A jobbik eset természetesen az lenne, ha ez a pénz létezett volna és csak ellopták. Mert ebben az esetben legalább elmondható lenne, hogy a bevételek valósak voltak. De egyelőre ezt sem tudni.
nem mondja ki, mert nem nyomozóiroda Hogy hol és milyen pénz van, majd egy gazdasági bűncselekményt feltáró nyomozás kideríti Nem feladata egy auditornak hogy fiktív pénzek létezéséről nyilatkozzon. Azt mondja meg, hogy elé tárt pénzügyi dokumentumok igazak vagy nem.
szerintem előzetesen meg lett beszélve kpmg lezsírozása , persze biztosak lehettek a manipulált egyenlegeik igazolhatosagaval is. Aztán valami történt, valakit mégse lehetett megvenni. EY is évekig tuti le volt fizetve, és szerintem a német oldal az utolsó pillanatig szerette volna a stiklit fedezni, csak az anyacég nem engedte ezt a rizikót kpmg váratlan színvallása miatt
És gyorsan kellene valaki(k) aki a balhét elviszi, mert minél tovább várnak annál gyanúsabb, h az egész cég benne van. (Ami valószínű így is van) Ettől függetlenül azért 5000 munkahely is veszélyben van, ill. az ügyfelek sem fognak tudni rövid időn belül átnyergelni máshova. Sokaknak érdeke, h tovább menjen ez az egész, Németország, EY, Bafin, stb.
Hát azt nem könnyű kimondani, de az új vezetés valszeg megteszi. Gondolom most valami pozitív dolog kellene, mondjuk meg van a hitel, vagy az E&Y megadja a záradékot, akár korlátozottat is, már az is pozitív lenne. Sajnos, - remélem megmarad a cég - sok mindent előröl kell kezdeni, az ügyfélkör a legfontosabb.
Csak azt nem értem, mit kerestek 3 hónapig, amikor 2 nap alatt kiderült minden.Két bankszámlakivonat ellenőrzése annyiból állt volna, hogy felhívják a két bankot az csekking. És még most sem mondja ki egyik fél sem határozottan, hogy ez a pénz nincs meg.
Szerintem 19-re lapot húzott, de én még bíznék abban, hogy nem sáros (ártatlanság vélelme). Tényleg bíznék abban, hogy marad a cégben,ha túléli Ő is és a cég is.. Lehet, hogy naivitás.
Törölt felhasználó2020. 06. 19. 13:58
fantasztikus opcióárazások voltak ma WDI-ben... sikerült kiírnom 1 konti idén szeptemberi lejáratú 18 strike PUT-ot... 9.50 eur prémiumot kaptam érte... Wahnsinn, hogy mi megy most benne... :)... a pozim már a bekötés pillanatában egész szép profitba ugrott... a market-maker eurex-robotok egyszerűen nem (voltak) képesek normális opcióárazást produkálni benne...
Igen, mondjuk ha a csalás nem kérdéses, akkor az magával vonja azt is, hogy valójában a cég közel sem olyan profitábilis mint amilyennek eddig titulálták, az a kérdés a jelenelgi ár ezt helyesen reprezentálja-e vagy esetleg túl/alul reagálták. Ezt mondjuk sztem max a KPMG vagy EY auditorai tudhatják, de még talán ők sem.
Innen már csak a rolólehúzás maradt. MB orránál fogva vezette a könyvelőket, befektetési alapokat, befektetőket.Több mint 10 éve folyamatos támadás alatt volt, mégis meg tudta eddig úszni. Most vége. Sokminden nem érthető ebben a történetben, legfőképpen az, hogy miért rántotta magára a takarót tavaly októberben, amikor tudta, hogy sáros. Miért bízta meg a KPMG-t, miért váltott letétkezelőt? Lehet megunta az egészet. Ha a pénz létezet, akkor az már magánszámlákon van, ha nem létezett akkor meg miért vásárolt a cégbe ekkora részesedést. Most ez is pont semmit se fog érni, a hitel pedig ott marad a bankok nyakán. Miért nem adott el akkor amikor még ment a buli? Azt hitte ez végtelenségig játszani lehet? Hát nem. Ennyi volt. Neki is. Meg a cégnek is.
Innentől szerintem nem lehet kérdés a csalás, kiváncsi vagyok a fejleményekre...és, h ezt kire fogják ráhúzni cégen belül...mi lesz Markus tulajdonrészével stb.
Wirecard