Pitta1972

Regisztráció: 2019-04-11 22:12:02

Hozzászólások száma: 4

Utolsó hozzászólás: 2019-04-16 14:34


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

182 632
2021. 04. 30. 08:41
30 777
2021. 04. 28. 16:59

utolsó 20 hozzászólás

EUR/USD 2019. 04. 16. 14:34
eddig egy látnok szólt belőled :-D
Tréder Topik :o) 2019. 04. 12. 11:34
Mindenkinek köszönöm a válaszát!
Ja és ahogy nézem itt szokás elmondani a menüt: Székelykáposzta, finom házi fehér kenyérrel (csak úgy egészségesen) 
:-D
Tréder Topik :o) 2019. 04. 12. 10:19
Köszönöm a válaszodat.
Való igaz kérdéseim egy részére csak szubjektív válasz adható, nincs is ezzel semmi gond főleg ha több ember részéről azonos vagy nagyságrendekben hasonló a szubjektív véleményezés. Úgy gondolom akkor lehet belőle értékelhető következtetést levonni. 
A többire akkor meg neki állok részletesen keresgélni itt a fórumon. Mégegyszer tisztelettel megköszönöm a hozzászólásodat.
Üdv István
Tréder Topik :o) 2019. 04. 11. 23:39
Szervusztok!
Ide írok mert ez amolyan általános topiknak tűnik.
Szóval erősen a nyeretlen kétévesek  közé tartozok a tőzsde világában. Itt ott ilyen olyan demo számlákkal próbálkoztam, hol kisebb-nagyobb sikerrel, hol nagyobb kudarccal. Biztos vagyok benne hogy már ezerszer válaszoltatok hasonló kérdésekre. De én azért felteszem  a kérdéseim.
Szóval: Tavaly kb. októberben letöltöttem a MetaTrader 5-öt és egy demó számlán elkezdtem kereskedni. Induló tőke a szokásos 10.000 USD.  Eleinte pár század aztán egy-két tized, mostanság 1-3 lotos mennyiségekkel próbálok kereskedni. A pozicióim hol pár pecesek hol megtartom őket napokon keresztül is. Szóval október óta  számla egyenleg felkúszott 17.400 USD-ig. Volt jó pár minuszos is, de többségében pluszos zárásokkal. Előfordult pár centes profit is, és 1000 USD felettit is sikerült összeokoskodnom. (tudom ezek nem nagy összegek  profik szemében de ha jól sejtem még mindig több mint ha  dunsztos üvegben lenne  pénzem. (tudom  dunsztosból nem is tudom elba.....rkácsolni, legfeljebb meg penészlik  :-D) No de  kis történetemhez jöjjenek a kérdések. (mert ez túl szép hogy igaz legyen.- avagy hol van az eb elföldelve?????
OKÉ csapjunk bele nyissunk számlát. 
HOL???? (XTB, XM, AVA Trade, ERSTE és még sorolhatnám) hol mi az előny mi a hátrány, mibe kerül nekem mindez, mit fizetek a számla vezetésért ?
Még mindig tréderkedni akarok tehát mennyi kerüljön arra a számlára (sejtem minél több annál jobb, de mégis mi a minimum, mi az optimális) Aztán mi legyen az alap USD? EUR? HUF? Melyiknek mi az előnye, hátránya. Az általam kereskedett termékek: legtöbbször :EURUSD olykor: USDJPY, EURGBP, GBPUSD, EURHUF, USDHUF néha-néha AUDUSD, NZDUSD, EURRUB, USDRUB . 
Oké most a kérdés kedvéért legyen ugyan az mint a demo számlám :
10000 USD számlára be cirka 2,8 millió oké Vállaljuk be a mindenütt emlegetett kockázatot " magas kockázat etc. teljes befektetett összeg elevesztését is okozhatja stb. stb."
Tevékenykedek bőszen és hozom  fent leírt teljesítményt, hol pár cent hol jó pár dollár hol egy kis bukta. Mivel lesznek másabbak a nyereségeim egy-egy trade folyamán ha nem egy Meta demo számlán hanem valamelyik
szolgáltatónál lesz a számla. kereskedéskor milyen egyéb költségeim jelentkeznek (amik a demónál nem jelennek meg) ?
Na de még mindig nem ment el a kedvem, és sikerül is némi profitra szert tennem. össze harácsolom élesben is azt a 7400 USD profitot. ebből úgy döntök hogy egy 2500 USD szeretnék elsüteményezni, a többi maradjon fialni :-D. Gondolom ennek meg van  módja kérem az összeg átutalását feltételezem azt szépen az aktuális árfolyamon forintosítják  és lám megkapom. No de ennek milyen költségei jelentkeznek? Mibe kerül ez nékem.
És utoljára de nem utolsó sorban , hisz már ősapáink is meg fizették  a papi tizedet, milyen módon, mennyit, mikor, milyen összeg után (csak amit ki vettem, vagy az adófizetési kötelezettség időpontjában aktuális összes profit után kell megfizetnem) kell adóznom, milyen egyéb járulék stb. fizetési kötelezettségeim merülnek fel? (alkalmazottként dolgozok, tb, stb. ott megfizetve)
Elnézést hogy hosszú voltam és itt ott talán értelmetlen de szeretnék tisztán látni  kérdésben.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
István

friss hírek További hírek