A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Azt hiszem, túlzottan tartanak a szektor egészére jellemző kockázatoktól (chip-hiány, sofőr-hiány, adblue), pedig a Wabi sokkal reziliensebb, mint a versenytársai. A speka tőke meg persze más játékokat talált illikvid, zéró-fundájú részvényekben.
Ismerős érzés. Hasonlóan vagyok én is. Abban bízom, a MOL vissza fog korrigálni, örülnék, ha nem kellene realizálni a hét eseményeit... Itteni árfolyamot nem értem, a mozgást sem. Lehet bizalomvesztés globálisan a magyar piacra vonatkoztatva, de a mostani üzemanyag ár fixálás nem új típusú intézkedés. A kormány többször megmutatta, hogy simán belenyúl a piacgazdasági folyamatokba, ha úgy akarja, s az az érdeke. Szerintem sokat elmond az állapotokról, hogy a MOL, OTP, Richter rekordnyereséget jelentett, a Wabi is egész jó számokat, s azóta nem tudtak érdemben emelkedni, sőt...
Itt meg meglesz idén a 6 milliárd profit ami minimum 3000 forintos árfolyamot fog igényelni, szóval ez van...lehet osztalék is lesz jövőre, mivel meg lett szavazva...
Otpnek is beleszólt a moratóriummal...meg egyéb dolgokkal, ehhez képest ath volt nem rég...szóval volt egy kis shokk és minden megy tovább pár hét múlva...🤷♂️
Bizalomvesztés! A piaci folyamatokba az állam (kormány) önkényesen beavatkozott. Ezt a tőke nem szereti. Ahol ilyet tapasztal, onnét menekül. (Csak ennyi folyik itt.)
A MOL esett, mert maximálták az üa. árat és sajnos nem lesz annyi a profit. Érthető. A Waberers is esik, mert maximálták az üa. árat és így biztosan több lesz ott a profit. Érthető. Nos akkor tényleg én vagyok a hülye? Mi folyik itt?
Azért a saját kút lényegtelen, ha franciába már tankolni kell....Ez a bét nem semmi. Itt egy jó célár, jó a cég, és esik ez is. Pánik van, de h ebből miért kell pont most pár embernek kiszállni nem is értem....
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link