tA tegnapi marubozu után technikailag ma doji, high wave, stb. féleség a várható gyertya (jelenleg nem úgy néz ki hogy ez lesz, de semmit nem von le a tegnapi gyertya értékéből ) és akár már holnaptól lehetne folytatni a tegnapi kanóc betöltését. Jelenleg az 50MA(123), 0% fibo (124.4) ha átvedlik támasszá, úgy a 200MA(149), a 38.2% fibo (152.9), és a down trendcsati felső él alkotta zóna tesztelésre kell, hogy kerüljön napokon belül...
Szerintem vannak ma short zárások, bár kétségtelen nem ez látszik, de csak azért mert ügyesen csinálják. A vételi oldalak teljesen üresek, lényegében oda tehetik az árfolyamot ahová akarják minimális tételekkel, a remegőek meg a spekik meg erre harapnak és minden zuttyra kitömik az eladói oldalt. Nap közben 118-ról felfelé többször is eljátszották azt, hogy a kitömött eladói oldalakat kivették egy bizonyos szintig, majd az üres vételi oldalakat megszórták kis tétellel. A sorminta így néz ki: 118-121-119-122-120-123-121-124,5-122. 118-ig a Xetrán 300.000 papírt kereskedtek le az első, nagyjából másfél órában. Azóta a sormintát 900.000 db papírral vitték végbe, nagytételű vételek és kistételű, de gyors visszaadások mellett. Ha nem short zárók, akkor viszont új nettó vevők lehetnek.
Igazából nem is baj, hogy ennyire próbálkoznak, mert ezzel egyre biztosabbnak gondolom, hogy valójában semmi érdemi dolog (Round-Tripping és/vagy korrupció) nincs a cégnél (leszámítva néhány kolléga feltételezett büntethetőségét Szingapúrban)... a shortok zárását meg a profik biztosan megoldják technikai manőverekkel és utána már az árfolyam is emelkedni fog...
Na most a legnagyobb baja az ellenérdekelt feleknek, hogy a WC miért nem hozza nyilvánosságra a teljes jelentést. MB a reggeli interjúban is elmondta, hogy nem szándékozzák a teljes jelentést nyilvánosságra hozni. Ebből persze a "jól értesült szarkeverők" egyből elkezdték hirdetni, hogy sok más megállapítást - pld. a német központ számára is kedvezőtlen megállapításokat is - eltitkolhat a WC. Az R&T-hez fordultak hát, hogy kommentálják a kétoldalas összefoglalót. Megkapták a kommentet, azt már elfelejtették nyilvánosságra hozni, de a WC kitette az oldalára az összefoglaló elé. Most keresnek mást amivel hergelni lehet továbbra is. .................................... https://ir.wirecard.com/download/companies/wirecard/Stellungnahme/20190326_Letter.pdf ....................................... Egyébként sokáig úgy voltam vele, hogyha tényleg van valami nagyon negatív dolog ebben az ügyben , akkor az R&T a jelentését nem fogja addig lezárni, amíg a szingapúri hatóságok a nyomozást le nem zárják, mivel nem gondoltam, hogy egy korai jelentéssel kockára teszik a reputációjukat azzal, hogy esetleg a nyomozóhatóság a későbbiekben más megállapításra jut esetleg. Ez miatt evidens lett volna, hogy az április 4-i mérleg közzétételt is elhalasszák a fenti okokra hivatkozva. Erre volt még a hetük, meg a jövő hét első fele. De aztán mégis bevállalták, megcsinálták és lezárták, tehát innentől kezdve szerintem a kérdés is eldőlt. Még a nyomozás lezárása és annak megállapításai váratnak magukra, de nem hinném, hogy ez szembe menne az R&T jelentésével.
Így van, a korrigált GYJ-t 25.-én rakják közszemlére...
Az eddig hiányolt Kepler Cheuvreux elemzője, Sebastien Sztabowicz is megszólalt végre...225 eurós célár és vétel címkével ellátva: a vizsgálat pozitív eredményeket hozott, ami nagy megkönnyebbülés és innentől nagyon jó vásárlási lehetőség van, mert a felfelé irányuló potenciál hatalmas.
Csak kérni kellett: Az Independent Research "szakértői" is megszakértették a dolgokat és rájöttek arra, hogy semmi sem változott, ezért továbbra is eladás 115 EUR célárral.
Azért én még nem írnám le nap végéig a papírt, mert a forgalom igen gyatra, és a kisbüfik még mindig nem tanultak a múltból. Aki ebben a papírban SL-t tesz be az megszívja előbb v. utóbb, szóval inkább ne is vennék ezt a papírt.
Sztem nem gond ha átmenetileg eltérések vannak... a Lang and Schwarz TradeCenter meg otc-s és tőzsdeidőn kívül babrálják sokszor mocskosul az árfolyamot... mi meg a Bats tőzsdével vagyunk összekötve, ahol arbitrázs révén vagyunk a frankfurtiakkal kapcsolatban... szóval számomra elsődleges a frankfurti tőzsde...
Commerzbank megerősíti Vásárlási ajánlatát, a PT 230 €: - az összes legutóbbi állítólagos csalás / hamisítás / COO bevonása nélkül anyag - a külső ellenőrzés nem talált bizonyítékokatt round tripping-re, illetve a korrupcióra
Az első 20 perc után a Tradegate vezet a Xetrával szemben 189K-97K arányban, ami különösen érdekes. Egy külsős piaci kereskedőnél - ami ugyebár jóval illikvidebb, mint a frankfurti tőzsde - könnyeben lehet manipulálni az árfolyamokat, főleg úgy, hogy a parketten egyelőre nincs nagy volumenű érdeklődés. És nem, a Tradegate nincs közvetlen összeköttetésben a Xetrával, külön elszámolásban van, nem továbbítja oda a megbízásokat, tehát nem az van mint nálunk, hogy minden külsős cég ajánlata a BÉT-re kerül be.
egy dologban igazuk van a kritikusoknak... jó lenne nagyobb betekintés, átláthatóságot biztosítani a hozzáértők számára, legalábbis úgy látom ez a leggyakoribb kifogás a céggel kapcsolatban...
MB most adott a Bloomberg TV-nek telefonos interjút, elmondta a tegnapi közlemény fontosabb pontjait, majd a végszó az volt, hogy akkor innentől szeretnének végre az üzletükre koncentrálni.
Wirecard