A törvény kihirdetésétől számított 45. napon, augusztus 12-én lép hatályba a deviza alapú jelzáloghitelek árfolyamrögzítéséről szóló törvény, így már szeptembertől nagy számban élhetnek a lehetőséggel a jogosult ügyfelek. Bár az időpont közeleg és a...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=153284
1. A nyugdíjas az nem pumpol. Hanem megdolgozott a nyugdíjáért korábban.
2. A beteg sem pumpol. Mert fizetett TB-t.
3. A devizahiteles nem fizetett korábban azért biztosítást, adót, semmit, hogy baj esetén bebiztosítsa magát. Sőt, a futamidő elején még jól is járt. Most, hogy rosszul jár, saját döntésének következményeként, most tartja a markát.
Ez elég nagy különbség, de az az eddigi hozzászólásaid alapján világos, hogy te ezt nem érted.
Arról nem is beszélve, hogy a chfhuf árfolyama sem marad mindig ennyi. Lehet, hogy korrekciózni fog, de gondoljunk csak bele, hogy 30 éve kb.18 Ft-ért adtak egy svájcit, ma ennek közel a 14-szereséért cserélik. Több mint valószínű, hogy az árfolyamollo tovább fog tágulni és 30 év múlva esélyes, hogy 250-nél többet fog érni az alpesi deviza. persze senki sem jós, de ez is benne van/lehet a kockázati csomagban....
Hacsak be nem lépnek a svájciak az EMU-ba,aminek jelen állapot szerint zéró az esélye.
100? és???
öröklik az utódai a kötelezettséget! vagy meg ne sírjon a tag most, fizessen 250es frankkal is. vagy váltsa át. vagy sz*rok bele, azt csinál, amit akar, csak ne engem akarjon pumpolni...
Mégegyszer: ha az eredeti törlesztőt fixálták volna és futamidő hosszabbítás lenne. Akkor aki 30 évre vette fel, már 60 évnél járna...
Szerinted:
1. Ezt mennyiben tudná felelősségteljesen elvállalni az ügyfél?
2. Ez mennyiben növelné meg a bankok kockázatát? Tudod, aki 40 évesen vette fel, az a 60 éves futamidő végén 100 lenne.
Nagyon jo cikk, atszamoltam az osszes szamitast, 100 ft-os elteresekkel, de mindenhol ugyanez jott ki!
Konkluzio:
vagy fizetsz kicsit kevesebbet most, es garantaltan joval tobbet kesobb, ki tudja meddig vagy tenyleg eleted vegeig torleszted.
Azert kivancsi lennek, ha ugy mondanank, hogy azt javasolja a kormany, fizess most 70-ezres torlesztot, a 96 helyett, hogy aztan a maradek 14 evben fizess 110-et, akkor hanyan valasztanak???
Újabb évtizedre adósítanák el a devizahiteleseket?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=153284