Second Wave

Regisztráció: 2021-06-10 21:34:00

Hozzászólások száma: 56

Utolsó hozzászólás: 2022-01-19 16:56


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

144 124
2022. 01. 09. 19:23

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik ma, 16:56
"Persze az ingatlanpiachoz kapcsolt, abból élő szereplők azt fuvolázzák, és azt is fogják fuvolázni, a megélhetési dalnokok, hogy minden milyen fasza."
Egy paper alapú befektetésekben érdekelt brókergyerek fuvolázza lefelé az ingatlan befektetést, enyhén poziból beszél. Az a gáz, hogy fel sem tűnik neki. Mondjuk megértem, évek óta ezt csinálja. Nyilván szeretné megforgatni egy kis tőkeáttétellel Mari néni lakásra való 40 milláját évi 2 % sikerdíjért (bench: rmax :-)), majd visszaadni neki 39 millát.
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 17:11
Azt értem, hogy miFerinknek az első egy-két évben érdeke a lehető legmélyebbre nyomi az országot, de ha a kövi választásokra akar valamit, akkor onnan "csak felfelé".
De azt nem vágom, hogy a fidesz miért dobná a gyeplőt a lovak közé?
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 10:09
Hogy a Murdoch által definiált érvelési hibába essek én is :-)
sem én, sem a rokonságomban élők nagyobb része nem vettük igénybe sem a babavárót, sem a 10 millás csokot. Fizetjük az SZJA-t (mínusz családi kedvezmény) (kivéve, ha választási év van), fizetjük a fogyasztási adókat.
Aztán: ha a rendszer kiszámítható lenne (nem az) akkor a gyermekes léten szépen a többség átmenne, az akkor esedékes kedvezményekkel, akinek meg nagykorúvá válik a gyerek (nekem lassan aktuális), azok meg kikerülnek a támogatotti körből, ahogy az rendben is van. Itt sem érzem azt a borzasztó társadalmi alávalóságot. Szivem szerint szofisztikáltabb rendszert alkotnék, de ez van.
Jó lenne látni valami átlagos adóterhet (ha lenne) az eltérő élethelyzetekben lévőkre, mert ez így pont olyan ellenséggyártás, mint amit OV csinál.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 09:53
egyszóval: nincs
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 09:01
Ez így csak egy szokásos laza uszítás.
Van arra forrás, hogy egy gyermekes család fizet-e több közterhet mindenestül a hazai költségvetésbe, vagy egy gyermektelen pár, az SZJA kedvezmények ellenére, de az összes adónemet figyelembe véve?
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 11:24
Sokan alig várják, hogy majd kicsavarják 10-15 milláért gyerekes családapák kezéből a panelt :-)
A kormány minden egyes döntésekor kínjukban üvöltenek, hogy akkor ez most sem jön el, még egy félév.
A hőn várt választások utáni robbanásról is azt hiszik, hogy majd mindennek az ára megy fel, és a lakástulajdonosok ezen úgy beijednek, hogy fillérekért kiszórják a lakásaikat. Kíváncsi lennék, mivel indokolják a kínálat rohamos szűkülését. Szerintem pl. nem akarnak az emberek mínuszos kötvényben ücsörögni egy infla robbanás előtt. 20 használt Suzukit mégse vehetnek a lakás árán.
Bár volt itt egy pali pár hónapja, azt próbálta elsütni, hogy a kinálat nem is szűkül, hanem bővül :-)
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 07:46
Csepelen Kertváros, Királyerdő és Királymajor családi házas része számít a helyi viszonyok között jónak (a fórum kialakult álláspontja szerint az élet a XII. ker ÉS 150-200 milla vételár felett kezdődik, szóval ha pin@mágnes funkcióra is szükséged van, illetve szeretnéd jelezni a társadalom számára, hogy ember lettél, akkor az utóbbi kategóriát javasolnám + 1-2 német prémium márkát a garázsba). Királyerdőn az RSD (Kis-Duna) a vonzerő, főleg, ha szereted a vizet, netán kenuzol, SUP-olsz.
Fejlesztésre a HÉV vonala vár, előbb utóbb kezdenek vele valamit. Ez a II. Rákóczi Ferenc út belső részeit érintené, Szent-Imre tértől a Plázáig (sétáló v. forgalomcsillapítás van ötletelve). Tervnél valamivel előrébb tart a HÉV Kálvin térig vezetése és az Erdősorig történő hosszabbítása. Az új híd megépülése biztos, az kicsit könnyebbé teszi a közlekedést Buda irányába. A híd lábánál Fudan, vagy Diákváros, valami lesz ott is. 
Összességében: Csepel az egyik legolcsóbb kerülete Budapestnek. Írd be, hogy mik az altarnatíváid (A/B) és a fórum megszavazza, melyik a jobb választás :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 01. 07. 11:29
:-) Ez így, ahogy leírtad, nem valódi dilemma: az egyéni legjobb döntés (váltás kicsi szívással), pont azonos a legjobb közösségi döntés következményével, ez azt eredményezné, hogy mindenki vált.
Az igazi dilemma ez:
ha nem váltok (fixre), de a többiek igen, -> törlik a stopot, jól megszívom
váltok (fixre), de a többiek nem -> nem törlik a stopot, kicsit fixen megszívom
mindenki vált (fixre) -> kicsit mindenki megszívja
senki nem vált -> marad a stop, mindenki jól jár (kockázat, ha átqrtak, és a többség mégis váltott, a maradók jól megszívják a változóban)
Tehát fogolydilemma, csak pont elszúrta az MNB, a racionális döntés mindenkinek maradni a változóban, ezze kikényszerítve a kamatstopot...
Carpe diem :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 01. 06. 16:51
Hát így eléggé megérős befektetés a kialakítás költsége :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 01. 06. 16:44
Mai megfontolandó a linkelt posztban lévő linkelt demográfiai jelentésből (bár gondolom, ez keveseket érdekel):
"A fővárost is magában foglaló Közép-Magyarország népessége 8%-kal növekszik, minden más területi egység népessége tovább csökken a következő közel három évtizedben."
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 01. 06. 16:26
Mennyibe fáj egy ilyen átalakítás?
Mondjuk normál áron?
és büfi felárral?
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 01. 05. 07:17
Jómagam pl. azért nem, mert a portfoliom 81 százaléka magyar ingatlan (beleértve a saját magam által lakott ingatlant is). A manyupot nem számítva a maradék lóvéból (most MÁP+, inflakövető, meg valami eurós) szerintem egy éven belül lesz véve egy normál lakás, vagy 2 minimál garzon (akkor jár le egy pár lakáskassza: nem volt jó üzlet, de ha már megvan, hozzárakok és veszek valamit :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 01. 02. 20:33
A szomszédom bérelt Bécsben lakást. Minden egyes karcolást a lakkozott parkettán aranyáron számolva levontak neki a kaucióból :-)
Egyébként a szabályozás most is asszimetrikus: a bérbeadó ha akarja sem tudja kitenni a bérlőt, ha az nem akar menni. Az asszimterikusabb szabályozást úgy tudom elképzelni, hogy a bérbeadó nem is akarhatja felmondani a szerződést.
Itt van egy frankó bérlőbarát szabályozás "teljes életciklusa", ha valakit érdekel:
https://alapblog.hu/ingatlanpiaci-szarnyalasba-bukott-bele-a-sved-miniszterelnok/?fbclid=IwAR3btsffRs-gvYN8L6QZFWkAANvvTgFqUltMv678dfvo6t5_ds3GL8_eyXo
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 12. 25. 22:23
Utcabelim kétnyelvűnek nevelte a gyerekét (kint élnek). Mondjuk a gyerek az anyanyelvén dadog, de biztos jót tett neki nyelvileg és pszichésen is a kétnyelvűség.
Légyszi ne buta magyarozz. Ezzel magad minősíted.
Végül: te megengedheted magadnak hogy megvásárold a linkelt 100 MFt/hó bérleti díjú lakást? :-) A lap alján van szó szerint ez a kérdés, ki is van kalkulálva, milyen összegre kell hitelképesnek lenni.
És a mondott 5-10 MFt / hó bérleti díjú lakás megvásárlását?
Ha netán nem, akkor bizony azt a lakást "csak" bérelni tudnád.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 12. 22. 20:31
Nekem a nyugdíjmegtakarítás lakásokban van (+manyup, de az nem is az enyém, haha :-). Az újabb vételre szánt summa (MÁP+, PEMÁP, PMÁP, de többbsége MÁP+) miatt kezdek aggódni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 12. 21. 15:08
Árpi bá' is az SZDSZ-ből érkezett, csak a fiatalok nem emlékeznek, az idősebbek meg játsszák a tudatlant.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 12. 21. 10:04
Igaz kisebb léptékben, de az év elején én is hirdettem így tárolót. Az ár kéthetente emelkedett fixen fél százalékot. El is vitték 1% illendőségi alkuval.
-------------
amerikai konyhához.
Nincs ezzel baj. Nyilván ahhoz, hogy ez működjön, kell egy tágas nappali, és ehhez +ban egy tágas, konyhaszigetes étkezős konyha alapterülete. Ezt érdemes összenyitni, nem fog a paprikás csirke a kanapéra csapódni. Csak ezt az alapterületet kevesen tudják / akarják megfizetni...
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 12. 18. 16:53
Te nagyon rendes vagy, hogy kizárólag ezért az egy hozzászólásért beregisztráltál, segítvén Sándornak, aki olyan elfoglalt, hogy nincs ideje fórumozásra :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 12. 16. 18:46
Azt azért megnézém, a magyar / román lakosság mekkora hányada van felkészülve arra, hogy nyugdíjból letegyen egy lakásbérletre mondjuk 110 ezret havonta. Továbbá szembenézzen azzal a ténnyel, hogy nyugdíjasként mennyire lesz kapós a bérleti piacon mint bérlő.
A magyar számokat részben ismerjük: medián nyugdíj 130 eFt, az átlagnyugdíj meg 150eFt.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 12. 15. 16:29
Szépen fuvolázik ez a Vakmajom, csak sajnos poziból beszél. Gondolom szívesen elkezelgetné évi 2 százalék + sikerdíjért azt a néhány milliárdot, amit ingatlanba tesznek a Mari nénik (benchmarknak okosan valami kötvényindexet választva, miközben lazán forexeznek Mari néne pénzével :-). Nem is tettem volna ezt szóvá, ha nem élcelődik a cikk végén a poziból beszélő ingatlanosokról, miközben ő poziból beszélő bróker. Szóval ez nagyon üt, hogy valaki ennyire megfeledkezzen a saját szerepéről ebben a színdarabban. Én még olyan brókert nem láttam, aki tanácsolta volna az önálló ingatlanbefektetést. Kivéve Zsiday mestert (mikor neki is volt egy ilyen projektje :-)

friss hírek További hírek