölt felhasználó
Tisztelt művezető!
Köszönöm válaszodat. Abban egyetértek, hogy a régi projekteket nem lehet az újakkal hasonlítani, de szerintem egy félév eredményeit sem kivetíteni hosszú távra.
A mostani projektek is nagyon különbözőek. A cég Zilahban a 75 MW-os kapacitás mellett (5000 magánfogyasztó esetén) 4 Mrd forint bevétellel számol, MAJD. Marosvásárhelyen 110 MW és 15.000 magánfogyasztó esetén is "csak" 3,4 Mrd az árbevétel.
Ez alapján a minden 75 MW utáni 5 Mrd árbevétel nekem nem túl konzervatív. A marzs amivel számoltál viszont tényleg az.
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 21:15
Előzmény: #7364  egyetleneim
Tisztelt "egyetleneim"!

Az általam beírt gyors összegzés - elemzésnek nem neveznén - elég konzervatív számokat tartalmaz. Egy még csak elméletben megvalósuló projektel szerintem nem lehet összehasonlítani a már meglévő, műkodő projekteket, amik valós árbevételt termelnek. A 2010 év Q1 és Q2 eredményeket megnézed 1,223 milliárd Ft, és 1,422 milliárd Ft árbevételt termelt a társaság, úgy hogy a fejér megye ill. gyergyószentmiklósi projektek második szakasza ill. az érdi beruházás nem volt beszámítva.....

Én a 2010. üzleti évvel számolok, nem az elmúlt évvel, hiszen a társaság fejlődik ebben a félévben az árbevétel 2,645 milliárd Ft, ezt az eredményt (számot) évesítettem (jelentős lefele kerekítéssel), és nem számoltam a fent említett beruházások plusz hatásával.... A netto marzsot is elég alacsony szinttel számoltam, és így is egy elég nagy szám jött ki végeredményül....
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 21:06
Előzmény: #7368  Törölt felhasználó
Ha ez így van,amit írtál, akkor a jövő héttől szerintem újabb nagy vevők megjelenése lenne indokolt,Persze nem tudom mások--talán nálad nagyobb tulajdonosok is-- így látják-e, s rászánják magukat az alulértékeltség megszüntetésére.

Habár egy kicsit kényszeredettre sikerült a mai beszállásom, a mai funda-változás függvényében talán nem tettem rosszul. A tegnapi-mai-holnapi(?)eladó igazi pöcs módjára adott, de számításaim szerint a tételek legnagyobb részéből már kiszállt....
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 20:44
Szerintem is.
Ugyanis a cég egyedülálló lehetőségeket használhat ki.
Pillanatnyilag nincs versenytársa. A csehektől Bulgáriáig nincs versenytárs.
Egyrészt amúgy is kevés lenne (kevés volt korábban), a válság azonban hazavágta az összeset.
Magyarországon a támogatott villamos energia átvételi ár (KÁT) megszűnése küldi haza a korábban KÁT-on élősködő cégeket. Máshol egyéb gondok akadtak vagy nem is voltak hasonló cégek.
És akkor a bankszektor döglődéséről még nem is beszéltünk.
Az RFV-nek szerintem most és a következő 2-3 évben 3 előnye van:
1. Nem viselte meg a válság. Utólag értékelve a tavalyi tőkeemelésnek a tranzakción messze túlmutató pozitív hatásai vannak. Jelenleg is alulfinanszírozott hitelből. Összehasonlításképp a hasonszőrű cégek 15% saját tőke, 85% hitel!!!!!!!!!!!!!!!
2. Rendelkezik a szervezetátalakítás révén azokkal a képességekkel, amelyekkel szép nagy projekteket tud megvalósítani. Megintcsak jó volt a cég menedzsment átalakító döntése és hogy fél évig csak magukkal foglalkoztak.
3. A 3éves korrekt tőzsdei kommunikáció és transzparencia kifizetődik és projektjeikhez akár kötvény akár részvény formájában forrást tudnak bevonni. Azt kell, hogy mondjam korlátlan mennyiségben. Persze először kötvénnyel és hitellel próbálkoznak, hogy ne a baromi drága részvénytőkéből legyenek a projektek finanszírozva, de egészséges higulással számolva részvénytőkét is bármikor be tudnak vonni.
Szerintem ez a 3 fő érv, ami csillagal rakja ki az RFV útját.
Na ezért hosszútávú befektetés ez nekem. És nem érdekelnek a különböző nemzetközi, hazai, makró és egyéb parák. De még a társasággal kapcsolatos aggodalmak sem. Jól esik nézni ahogy megnőtt a forgalom. Ez a közel 50k abszolút valós forgalom ath volume-ot hozott és a turnover-ről meg ne is beszéljünk. Valami elmebeteg kiszállt vagy még holnap is kiszáll, nem érdekel. Itt féléves távon mindig növekedés lesz.
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 20:38
Nekem (is) gyanús a bukaresti cégalapítás.

Valaki ügyes kiszámolhatná, hogy az új beruházások mennyit visznek el a 10 Mrd Ft-os kötvénykibocsátásból (feltételezve, hogy lejegyzik mindet), ha a cég által megadott 30-70%-os finanszírozási arányt vesszük?
Azaz a 10 Mrd Ft új forrásból mennyi marad...egy esetleges új projektre? ;-)
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 20:05
Előzmény: #7357  Törölt felhasználó
Jó eséllyel lesz még az idén bejelentés.Szerintem...
Vittorio77
Vittorio77 2010. 09. 09. 19:21
Előzmény: #7363  exmnbs1
A profitline-on írták az elemzését pár napja. A végén még bejön, visszatér a sávjába? Ott aztán lehetne oldalazni egy jó ideig.
egyetleneim 2010. 09. 09. 19:02
Előzmény: #7337  Törölt felhasználó
művezető!
Honnan jött ki a 75 MW hőkapacitáshoz az 5 milliárd árbevétel? Ha a 2009-es évet vesszük, akkor a 4 mrd valósabb, és a zilahi 75 MW is inkább erre rímel.
exmnbs1 2010. 09. 09. 18:42
Előzmény: #7362  exmnbs1
exmnbs1 2010. 09. 09. 18:28
Előzmény: #7361  Törölt felhasználó
ez egy rövidtávú hatás, hosszabb távon árfolyam növelő, mert nemcsak a közkézhányad de a rv dbszám is kicsi
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 18:23
Előzmény: #7354  exmnbs1
"Mivel ilyen növekvő cég kevés van, a piac nagyobb szereplői is beszállnának

a beszállást viszont nehézzé teszi, hogy csak 2.4m van a papírból kibocsátva és emiatt a napi forgalma is max néhány 10Kdb "

Erre gondoltam én is... a jó perspektíva vs. kis közkézhányad gátat szabhat a rv árfolyamnak. Ettől függetlenül nem aggódom :) , csak sztem is egy figyelembe veendő szempont...

Topik gazda

kelvin
4 3 4

aktív fórumozók