Janiii

Regisztráció: 2021-01-28 22:27:35

Hozzászólások száma: 43

Utolsó hozzászólás: 2021-12-06 22:28


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Penny stocks 2021. 12. 06. 22:28
Nem teljesen kristálytiszta, hogy milyen ok miatt ragadt be az EM-be.
Lehet, hogy
1. technikai hiba volt a bevallások, nyomtatványok benyújtásakor (szept. 20 - 28 között) és az OTC egyszerűen hátrasorolta a társaságot (még mindig több ezer vár a sorára a kb. 30000-ből)
Ha csak ennyi a gond, az nagy blama, mert nyáron MD nagyon "megesküdött", hogy minden rendben lesz és határidőre Pink lesz az ASTA. Tehát kellemetlen, de nem egy was ist das.
2. Lehet azonban, hogy vita van a mérgezett részvények kibocsátása körül, az OTC nem engedi az ügyek tisztázásáig vissza a céget a normál kereskedésbe. Ez kb. 2,5 - 3 milliárd részvény. Amíg a cég az EM-ben van, addig nem tudják ezeket a papírokat a piacra dobni a drágáim. Ha MD ez miatt szándékosan vezette bele a céget az EM-be, akkor, nos, utólag lehet majd vitatkozni rajta, hogy ez így mennyire korrekt eljárás. Tény, hogy nem vigasztalja a többi részvényest a jelenlegi állapot, főleg, hogy nem is tudunk róla, mi a valódi helyzet és cél.
De nem törnék pálcát  - egyelőre - MD dolgai felett, okt. 25-én kiadott egy nyilatkozatot, hogy valóban volt valamilyen hiba a benyújtáskor, de azt másnap javították, azóta nem kaptak semmilyen visszajelzést az OTCM-től. A legutóbbi információk szerint ügyvédeknél járt ez ügyben New Yorkban, múlt hétre vártak a jogászok valamilyen nagy horderejű bejelentésre, ami a mérgező higításokkal összefüggő.
Szóval, kellemetlen, de izgalmas is, kíváncsian várom a fejleményeket.
Az összeg nem jelentéktelen, amit beletettem és ahogy kiszabadul az OTCM fogságából szeretném jelentőssé tenni a téteket, ha lehetséges. Minél alacsonyabb áron lesz annál inkább.
Kissé irigylem a kanadaiakat, mert egyedül ők vehetik, minden más piaci szereplő csak eladhat.
Mondjuk, sikerült az OTCM-nek olyan helyzetet produkálni ezzel, hogy az OTC jelenleg legígéretesebb cégének a részvényeit kirakta a piacról, ezzel részben rákényszeríti a kisbefektetőeket a piaci ár alatti eladásra, hiszen nincs a vételi oldalon valódi szereplő, nincs valódi piac. De sikerült megvédeni őket, szerintük, a nem tudom pontosan mitől is!?
J
Penny stocks 2021. 09. 29. 15:03
OK, köszönöm!
Az ASTA belebonyolódot az OTC-malőrbe. A korábbi igazgató sokéves szennyesét kirakta az OTC falára.
Ezek az iratok egyértelműen bizonyítják Listermann gondatlanságát, csalást.
Ugyanakkor szaftos és talán túlzott ilyen részletes feltárás a közvélemény számára, hiszen egy polgári per vagy büntető eljárás alapja ez, de érinthet vétlen személyeket is. Érthető és számomra is fontos a cég átláthatóságának biztosítása, de itt lehet, hogy kissé túlzásba esett Mick Davis.
Az OTC - gondolom - jelezte, hogy "bár nagyra értékeli a cég ez irányú törekvéseit, mármint az átláthatósági kritériumok betartását - jelezték, hogy ezt itt ebben a formában ne.
Szóval, tegnap elkezdték leszedni ezeket a fájlokat az OTC falról.
Nem gondolnám, hogy van olyan egyéb ok, ami miatt ne kapná meg a PINK státuszt.
Ha ez megvan, akkor jöhet az érdemi munka.
Kíváncsian várom a Paranotek fejlesztéseket, amit MD többmilliárdosra taksál.
Összességében, nem csökkent a bizalmam a társasággal szemben, továbbra is úgy gondolom, hogy nagyot fog menni ez a cég.

Penny stocks 2021. 09. 28. 00:37
GOFF: Ma beadták a sec-hez a 10-12 jelű nyomtatványt. Abban olyan dolgok vannak, ami miatt a részvény vétele nem ajánlott, illetve dobni kell. Azt hiszem, nem véletlen, hogy Lazart váltotta ez a Mr Sharp, Lazar nem vállalta a folytatást...
ASTA: várjuk a PINK Current-et
EGOC: mindjárt PINK
J
Penny stocks 2021. 09. 16. 11:50
Lehetne a mottó vagy marketing kampány reklámszövege:  
  „Szeretne a vidámparkban hullámvasútazni, de a covid-járvány miatt nem lehet? Élje át az érzést otthon, kényelmesen, a laptopja előtt. Mindössze annyit kell tennie, hogy felszáll az USA OTC hullámvasútjára! Garantált adrenalin sokk!“   
Szóval, a viccet félretéve, a következő 2 hétben brutális mozgásokra számítok. Mint azt korábban említettem, szeptember 28-át követően az USA OTC listáról le kell venni azokat a cégeket, amelyek nem kapják meg a PINK státuszt. Ez azt jelenti, hogy aki/amely cég nem rendelkezik ezzel a minősítéssel, annak a cégnek a részvényeivel nem lehet kereskedni a tőzsdén, a képernyő besötétül, vételi és eladási árfolyam nem adható meg, nem lesz market maker. Ez persze nem azt jelenti, hogy a cég részvényei eltűnnek vagy megsemmisülnek. Szó nincs erről, „csak“ nem lehet velük kereskedni szabványosított értékpapír piacon. Amint rózsaszínűvé válik, indulhat a kereskedés.   
Aki dolgozott már valamely állami hivatalban, az tudja, hogy a rendszer úgy működik, hogy az ilyen határidők mindig munkatorlódáshoz vezetnek, mert mindenki az utolsó pillanatban adja be a hiányzó iratait és minden ügyfél azt hiszi, hogy ő az, akire a hivatal várt, hogy feldolgozza a beadványát. Aztán, amikor kiderül, hogy ez nem így van, akkor jön a hiszti mindkét oldalon. A SEC korábban kiadott egy közleményt, hogy lesznek szívesek az érintettek benyújtani az iratanyagot időben, június végéig, akkor talán tudják tartani a feldolgozáshoz szükséges idő alapján a szept. 30-át.   
Mire jó ez az információ vagy állapot. 
Arra, hogy számolni kell azzal, hogy a PINK hiányában pánik-eladások lesznek az utolsó néhány napban, főleg az utolsó napon (09.27. vagy 28.) Még azoknál a cégeknél is, amelyek egyébként rendben vannak, valós tevékenységet folytatnak, csak kicsúsztak a határidőből. Ilyen lehet a kiskedvencem, az ASTA is. De, hogy legyen némi csavar ennél a cégnél, 26-án valamilyen bejelentésre készülnek, könnyen lehet, hogy a Paranotek (ASTA leánya) titkosítási fejlesztése vagy valamilyen kapcsolódó termék bemutatkozása lesz. Tehát komoly katalizátor! Ugyanakkor, tudtommal ők csak júliusban adták be az iratokat, lehet, hogy ez miatt lekésnek a határidőről, Azonban ők az OTCQX piacra mennek, ami a legmagasabb szintő OTC, tehát egyfajta kiváltságot jelent (innen 1 lépés a nasdaq). Szóval, lesz PINK 28-ig vagy sem, ez itt a nagy kérdés. Nem tudni, csak egyet, hogy, amikor ez rózsa lesz, felrobban! Puskapor félretéve addig is, egy összeomlás esetére, a meglévő pakk növeléséhez.   
A másik, még nem pinkesedett brutál spekulatív társaság az EGOC. Ez a cég korábban David Lazar-é volt, üres, héj-társaság, májusban - ha igaz - megvette egy kínai cég. Sajnos azóta csend van körülötte és nem sikerült a pink current eddig. Ha igaz a sztori, akkor ez nagyot mehet, mert
 - nagyon jó a részvénystruktura, alacsony AS/OS 
- a kínai a pletykák szerint 10 Mrd MC értékkel bírnak 
- BABA „gyilkos“ 
-váltás kiolvasható az otc hivatalos honlapján (Company Profile, News) 
- a Transfer Agent Verified jelzést megkapta, tehát valami mozgás csak-csak van 
- szintén frissült az AS/OS adat, ami 2013-as volt előtte és ebben nincs változás, vagyis elvileg nem változott a kibocsátott részvények száma eddig 
- az adatok alapján egyáltalán nem hígult a váltás óta (előtte sem) 
- nasdaqra akarnak menni 
Hátrány: 
- nem frissülnek kellő mértékben 
- nagy a csend a kínai részéről 
- a neten fellelhető céges videó lehet hamisítvány 
- lehet, hogy egyszerűen közbeszólt a politika (jegelik vagy leállítják a fúziót) 
- nem tudni pontosan milyen eszköz és tevékenység megy bele, lehet csak egy résztevékenység   
Ha nem lesz pink a fordulónapig, akkor összeomolhat (csipegetés?) 
Jelenleg 15M USD MC.   
J
Penny stocks 2021. 09. 16. 09:32
GOFF-ot nézd meg, ha van kedved, aztán megbeszéljük ezt itt....
Meg bárkinek...
J
Penny stocks 2021. 09. 16. 09:30
Megvan még minden egyes darabja.
Rajta volt az enteren az ujjam hétfőn, de nem realizáltam.
Aztán másnap reggel lemaradtam.
Megtalálták a nagyot emelkedőkre "specializált" penny-short vadászok. Illikvid, pár 100K db-bal centeket öntenek, aztán jön a pánik. De tény, hogy tudnom kellett volna, hogy ez lesz, ha nem lesz PR, vagy olyan bejelentés, ami további katalizátor az emelkedéshez. 
De a kérdés az, hogy miért akarnám eladni?
Mert kellene majd cash, a következő 2 hétben, amolyan nyereség-átcsoportosítás (erről írok később).
Ezen az árszinten viszont tartom, könnyen benézhet a 10-es tartományba is, ha nem jön új infó.
Bővíteni nem fogom, van más speki is. Az, hogy mennyire lesz sikeres ez a sztori, attól függ, hogy mi lesz a PR-ben, higít vagy sem stb.
Bizalom erősítő, hogy komoly cégről van szó, nem a részvényesek átbszsa a cél, mégiscsak egy jelentős méretű biztonsági vállalat, ami top felsőkategóriába akar kerülni...
J
Penny stocks 2021. 09. 16. 00:06
Több hetes, hónapos munka.
Megnéztem szinte minden egyes tickert, ami szembejött.
Tickerenként visszamenőleg a kommenteket, ezek közül azokat, amik hosszabbak. Ezekben ugyanis általában van rövid összefoglaló, mi  a sztori lényege. Ezeknek az elemeknek aztán utánanézek. Megpróbálom a valódiságot igazolni. Pl. valaki hivatkozik egy pletykára, csatol egy twitter bejegyzést, megnézem ki küldte. Ha ennek a küldőnek van 40K követője, akkor az az info biztosabb, mint a leellenőrizhetetlen egyszerű bemondás.
Ami viszont a legfontosabb, hogy az otc.com-on a cégadatok nagyon is árulkodóak. Pl. sokan nem tudják, hogy a céges higításokat ugyan nem kötelező bejelenteni, de a számok melletti időpontok árulkodóak, ha például azok csak 3 hónapja frissültek. Egy korrekt cég a frissítést hetente megteszi.
Egy idő után az ember azonnal kiszűri a pumperek spamjeit.
Én szeretek előttük járni. A HRRA például 100 figyelő alatt volt, amikor én ráleltem. Pumperek még sehol.
Az van, hogy 100-as nagyságrendű céget néztem át. Volt amit 2 percig, volt amit hetekig követtem, mielőtt rájöttem, hogy gáz. Tény, hogy sok a szemét, de 1-2 mindig lesz olyan, ami komoly, valódi történet.
Csak nehéz megtalálni őket.
Ja és még valami. A toplistákat kerülöm, mert vagy sikeres pump&dump mindössze, vagy valódi a sztori, csak már drága, többszázmilliós MC.
J
Penny stocks 2021. 09. 15. 19:48
"Közben pedig várom az újabb cannabis hype-ot, ami egy penny hype-al párosul természetesen. Számomra a cannabis szektor lesz az új elektromos autó szektor. De ennek még nincs itt az ideje."
Ez elgondolkodtató, lehet, hogy igazad lesz.
Tipp: ha októberben nem omlik össze a tőzsde, akkor a november - január időszakban hegymenet lehet...
:-)
J
Penny stocks 2021. 09. 15. 19:27
Nekem nem kenyerem a daytrade, pláne tőkeáttétellel. De elismerem, hogy van alapja a technikai analízisnek és az erre épülő játéknak. Azonban kizárólag olyan piacon, ami likvid, magas a követők száma és valamiért valamiféle hype, átlag feletti érdeklődés van. Minél több a játékos, annál több a technikai kereskedő. Minél többen fogadnak technikai alapon, annál nagyobb a bekövetkezés valószínűsége.
Ilyenek a meme részvények időnként és ezek közé sorolható a CTRM is sok szempontból.
A kannabisz szintén zenész, de fundamentum oldalról már nem komoly a sztori. Nagy a verseny, egyre több szereplő (termelő) van és a piac ugyan növekszik, de lassabban, mint ahogyan a kínálat emelkedik. Erodálódik és szétszóródik a profit.
J
Penny stocks 2021. 09. 15. 18:20
Csak rövidre, 1-2 napra, stoppal, ha már folyamatosan figyelemmel kísérted a történetét.Ha még csak most ismerkedsz vele, akkor hagyjad.Nézz körül a stoktweets-en. A Görög baromi ügyesen szedi el a pénzt a befektetőktől, cserébe én nem látom a valódi, részvényesi érdekeket is szolgáló üzletmenetet. Tele van homályos adattal stb.
Pl.:
https://stocktwits.com/Fundamentals_Only/message/379977939
J
Penny stocks 2021. 09. 14. 09:07
Stocktweets elsődlegesen, néha ihub, redit.
Meg https://www.otcmarkets.com/
J
Penny stocks 2021. 09. 11. 21:07
Én is igy számoltam...:-)
J
Penny stocks 2021. 09. 11. 21:05
Interactive Brokers
J
Penny stocks 2021. 09. 10. 18:08
HRAA
Erősen spekulatív, kis összeggel, (lottopénz!) érdemes lehet foglalkozni vele.
Mai hír, hogy a céget megvette az Ameriguard Security Services nevű társaság.
Tudni kell, hogy a HRAA egy ún. héjtársaság vagy kagylótársaság, amit David Lazar nevű emberke vett meg és takarított ki. DL ezzel foglalkozik, cégeket "tisztít", pontosabban, OTC-re belistázott, legalább 3 éves cégeket tesz rendbe, amiket aztán elad olyan társaságoknak, akik ilyen üres , de OTC-s múlttal rendelkező céget keresnek, amibe aztán beleolvadnak. Ezt nevezik fordított egyesülésnek, a már valamilyen szinten működő cég vesz egy üres OTC-set, amibe beolvad. DL elismert szakember, számos ilyen ügyletet tető alá hozott.
Amit most tudunk, az az, hogy az ASS 450.000 usd-ért vásárolta meg a HRAA irányító 90%-át. De még nem tudjuk mit akar vele és milyen paraméterekkel bír a HRAA az összeolvadás után. Várjuk a cég nyilatkozatait a jövőt illetően. 
Fontos még, hogy ezeket az ügyleteket rosszhiszeműen is kezelhetik, előfordul, hogy a vevő a beolvadás után az alapító okirat szerinti kibocsátható részvények maximumára duzzasztja a törzsrészvényeket, vagyis higít. 
A HRAA-nál 500 M db kibocsátható, és 55M ténylegesen forgalomba helyezett (kibocsátott) törzsrészvény van. Az ilyen potenciális dilution miatt kockázatosak ezek a részvények, addig, amíg nem tisztázza a vevő, hogy mi a pontos szándéka.
Mi az izgalmas a történetben?
Az, hogy a HRAA - az alacsony részvényszám miatt - jelenleg 6-7 !! M USD MC-vel bír, a vevő Ameriguard vajon mennyit érhet? Nos ezt még nem tudjuk, de szerintem 100 M USD körül lehet. Ha minden egyéb paraméter változatlan (nincs trükk vagy dilution), korrekt a cég, vagyis csak a tőzsdei bevezetés, esetleg Nasdaq a cél, akkor 2 USD-t érhet. Most 14 cent.
Bejelentés: https://www.otcmarkets.com/filing/html?id=15218521&guid=QJh9kWFqhy0XathA vevő: https://ameriguardsecurity.com/
Üdv.J
Penny stocks 2021. 09. 09. 19:52
Nem mondanám, hogy bizalomgerjesztő az SA cikk.
Szerinte a higítás nem is az, mert kölcsönpénz stb.
Nos, a Tysadco Partners egy magántőke társaság, az ABML mellett még talán 2 céget finanszíroz. Tehát nem bank! Gyanús nekem az egész, kicsit hasonló, mint a biotech nagy része: úgy teszünk, mintha csinálnánk valamit, közben költjük a részvényesek pénzét de mindig is tudtuk, hogy az egészből nem lesz semmi....
A hivatkozott partnerséget a másik oldalon még nem erősítette meg senki, meg ez egyébként is csak elvi jelentőségű lenne, nincs kötelezettségvállalás egyik fél részéről sem stb.
A szakmai rész, a technológia, ami a lényeg, az számomra átláthatatlan, csak annyit tudok, hogy a Tesla saját maga intézi az újrafeldolgozást, illetve nem ABML-lel partnerkednek.
Mondjuk a közeli múltban volt vezetőváltás...
Persze mindettől függetlenül bármi lehet a tőzsdén.
J
Penny stocks 2021. 09. 09. 19:14
Nem tudom eldönteni, hogy ezek valóban fel akarnak építeni egy céget, vagy csak pénzszivattyú.
Március óta megreccsent a bizalmam.
Amiben azonban biztos vagyok, hogy dilution jön pár héten belül....
Financial Forecasts 2021. 03. 10. 17:41#39484ABML-re vigyázni, lehet gond van ott...
https://www.sprucepointcap.com/
J
Penny stocks 2021. 09. 08. 10:24
https://www.thestockdork.com/quantum-computing-stocks/
Nem érdemes különböző profilú cégeket összehasonlítani.
Azt viszont érdemes megnézni, hogy milyen piacokon szerepelnek a (potenciális) termékei.
Ballistic Barrier 10-20B 
Punchzee App (építőipari szoftverek)/Procoretech (PCOR/US.NYSE) 13B
SAYPHR/ WhatsApp 20B
Van itt olyan, ami bevételt sem termel és 1B MC: TSNP-ből lett hmbl , ami 8B-ról pottyant le stb.
Tény, hogy a jövőbeni cashflow-t most nemigen lehet megbecsülni. Azonban, szvsz, ebben a cégben 100M Mc-nek megfelelő évi rendes cashflow-t könnyedén, akár a "vállalat takarítónői is összehoznak a jövőben", ami miatt a jelenlegi árfolyamon való befektetés átlag alatti kockázati szinten történik, legalább is a többi otc vagy növekedési céghez képest.
A mostani árszinten a durva hullámvasút szeptember 28-ig tarthat vagy addig, amíg PINK nem lesz.
Szárnyalásra és vérfürdőre egyaránt fel kell készülni, mivel NOINFO jelölésű cégekkel már nem lehet kereskedni csomó brókernél, IB-nél még lehet. Erre a keresleti és likviditási anomáliára sok Market Maker rájátszik, próbálnak pánikot kelteni, elindítani egy eladási hullámot stb.
Ez volt tegnap is és lesz még ilyen a hó végéig, erre fel kell készülni lélekben és cash-sel, mindenki a maga habitusa szerint....
 
Penny stocks 2021. 09. 01. 21:33
Az IB-nek van/lesz mao-i fiókja, Budapesten, de még gyerekcipőben járnak, tudtommal.Egyelőre nincs magyar nyelven, de kis segítséggel meg lehet nyitni a számlát nyelvtudás nélkül is. Neten is van magyarázó videó.A kereskedési platform (Trader Workstation) könnyen kezelhető, legalább is az alapszintig (mert egyébként vérprofi, helyenként túl bonyolult, átlagos felhasználó csak az 5-10 %-át ismeri, de ez bőven elég!)Ha jól emlékszem opcióguru csinált több oktatóvideót, keress rá.Amúgy meg kell próbálni az IB Budapesttel beszélni, hátha.Már nincs minimum nyitási összeg, ha jól tudom, legalább is a 10000 USD min-t törölték.Tehát érdemes 1-2 K-val is nyitni, egyszerű un. cash-számlát (margin szla az opciós és tőkeáttételes ügyletekhez kell).
KBC egyedi kérésekre elővarázsolja a tikkereket, szerintem, ha nagyon akarnák megoldanák, de Neked semmi jó nem származik belőle, mert baromi drágák!"Sürgősen nyitni kell IB-nél számlát, ha van olyan még, akinek nincs!" :-)Persze vannak még mások is, de azokat nem ismerem. Hirtelen ezt találtam: https://penzugyifitnesz.hu/nagy-broker-osszehasonlitas-2020/
Üdv.,
J
Penny stocks 2021. 08. 31. 17:04
OTC-n a hangzatos szavakat én is óvatosan kezelem.Ez a menedzsment viszont nem engedheti meg magának, hogy a levegőbe beszéljen.Nincs is rá szükségük. Egzisztencia rendben.
https://www.astra-veda.com/team
J

friss hírek További hírek