Topiknyitó: Törölt felhasználó 2004. 10. 06. 11:18

Tőzsdeklub  

Sziasztok,
Arra gondoltam érdemes lenne indítani egy topicot a Tőzsdeklub sorozaton elhangzó kérdések, információk, valamint a résztvevők észrevételeinek megvitatására.
Mivel reményeim szerint a Portolió csapata rövidesen -a fotókon túl- készít egy objektív áttekintő cikket az eseményről, ezért addig nem bonyolódnék részletekbe. Viszont addig egy szubjektív értékelést azért megkockáztatnék.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pf_modi_1_fasz_anyjatbasszameg9 2020. 10. 19. 14:44
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2004. 10. 06. 17:09
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Kedves Laurion,
Úgy gondolom, hogy lényegében egyetértünk. Kivéve talán synergont egy bizonyos szempontból. Az tény, hogy nem mondott semmi konkrétumot Czakó sem, bár ezt 2 fokkal iskolázottaban tette. Ám én nem is arra várok a papir esetében, hogy majd jól megötszörözik az árbevételt közel 0 profittermelés mellett, hanem hogy a meglevő (esetleg szolidan növekvő) bevételek mellett végre komolyan javítanak az eredményességen is. A menedzsment számára egyértelműen ez a legtisztább út a saját zsebek megtömködésére. Márpedig végsősoron ők is ezért játszanak.
Törölt felhasználó 2004. 10. 06. 16:23
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
1702,
a graphin kívül komolytalannak tűnt a többi.
az eco vezér: mint amikor a rossz tanuló felel...
a syn: elég kiábrándítóan nem tudott semmit mondani (csak általánosságok puffogtak, ami nem túl bíztató).
freesoft: hagyjuk egyelőre...
zborde
zborde 2004. 10. 06. 14:43
Mikor lesz a következő és mi a tervezett téma?
Törölt felhasználó 2004. 10. 06. 13:31
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Ja, mert az meg már csődbe ment....
Törölt felhasználó 2004. 10. 06. 12:08
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Freesoft:
Nálam nincs jobb besorolása a papirnak, mint az econet, de Keresztesi János legalább nem tűnt egyetlen egyszer sem cinikusnak a saját cégét illetően. A legfontosabb kérdésre, hogy milyen akvizíciókra akarják fordítani az ipo-ból beszedett pénzt, elég értékelhetelen választ adott. Kb.: külföldön (konkrétabban a célpiacaikon: Németország , Kína, Brazília, és USA) jól eladható magyar fejlesztésű szoftvertermékeket, azaz ezek tulajdonosait kívánják megvásárolni. Egy a hallgatóság soraiból érkező kérdésre azt is elmondta, hogy már megvannak a kiszemelt cégek, és folynak a tárgyalások, de az eredmény közzétételét decemberre irányozta elő.
Ezen kívül tegnapi nappal kezdődően folyamatban van a humánerőforrások bővítése.
Nem tudom, ki hogy van ezzel, de nekem ez minden volt, csak meggyőző nem. Mindenesetre, ha túléli a cég ezt az erőltetett (és a cégen kivülállók számára felmérhetetlen kockázatú) expanziót, és stabilan képes profitot termelni, akkor bőven időben lesz a magamfajta vásárolni ezt papírt. Addig is kedves adrenalinlovag kollegák csak hajrá!
Törölt felhasználó 2004. 10. 06. 11:48
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Synergon:
Röviden: Ezüstérem. Nem kaptam igazán új információkat a már meglevő csomagom azonnali vastagítására, de nem is vártam. Viszont teljesen megerősített abban, hogy a bukó ellenére tartani kell és a támaszok kialakulása után fokozatosan jól bevásárolni. (Ahogyt azt a menedzsment is tenni fogja. :))
Valaki megkérdezte, hogy miért nem tud a synergon profitot termelni, és Czakó Ferenc erre jól megdícsérte az illető synergon beli jártasságát. Szerintem már régóta ez a kulcskérdés, és mivel csak cinikus válaszom lenne erre, ezt inkább megtartom. A lényeg viszont az, hogy a cégnek megvan az az árbevétel tömege, amiből akármikor lehet egy tisztes profitot csinálni a mostani +0-hoz képest, és ekkor az árfolyam elszáll. (Kb mint a Graphi csinálta 600-1500 között.) Amit megtehettek egy nagyon alacsony bázis kialakításáért azt már bőven megtették, szvsz a menedzsment mostanában kezd majd csöndben zsákolni, és néhány negyedéven belül "robbant" a profitráta és ezzel az árfolyam tekintetében.
Törölt felhasználó 2004. 10. 06. 11:37
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Graphisoft:
Nálam ez volt a favorit tegnap. Valamelyest belülről is ismerem az építőipart, és ennek alapján azt kell mondjam, hogy hiteles és tiszta koncepció szerint fejlesztik a termékeiket, a piacot is alaposan szem előtt tartják, és általában jól sáfárkodnak. Én középtávon (1-2 év) jó eredményeket és erős árfolyamot várok tőlük. Különösen, ha végre észbekapnak, hogy az építőipar nem ér véget az építészmérnökök munkájával, és a kapcsolódó szakágak (épületgépészet, elektromos tervezés stb.) Ezek ugyanis jellemzően a konkurensek különböző termékeivel dolgoznak a napi gyakorlatban. Itt még lenne mit erősíteniük, és korábban már fel is vásároltak vmi angol céget ezügyben, de erről mintha elfelejtkeztek volna. Tegnap sem került szóba a lényeges akvizíciók között.
Törölt felhasználó 2004. 10. 06. 11:27
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Balról jobbra haladva:
ECONET: Sajnos már a bevezetéstől kezdve vannak negatív érzéseim és információim a cég üzleti elképzeléseivel, kommunikációjával kapcsolatban, így vélhetően most is elfogult vagyok, amikor azt írom, hogy dr. Balázs Csabának most sem sikerült meggyőznie arról, hogy pénzt invesztáljak a cégébe. Kb. annyi jött nekem át, hogy vegyétek csak az ecot, jó lesz ez ("eu-s mérce szerint közép cég, 30 mrd HUF"), "barátian" jól megcsapoljuk a Posta piacát.. néhány (max 5. !!) év múlva.
Kevés, viszont erősen vitatható konkrétum, sok mellébeszélés. amolyan internet lufis duma.
Törölt felhasználó 2004. 10. 06. 11:21
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Graphiba kezdek beleszeretni! :)
Törölt felhasználó 2004. 10. 06. 11:20
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
fent vannak a cikkek, ennél többet ne várj szvsz!

Topik gazda

1702
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek