Mivel elég magason vettem, és a tőkém másik része EUR-ban van külföldi RV-ben, nem fogok tudni hígítani. De egyelőre szeretném elhinni, hogy több mint 2,5 év szivattyú után eljött a fordulat és az emelkedés ideje.
Mindenesetre a valós közkéz szerintem 38-40% között van, ez is biztató lehet egy tartós emelkedés előtt (Tiborcz és OPUS 4-4% felett, és még kitudja hány ilyen 5% alatti NER-es lehet benne, vagy lesz benne, APP is vehet 5%-ot). Nem lennék meglepődve, ha most a kirázás időszakát látnánk egy egészséges 30-35% közkézhez közeledve, majd reméljük a nemzetközi piacra történő kilépést 1000 felett tervezik, és ott akkor a NER adhat a pakkjából, vagy lesz RV kibocsátás a nemzetközi beszállóknak (ha lesz). Ez csak az én személyes fikcióm, nincs megalapozva semmivel.
A hétvégén elmentünk vásárolni. és azt láttam, hogy a plázákba kezd visszatérni az élet. Szerintem az Április, Május valószínűleg szar lesz, de a Június már igéretesnek tűnik. Szerntem a túrizmust sem kell teljesen leírni. Nem lesz jó, de annyira nem lesz szar, mint ahogy azt jósolták.
Még az is lehet,hogy nem fog kiszállni egyik sem. Nem tudhatjuk miben egyeztek meg Jellinekkel.Ha SZIT-é alakul az Appenin akkor minden évben szép osztalékot vehetnek fel részesedésükért cserébe.
Szerintem odáig nem fog várni. Az az ár egy kicsit még sajnos odébb van, meg hát komoly forgalom is kellene hozzá. Jellinek is kb. 350-400 között vehette meg a pakkot, tehát Tiborcz 350-400-500-as tartományban nagy valószínűséggel ki fog szállni. Úgy gondolom, hogy idén 400 és 500 között gyűjtjük majd az erőt a további emelkedéshez.
(UP)PENINN