Second Wave

Regisztráció: 2021-06-10 21:34:00

Hozzászólások száma: 542

Utolsó hozzászólás: 2024-07-18 21:07


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

223 652
2024. 07. 09. 22:17

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 21:07
lézerjani berezelt. Észlelte, hogy elérte a saját inkompetenciája küszöbét, és hogy mások észre ne vegyék ezt, elkezdett olyan területen szakértőt játszani, amihez nem is ért, hatásköre sincs, tipikus fotelszakértőt csinált magából. 
Ahelyett, hogy a MÁV, és a MÁV-HÉV dolgát oldaná meg, ami a feladata és felelőssége. Persze, arra képtelen, ezért szorul rá, hogy kompetensnek hazudja magát más területen. 
Aki narancslevet akar, az vegyen egy üveg cappyt, vagy vmi hasonlót. Hogy ingatlanról is legyen szó, a cillit vízkőoldó mindig megkapta a csapokat. A fanta viszont szépen leszedi a követ, de nem bántja a bevonatot, kiváló termék :-)
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 11:40
Jómagam sajnálom, hogy elment az öreg, remélem visszatér majd a pihenő után. Voltak megfontolandói, főleg az ingatlanértékesítői meglátásai.
Ez a részvényesdi azért mélyvíz volt.
Reméltem, hátha megtudom, hogy ha a részvény = ingatlan, akkor miért forog a részvényenként 15-16 eurónyi ingatlanvagyont megtestesítő papír 9,7 eurón, és miért volt 2020 körül nagyjából ugyanilyen vagy csak kicsit kevesebb ingatlanvagyon mellett az árfolyam 15 eurón. Ha a részvény = ingatlan.
Az mellékkérdés, hogy a DH lakásalapja hogyan adta át a jegytulajoknak lakásáremelkedést (sehogy), és ha átadta, akkor miért mégse'. :-). Ha már az értékpapír = ingatlan témánál vagyunk.
Meg az is érdekelt volna, hogy mi a helyzet a GS esetében a HO-val, azért köztudomásúlag IT bérlői vannak, ahol a HO mindenféle visszarendeződés mellett is eléggé megmarad(hat). + Milyen hatása lesz a részvény árfolyamára, ha a GS a lakáspiac felé fordul fejlesztésileg (azaz már nem irodát épít és kiad, hanem lakást)? Ezekről szívesen olvasnék tőle érdemi hozzászólást.
+ lacikoma saját bevallása szerint csak játékpénz volt GS-ben. Szívesen dicsekszik az ember egy - egy jó kötéssel, de azt nem teszik hozzá a népek, hogy a szóbanforgó kiugró hozam mondjuk 0,1%-kal emelte a teljes portfolio éves hozamát. Magyarán mindegy, játék. 
A lényeg, hogy a portfolió meghatározó elemeivel mi a helyzet, vagy ha úgy vesszük, mi a teljes pf hozama.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 07. 10. 19:24
Szóval Laura (akiről nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy fidelitasos, vagy hogy PS-nek jelent) felcsalta Petit egy szállodai szobába, mintha kúrn! akarna (pedig nem is). Mikor MP ennek megfelelően a tettek mezejére lépett volna, akkor L hirtelen meggondolta magát.
Nagyon remélem, hogy nem küldött magáról fotót L-nek... Az durva következményekkel járna (semmivel, mint tudjuk).
Gyűjti MP az állandó eposzi jelzőket, de, mintha nem hatna.
Nem mondanám, hogy érdekel GG vagy az óellenzék csajozási / bulizási szokásai, de félő, hogy több részlet fog ezekről kiderülni, mint amit tudni szerettünk volna.
Magyar Állampapír tulajok 2024. 07. 10. 08:18
Pontosan annyi lesz a kamat, ami ahhoz kell, hogy a finanszírozás rendben legyen.
A többi mehet vissza a gazdaságot pörgetni...
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 07. 08. 20:58
"az ellenzéki szavazók egyes számú megfontolása, kiről képzelhető el, hogy látótávolságba kerül vele a fidesz hatalmának megdöntése." 
Ezért ment akkorát MZP az előválasztáson, hogy megverte DK-t (D1 nap, azaz 1. döbbenet napja), 
és ezért kapott ki csúfosan az éles választáson (D2 nap, azaz 2. döbbenet napa), mert az emberek előbb meglátták benne az eső elhozóját, aztán a kampány alatt miferink egyértelművé tette, hogy ki a kapitány ("arra nem számítottam, hogy hátulról is lőnek" ©MZP)
De nem értik, szerencsére. Így van remény, hogy a klasszikus (!) baloldali értékeket egy arra érdemesebb figura fogja majd képviselni (én nem hiszek benne, de abban igen, hogy az egyensúly érdekében egy kicsit arra is szükség van...). Szóval egy ilyen "operátor" tagozatot el tudok képzelni MP néppártjában is, persze nem főszerepben. Max. fűszerként :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 07. 03. 15:31
Na haragudj, de ez klasszikus boomer gondolkodás, hogy a felnőtté váló gyerekről majd apa/anya gondoskodik 50 évesen. Lóf@szt mama (hiába na, szeretem a klasszikusokat idézni)!
Nem fog az a kölök belehalni, ha úgy kezdi az életét, ahogy megalapozta magának tanulással. A Z generáció egyébként is az élményekre gyúr már. Ha jól alapozott, akkor lesz élményekben gazdag élete. Ha meg tiktokozásból éreccségizett, akkor mehet valami alacsonyabb presztízsű munkakörbe ("meg lehet élni 56 000 Ft-ból"). Természetesen némi segítség OK, de hogy egy 50-es, bőven a B oldalt pörgetve folytassa az ifjúkori menetelését, hogy ezzel segítse az utódja élményekre gyúrását, az dőreség.
----------------------
A FIRE témához:
a lentebbi számokból is látszik, de azért legyen nyilvánvaló: a FIRE sem való mindenkinek. 
1) Átlagos vagy az alatti fizuból nem nagyon jön össze.
2) Átlag feletti fizunál lehet róla gondolkodni. Olyan szintű lemondás (megtakarítás) kell hozzá, hogy arra kevesen képesek. Pl. keres a user kb. középvezetői bért havonta, és él 2 évtizedet a beosztottja beosztottjának az életszínvonalán. Erre kevesen képesek.
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 07. 03. 13:30
Kaland? Fábryval szólva: mi kalandvágyból itthon maradtunk :-) És hogy ráérzett az öreg!
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 07. 03. 13:29
Csak nem megtaláltad a vágyott n+3-ast? Merre?
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 07. 02. 12:32
Magyardoki túlgondolja.
Karigeri egyszerű fénylő csillag lesz, fővárosunk homlokán.
Tökéletesítheti majd a szalagátvágási gyakorlatát, csak ne felejtse el balról és jobbról a megfelelő embereket odahívni. Ő fog középen állni, de mikrofonja nem lesz...
Érdemben: kénytelen lesz végre megpróbálni a teljes budapesti lakosság érdekében működni, ez mondjuk nem lesz túl komfortos neki.
Mindegy, kollaborálni fog, mégis csak jobb (neki), ha diszf
unkcionális főpolgi marad, mintha visszamenne politikai elemzőnek valami ngo-hoz.
Afelől nincs kétségem, hogy a tisza és a többi vezetésre feljogosított frakció egyértelművé fogja tenni, hogy karigeri egy biorobot / végrehajtó, és azt csinálja, amit mondanak neki.
Elvileg a moderálásban lehetne szerepe, de ha ebben túljátssza a szerepét és saját eredményeként akarja eladni a döntéseket, akkor azzal megint megállítja a dolgokat.
Összefoglalva: működhet(ne) a közgyűlés, csak az nem fog tetszeni magyardokiúrnak.
Szerintem patikamérlegen egyensúlyozott kompromisszumos háttéralkuk lesznek.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 27. 13:40
Oksa, nem segítek többet.
Ha nem akarod elmondani a véleményed, akkor távol álljon tőlem, hogy erőltessem.
Köszi a telexes cikket, elolvastam elsőre.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 27. 12:02
Mit szeretnél mondani?
Bocs, de nem tudom kitalálni.
Vagy csak sejtetni szeretnél valamit? Hát, az sem rossz taktika :-)
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 27. 10:57
Akit érdekel, hogy mi történt, az megnézi az M1 videót, akit nem érdekel mi történt, az meghallgatja az alámondásos szinkront bájerzsótiéktól. Igény szerint. Van választék rendesen.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 26. 22:17
Fura, hogy pár napja erről beszélünk, majd a telex cikket készít a témáról.
Olyan, mintha szemléznék a fórumot. :-)
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 26. 22:14
Az M1 most adta le a bulikás anyagot. Az ment le, hogy MP boldogan bulikázik, kicsit le van lazulva, de nem vészes. Snitt, és egy kétajtós szekrény a nyakánál fogva viszi ki csórikámat, akit, valljuk be még juditka is befenyített, ha kellett, a szekrénynek sem volt ellenfél. Ez így megint kontraproduktív lesz. Olyan volt, mintha megrendezték volna. És ez az M1 anyag, aminél elfogultabbat nehéz elképzelni.
Az pinának nyalása fura mód nincs dokumentálva. Én értem, hogy borkai / szájer / porcukros tompi után jó lenne mást is besározni ezzel a témával, de a különbség a dokumentáltságban eléggé szembetűnő.
Egyelőre az van, hogy van egy lightosra sikerült videó, és a fideszes megmondók alámondásos minőségben  szokásosan gátlástalanul szinkronizálják a történteket. A fogyasztók meg fogyasztják...
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 25. 12:32
Így van. A béka is inkább a forró vízben maradásra szavaz. A kiugrás a fazékból kockázatos, tele ismeretlennel. OMG :-)
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 24. 20:48
Igen. 
Amit MP és a 2. vonalbeli fityesz tol, az a gonzo marketing / bulvár. Ez arra jó, hogy az alaphangot megadja. 
Ez a piszkos munka. Egy rétegnek tetszik, lájkolják ezerrel, de aki ezt végzi, az ledarálja magát, kiírja magát a komolyan vehető jelöltek közül.

o1g nem csinálja ezt, hanem csináltatja. o1g okos. Legyél te is olyan okos, mint o1g. (ez MP-nek szólna). 
Erre külön ember / csapat kell, nem csinálhatja egy kormányfő várományos. 
o1g pl. soha nem kommentel be más pártocskák elnökeinek posztja alá, nemhogy a 2.-3. emberek posztja alá. 
aquila non captat muscas - sas nem vadászik legyekre 

MP-nek a választásokra meg kell nyernie a fidesz szavazók egy értelmezhető hányadát. Az alja eléggé beállt ov-re, nehéz dió oda betörni, + ezzel a fehér cipős városi stílussal nehéz is lenne. Valamelyik hádában vegyen már egy vintage kockás tsz-elnök zakót és kezdje el komolyan venni magát, attól majd jól komolyan veszik. Az alapszektoros meccs fotó az pl. jó volt. A nép egyszerű gyermeke, egy közülünk.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 24. 20:23
Köszi! Értékelem az iróniát :-)  
Csak szűk családi körben politizálok... egzisztenciális okok miatt. 
Pedig olyan egyszerű lenne jól csinálni... 
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 24. 18:09
Szerintem még ez korai verdikt. 
Onnan induljunk, hogy értelmes ember nem megy politikusnak... Valami hendikepje mindnek van. 
Azt magam is tartom, hogy MP-nek is van mind dolgoznia (saját magán), de ezek a skillek többnyire tanulhatók.
Mondjuk legjobb lenne, ha elhagyná a bulvárt, mert nem a vv10-et kell megnyerni, meg nem győzikét kell lenyomni a nézettségi versenyben.
Pl. még egy olyan forgatókönyvet el tudok képzelni, hogy MP átadja az államférfi szerepet, és ő marad a Tisza egyik arca, de minielnök nem lesz. Amiért erre tippelek:
1) hónapokkal ezelőtt egyszer beszélt arról, hogy 3 hónap múlva lehet, hogy nem ő lesz itt. Mivanmivanivan? Akkor ezt nem nagyon propagálták, de szerintem nem volt véletlen. Valamelyik partizános interjúban volt.
2) Jelenleg is ő az alelnök. Alelnök. Mi sem egyszerűbb, mint pozícióba tenni egy elnököt.
De ez csak egy forgatókönyv.
3) MP nem hülye, lehet, hogy ezek nem annyira véletlenek. Kicsit úgy tűnik, mintha tányező akarna lenni, de nem első, nem kormányzó erő...
.
A másik forgatókönyv az, hogy MP fejleszti magát, leszoktatja magát a kényszeres szereplésről, nyilvános sörözgetésről, megtanul beszéd és aktivitás előtt 3-4 levegőt venni.
Írtam korábban, hogy kellene egy kommunikációs tréner, akkor leugattak a fanok. Esetleg érdemes lenne mégis meggondolni. Ha ez történik, akkor folytatódhat vele a sikersztori, és a pártépítés után akár váltópárt is lehetne.
.
+ az is egy forgatókönyv, hogy behúz még pár ilyen szükségtelen botrányt, azt végleg elvágja magát mint komolyan vehető szereplő.
------------
A bulikázós anyagot nem tartom végzetesnek, még a lejáratós oldalak sem tudtak semmit felmutatni tényszerűen, csak a szöveges gyalázkodás ment. De szükségtelen volt odamenni is, de ha már ott van, az ottani aktivitás védhető is lett volna egy kis ésszel és türelemmel... Videózták, na bumm. Most mondom, hogy bárhová megy videózni fogják, figyelni fogják az internet forgalmát, figyelni fogják a beszédét. Kit puszil meg, közben hol van a keze. Mindent. Ha gondja van ezzel, akkor keressen és építsen fel egy elnököt.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 24. 17:48
:-) 
Már kinőttem abból, hogy népszerűségre hajtsak, 
ha népszerű akarnék lenni, akkor CBA-s fagyit árulnék 100 Ft/ gombóc áron a békemeneten nó vor, nó dzsendör, nó májgrésön feliratú pólóban.
.
Nem találok szavakat arra, hogy egy ilyen Mark Hüttét, akinek az életcélja a magyarok gyalázása (állítólag), egy ilyet megszavaz o1g Nato vezetőnek. Ez jelzi, hogy mennyire arányt tévesztett a mi géniuszunk, ártó petivel azt hitték, hogy nekünk lehet szavunk ebben a kérdésben, és talppal beleálltak a hollandba. Most meg behúzott farokkal megszavazzák. Ettől még az is hasznosabb lett volna politikailag, ha már induláskor nyilvánosan mellé állnak.
"Kiosztottunk egy két sallert és tockost..."
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 06. 24. 11:36
Azért nem teljesen szűnt meg :-)
"A budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottja az olasz sajtóban megjelent hírek szerint tetemes adóssággal tartozik egy milánói cégnek. 
Salis a vádak alapján nagyjából 90 ezer eurós, vagyis több mint 35 millió forintos tartozást halmozott fel, miután egy szociális lakásokkal foglalkozó milánói cégnek, az Alernek nem fizetett bérleti díjat."
.
Van ezekben a piaci ár alatti állami / önkori lakásokban fantázia, a forgatókönyvet is ismerjük (legalábbis 50 felett), és a mozi is elég jó lett. A sztori ugyan elég lapos, de a grafikája nagyon jó volt: ugyanis élőben néztük végig, hogy lett az állami bérlakásból örökös bérleti jog, majd magántulajdon fillérekért.
Van ennek egy ciklikussága (újszülöttnek minden vicc új), lehet, újra megnézzük.

friss hírek További hírek