Ezt én mind értem, na de ha én ML lennék, és keresnék egy tőzsdei céget, amivel kereskedhetnék, akkor elsősorban megnézném, hogy nulláról mennyiért lehet ezt létrehozni. Ez az összeg kétlem, hogy elérné azt a 7-8 mlrd forintot, amennyi az Est jelen pillanatbani piaci kapitalizációja. Nem hinném, hogy ML a saját pénze ellensége lenne, ha tehát ez megoldható 1 mlrd forintból (most mondtam egy összeget, mert fogalmam sincs, kb mennyi lehet), akkor miért fizetne ugyanezért 7-8 mlrd-ot? Ezért tartom azt, hogy egy eszköz piaci értéke annak replacement/substitution értéke. Az Est jelenlegi árazása inkább - ahogy mondod - a kripto valutákat övező HIT-hez hasonlítható, amiket még senki sem látott, senkinek fogalma sincs, hogy mi az, de azért lehet vele már kereskedni, mert sokan hisznek benne (a többiek meg erre játszanak).
Haha, ez így komolytalan. Egy eszköz értéke annyi, amennyi a replacement/substitution értéke. Ha egy céget egy milliárdból tőzsdére lehet vinni (saccperkábé), akkor miért fizetne valaki hét - vagy nyolc - milliárdot ugyanezért a funkcióért?
Nem tudom, hogy valaki kielemezte volna, hogy mégis mennyibe kerül egy cég tőzsdejutása. Mert, szvsz, az Estmédia értéke is kb ennyi, talán a kétszerese, mert már ugye ott van. Azonban ez az érték jelenlegi árfolyamon, ami vagy 7 mlrd Ft piaci kapitalizációnak felel meg, mindenképpen jelentősen túlárazottnak tűnik.
WALLIS RÉSZVÉNYESEK IDE.