Second Wave

Regisztráció: 2021-06-10 21:34:00

Hozzászólások száma: 332

Utolsó hozzászólás: 2023-09-25 12:05


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

204 974
2023. 09. 16. 11:45

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 12:05
Semmi. Majd pillants rá a tulajdonosi körre :-)
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 14:22
Ez azért elég jól mutatja, mikor fognak megjelenni a profi lakásszolgáltató cégek itthon. Nincs esetleg üzletági bontás valahol? Kíváncsi lennék a lakásszolgáltatás (saját tulajdonú lakások bérbeadása) önmagában milyen "eredménnyel" zárt. Itthon a profi ingatlanfejlesztők bottal se piszkálják ezt a "veszünk / építünk lakást, azt kiadjuk jól, időnként felújítjuk" üzletet. Pár éve voltak is róla cikkek, hogy a hazai bérleti árszinten ez az üzlet nem működik.
Állampapír csütörtök, 18:42
Persze, nem is mondtam, hogy te írtál volna ilyet.
A témával kapcsolatos posztnak ez a címe egy másik blogon. Nem tudom megmondani, ki lenne a felelős, de jó eséllyel ha illetéktelen használná a user jelszavát, akkor a Kincstár nem fizetne...
Állampapír csütörtök, 14:55
Lehet, hogy igazad van, de ennek az eldöntéséhez mostmár látni kellene egy részletes és szakszerű 2FA leírást. Addig én kételkednék az ordas tátongó biztonsági rés a pajzson állításban, és az ebből gyorsba' levont további következtetésekben is.
Itt egyébként ezt irja a blogon valaki:
-----------
“A 2 faktoros azonosítás lényege az lenne, hogy két független eszközzel azonosítod magadat egyszerre”. Tévedés. Egyáltalán nem ez a 2FA lényege. Hanem: adott 3 faktor: 
1 – ami vagy (ujjlenyomat) 
2 – amit tudsz (jelszó) 
3 – amid van (egyszer használatos jelszógenerátor, vagy valamilyen app). 
Egy sima webes banki belépésnél úgy épül fel a 2FA, hogy beírsz egy jelszót (amit tudsz) meg jön egy kód a telefonodra (amid van). 
Ha telefonról lépsz be mobilbankba, akkor is érvényesül a 2FA: 
csak arról a telefonról léphetsz be (amid van) és azonosítanod kell magadat 
vagy egy számsorral (amit tudsz) 
vagy ujjlenyomattal (ami vagy). 
Erste esetén pl. ez úgy néz ki, hogy választhatsz, hogy az Erste mobilbank PIN kódodat adod meg, vagy ujjlenyomattal azonosítod magad. Ha az eszközökön lenne a hangsúly, ahogy írod, akkor nem valósulna meg a 2 faktor, mert 2 eszköz az még mindig csak 1 faktor.
--------------
Ha a fenti leírás helyesen írja le a 2FA előírásokat, akkor a webkincstárba belépés egy igazoltan a felhasználóhoz és a számlához rendelt eszközzel + felhasználónévvel + kóddal kétfaktoros azonosításnak számít. Lehet, hogy téved, aki a fentieket írta, ebben az esetben jómagam is megkövetem majd itt az olvasókat.
Szóval továbbra is kérdés, hogy mi a tátongó biztonsági rés.
Állampapír szerda, 16:24
Egész pontosan nem tudsz belépni simán jelszóval, hacsak nem előtte nem volt egy jelszó + sms kódos azonosítás. Gondolom ekkor megtörténik az app eszközhöz rendelése. Szóval a további belépéshez is két dolog kell, az eszköz (ami azonosítottan a tied) és a jelszó (amit te tudsz). Ha jól értem akkor nem lenne meg a kétfaktoros azonosítás, ha bármilyen eszközön be tudnál lépni a felhasználó_ID + jelszó párossal. Kipróbálom majd újra (két kincstár fiókot kezelek), de úgy rémlik, hogy amikor váltok egyikről a másikra, tehát az appban hol az egyik, hol a másik fiókot kezelem, akkor mindig jön sms. Legalábbis most elváltottam egyikről a másikra, és volt sms...
Állampapír szerda, 13:10
Fura, mert én pont úgy jutok be a Kincstár appba, mint a többi általam ismert banki rendszerbe: telefonnal + ujjlenyomattal. Ezek szerint ekkor ezek a nagybankok és kisbankok szintén nem használnak kétfaktoros azonosítást? Szerintem ez egyébként épp kétfaktoros azonosítás (eszköz + ujjnyom).
A kommentek szerint az ordas nagy égbekiáltó biztonsági hiba az volt, hogy belépve a rendszerbe a user azt csinál amit akar, még akár utalni is tud. Hát ja. Ha valaki bizalmatlan, akkor ezt a szolgáltatót ne válassza. Nekem pl. van több bankkártyám, de a főszámlámhoz nincs. Semmilyen.
Félreértés ne legyen, szerintem is lehetne növelni a biztonságot, pl. egy HARMADIK faktorral, vagy egyéb más best practice megoldásokkal, de egyelőre senki nem mondott VALÓS biztonsági hibát. Ez így csak a szokásos politikai hangulatkeltés.
Állampapír 2023. 09. 19. 18:48
Igazából nem volt felmutatva egyetlen biztonsági hiba sem, gondolom ezért lett ilyen hirtelen lekapva a cikk. Anno a Postabankos sztori úgy kezdődött, hogy egy biztosítós hölgy elküldött néhány sms-t... Szóval nem elég sz@rozni, tátongó réseket kiabálni, meg hibákat, ezt meg is kellett volna tudni védeni. Itt most szerintem nagyobb fiúkkal kezdett, mint ami számára kényelmes terep. Az szép volt, hogy a tegnapi karbantartást el is könyvelték győzelemként :-)
Magyar Állampapír tulajok 2023. 09. 18. 21:37
Ebben olyan biztos voltam, hogy az ÁFA-t inkább a cetelemes vésztartalékból terveztem fizetni. Kíváncsi lennék, hogy a NAV elfogadna-e olyan kimentési okot, hogy a Kincstár nem tudott kiutalni...
Kiszámolón van egy cikk a kincstár biztonságáról, gondolom azt nézegetik a népek, hogy meg-e van-e a pénz-e :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 09. 13. 09:19
Ez egy teljesen korrekt számítás, köszi, hogy levezetted. A teljes kép érdekében tegyük hozzá, hogy az elméleti COP adattal számolva. Azt meg mindenki ellenőrizze a befektetése előtt, hogy az általa vásárolni kíván szerkezetnek / rendszernek mi lesz a gyakorlati tényleges COP-ja. Itt azt írják, hogy meglepő számok is kijöhetnek. Régebbi a cikk, a költség számítások (áram, gáz ára) nyilván nem relevánsak, de a szakmai helyzet szerintem nem sokat változott. Ne mindenáron hőszivattyút! (e-gepesz.hu)
Aki ilyenben gondolkodik és az áramért fizetni kell (nincs napelem), azért tájékozódjon...
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 09. 10. 21:15
A malibui ingatlan azért ennyi, mert ott 1/8 tulajdoni hányadot árulnak (de legalább korrektek, mert a hirdetés nyitóképén tudatják, hogy tulajdoni hányadot hirdetnek). Magyarul osztatlan közös, használati megosztási szerződéssel, szerintem ezt egy disszidens magyar árulhatja :-).
Az utcakép se rossz (highway 5 méter), de egy ügyes ingatlanos ezt lazán kidumálja, hogy ez valójában előny.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 09. 07. 14:45
Az elsétálás jogát nem adják ingyen. Majd akkor köszöngessék a népek, ha látják az árát... Volt itt linkelve néhány hónapja egy usa cikk, abból nekem az jött le, hogy az elsétálási jog ára a magasabb önerő és a magasabb kamat.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 31. 20:25
ez tetszik, egy kockázati életbizti.
----
Tibi, az a baj ezzel, ha marad az özvegyen a tartozás (vagy annak fele), akkor van egy gyerekgyártási kényszer, miközben társ már nincs hozzá. Elég embertelennek és érzelemmentesnek tűnik.
----
Nomad: +1 :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 31. 19:41
Mi lenne a konkrét javaslatod az egyik házastárs halála esetére?
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 31. 16:39
Nekem csepeli bérlőim vanak:
1) egy felsőfokú végzettségű értékesítő (a céges autós féle)
2) egy felsőfokú végzettségű projektmenedzser (a céges autós féle)
3) és egy vállalkozó értékesítő (kb 5 éve bérel tőlem)
Mi velük a baj, vagy csak egy kicsit fényesíteni akartad a saját portékádat? :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 30. 13:58
Ebbe bizony bele. Mibe is sodródtunk bele?
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 30. 12:32
Erre habitustól függően fogsz választ kapni: Ft-ban tartani vagy EUR-ban.
Jómagam azt tartom, hogy ilyenkor elosztani (HUF-EUR, vagy HUF-EUR-bármi), mindegyik rész be valami nyugis termékbe, és lehet koncentrálni a melóra. Bár nekem a szabad pénz csak egy kisebb része van még EUR-ban, de időnként váltok, mert a 10 éves PMÁP-tól ódzkodom, a friss pénzek + a kamat így már csak a dkj 9%-ba tud menni. Ehhez jön az eur EMÁP 3%-a. A végére szerintem mindegy lesz, de így nem kell rajta agyalni. Persze a nagyobb rész ingatlanban van :-)
Vagy trédelgetsz, de én azt személyes okok miatt nem végzem (nekem már az összeg kiutalása egy brókerhez is vállalhatatlan kockázat :-)), játékpénzzel meg minek szórakozzak.
Állampapír 2023. 08. 29. 19:56
Szerintem ezekből a témákból (Kata, manyup, napelem) azért nem lesz országos lázadás, mert valahol mindenki érzi, hogy nem volt ez így kerek. Nekem megvan a manyupom (még), kata-s voltam (van vagy 50-100 megrendelőm, szóval nem egy cég bújtatott alkalmazottja vagyok), de tény, hogy ezek nem voltak fenntarthatók, én nem számítottam rá, hogy ez szerzett jog, és nyugdíjig kitart. A napelemes szaldó is ilyen: aki józanul mérlegelt, az sejtette, hogy nem fog kitartani az a módszer, hogy dömpingben termelek cuccot, és mikor hiány van: kérem vissza. Persze lehet, hogy én ülök fordítva a lovon, és a KATA-nak is mennie kellene még az 5%-os adóteherrel, meg a nyári napmelegben termelődő hulladékáramot is jogos becserélni tél-esti áramra, miazhogy. De lesz rá szervezve tünti, azzal meg lehet mérni, hogy az érintettek mennyire érzik a szaldót társadalmilag igazságosnak, mert akkor gondolom beleállnak. Ha lesz hozzá tömeg, meghátrál a fidesz, mint a netadónál.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 25. 12:17
Durván megszivatja a kormány az ácsi, iváncsai és mikepércsi hasitasis szobáztatókat. Nem szeretnék most a helyükben lenni! :-)
Magyar Állampapír tulajok 2023. 08. 22. 19:42
köszi, frissítve a beérkezett állampapír alternatívák:
10) szlovák számla az új ügyfeleknek szóló négyhónapos 4%-os kamattal, utána 2%/év, EUR alapon 
14) bunq (magyar lakcímmel online nyitható ingyenes megtakarítási bankszámla holland betétbiztosítással, 1,56% látra szóló kamattal)
20) brókernél vehető usd kötvény és eur kötvény (államkötvények és céges kötvények)  
30) ugyanezek banknál vásárolva, az erste deviza kötvénye volt említve, ha jól emlékszem, most pl. 3,1% eur, 4,6% usd paraméterekkel jegyezhető.  
40) szokásos rövid kötvény és pénzpiaci alapok eur / usd alapon 
45) ETF
50) coin-ok 
60) NFT-k 
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 22. 19:26
+ az, hogy az új pénz választhat, hogy megy a 2033-as lejáratú 10 éves álomkötvénybe, vagy a 8,9%-os dkj-ba, az is adhat egy lendületet.

friss hírek További hírek