1702

Regisztráció: 2003-12-15 20:17:39

Hozzászólások száma: 4 156

Utolsó hozzászólás: 2019-10-21 15:45


Tapasztalat: 5
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

ENEFI - THE BEST hétfő, 15:45
 A fórum működik. Talán nem kellett volna ilyen mértékben hígítani a korábbi részvényeseket. De lehet úgy nézni, hogy legalább van kihívás előttetek.
Rába és a láma hétfő, 12:42

És mit ünnepelnek? :)
Lassan gyásznapot kell hirdetni.
Rába és a láma vasárnap, 11:43

Amint az köztudott - és a BREXIT tudományos megalapozásának részeként brit tudósok számos csoportja által bizonyított - a recessziót a szőröstalpú migráncsok terjesztik, akik elveszik a magyarok és a britek munkáját, aztán hazaküldik a pénzt afrikába, meg a közel keletre. Tekintettel arra, hogy a fidesz, a kdnp és nem utolsó sorban Orbán Viktor személyesen védi meg a határainkat ezektől a Soros György által ránk uszított bomlasztó elemek ellen, így a recesszió, és a nyugati imperializmus hanyatló erkölcse nem gyűrűzhet be a Magyar Népköztársaságba.
(Narancs Rába erős vétel, de valaki verje már le a bejárat fölötti vöröscsillagot végre, mert nem fér oda az Orbán portré, és Borkai Zsolt még azt hiszi ez is az övé.)
4IG részvény vasárnap, 11:34
Veled ellentétben én nem tudom ki fog nyerni 2022-ben. A kommentemben pusztán arra reagáltam, hogy Vakarcs82 kolléga elkezdte átlényegíteni a versenyre benevezett lovát. Teljesen valid, ha valaki hisz benne és fogad arra, hogy a fidesz mindenható, és úgy gondolja, hogy ebből kisrészvényesként is kapni fog valamit JG-től, ami nem egy kemény érzés lesz a tomporában, de abban a pillanatban amikor ettől többet lát bele ebbe a cégbe, és pláne elkezdi a fórumon számonkérni, hogy miért politizál valaki egy ilyen cég kapcsán, akkor az egész ügy lényegét veszti szem elől.
4IG részvény vasárnap, 09:51
Az első perctől kezdve az volt, és egy ilyen üzleti modellnél aligha tud más lenni. Kizárólag a politikai hátszélre van alapozva a bevételi és a profit elképzelésetek. Semmi szakmai alapja nincs. Semmi olyat nem tud a 4ig, amit ne tudna a piacon másik 100 cég. Hogyne lenne hát az erről szóló fórum is politikai?!
Rába és a láma péntek, 19:18
Majd a T megvillantja a szakértelmét. Csak győzze a Rába kifizetni a számlát..
Rába és a láma péntek, 19:11
Köszi!
Rába és a láma péntek, 19:10
Nem lepne meg. Az óriáskalapácsnál sajnos túlságosan elhúzódik az átadóünnepség, és sehol semmi jó hír. Ha kiderül, hogy félig hasraütésre ruháztunk be 10yardot, és nincs elég megrendelés, vagy a beruházás megtérülése nem úgy alakul, akkor azért pár fej le fog esni (az állak után). Volvonál bezuhant rendelésállomány pl. lehet jelzés értékű.
Rába és a láma péntek, 18:56
Honnan, ha nem titok? Futóműtől, vagy a központból is?
Rába és a láma péntek, 10:15
Nem-nem. Az az elcsalt érték. Add hozzá még a telek értékét légyszives.
Rába és a láma szerda, 22:12
Mama megint rágurította a vodkásüveget a seduxenre.. ;)
Rába és a láma szerda, 15:07
Az MNV vételi ajánlata előtt volt ugyanilyen értelmetlen zuhanás (szándékos beverés?).
Rába és a láma szerda, 14:28
Ha így van az a rosszabb eset.
Rába és a láma szerda, 14:27
No igen. A Vörös Csepel után most a Narancs Rába vonul be a történelembe.
Rába és a láma szerda, 08:48
Ez eszembe sem jutott, mert szerintem túl gyávák is és eszköztelenek egy ilyen akcióra. Még ha elemi érdekük is lett volna, és egyébként én Rába tulajdonosként pont ezt várnám el, de nem csak 7-8 év után, hanem lényegében azonnal, amikor az MNV helyzetbe került!!
Amire én gondoltam az a következő:
Borkai Zsoltról (még?) nem bizonyított, hogy valóban korrupt lenne-e, de az már egészen biztos hogy egy becstelen áruló. Miután szétverte a fidesz esélyeit jópár nagyvárosban, kivéreztette a talán még esélyes budapesti párttársait, és csinált egy jó nagy káder etetési problémát fidesz számára, most röhögve fogja magát, és bejelenti, hogy jó, akkor mostantól ő független, mindenkinek sok sikert. Ha én lennék a fidesz gazdálkodásáért felelős, vagy valamelyik helyette bukott polgármester, akkor bizony erősen verném az asztal Orbánnál, hogy ez most így hogy? Borkai fizesse ki maga az általa okozott kárért a számlát, vagy fusson neki újra önállóan. Mondjon le, induljon el függetlenként (adott esetben egy másik fidesz polgármester jelölttel szemben), és ha nyer, akkor okoskodhat. Mi van ha Orbán elindítaná pl. Kara Ákost, akivel meg tud egyezni a központ költségeinek a megtérítéséről?! Biztos, hogy minden győri fideszes olyan hülye lenne, hogy Borkait választja akkor is? Biztos, hogy a következő polgármester is a markát tartaná, hogy a városrét beépülhessen? Szerintem nem.
És hogy jön mindez ide?
Úgy, hogy 8 évet vártunk az MNV Zrt.-re, hogy megoldja ezt a nem túl bonyolult problémát. Nem sikerült. Ugyanakkor a befektetésem lényegében tönkretették ezalatt. Lehet, hogy ebben az MNV-nek a törvénytelenül olcsó 815-ös bekerülési árra tekintettel még megfelel, vagy akár szép is. Lehet, hogy várhatnék, és udvariaskodhatnék hozzád társulva még pár évet, hogy legyen egy kerek 10 éves évfordulója a hülyeségemnek, de nem fogok. Ez volt az utolsó határidő, amit én meghúztam. Nagyon sokszor elmondtuk, hogy hol vannak a deficites mozzanatok a Rábánál, és mit lehetne tenni ezek ellen. Nem 100%, hogy teljesen kompenzálják a Borkairól elhíresült modell hatásait (lásd még Lázár féle "szívességbank"), de az véget ért, hogy fölényes lekezeléssel tettek mindenre nagy ívben, és némi dohogással tűröm. Most azonnal el kell dönteniük, hogy a befektetőivel van a Rába, az MNV Zrt., Orábn Viktor, vagy az ellenségeink, akik a Borkai félék kezére akarják átjátszani az vagyonunkat. Ha velünk vannak, akkor most azonnal változnia kell a számviteli politikának. Ha velünk vannak, akkor a városrét értékvesztését meg kell állítani, és vissza kell fordítani, jelentsen is az bármit, bárkire nézve. 2007-ben ez a telek 10 milliárd volt. Hogy a francba lehetne most 6?! Ki a felelős ezért, mit tettek, hogy nem így legyen?! Ezzel el kell számolniuk, vagy radikálisan meg kell változnia a helyzetnek, és foglalkozniuk kell a tőzsdei árazás problémáival.
Nem érdekel, hogy mit halandzsáznak a piacokról, az óriáskalapácsról, meg az acél és energia árakról. Jól látszik évtizedes távon, hogy a Rába menedzsment nem képes egyszerre növelni az árbevételt, és tartani a jövedelmezőséget. A végtelen mennyiségben visszaforgatott nyereségből nincs jelentős fejlődés az alaptevékenységben, nő a selejt, zsugorodik a munkavállalói létszám, hal ki a cég. Pintérék kétes akvizícióval próbálják tömködni a lyukat, és imádkozva vágják a centit a nyugdíjig, hogy elfuthassanak a múltjuk elől. Majd marad egy pár szépen kiglancolt üres csarnok utánuk, és új gép, amit az audi röhögve kibérel fillérekért az MNV-től.. Tényleg ez Orbánék célja? Oda tud állni Rózsa Zsolt Orbán Viktor elé ezzel? Ők tudják. De ha valaha jön egy ellenzéki kormány, akkor garantálom, hogy ők "Sukoró" felkiáltással jópár MNV vezetőt fognak bűnvádi eljárás elé állítani.
Most az utolsó szó jogán léphetnek még egyet a táblán. Ha az nem lesz jó, akkor végigmegyünk a jogi úton. Sajnos ebben ennyi volt. Szomorú dolog ez, de a józan ész nem enged ennél többet.
Rába és a láma kedd, 22:14
Az a rábán már nem fog segíteni.
Rába és a láma kedd, 21:21

Van egy másik nézőpont, ami sokkal egyszerűbb.
Pár napja még volt egy halvány esély, hogy Borkai megbukik, és akkor elhárul az akadály az ingatlan hasznosítás elindulása előtt. Az igazgatóság tett is egy tétova lépést.
Ez az esély kívülről nézve mostanra nulla közelébe csökkent. Innentől a Rábának végérvényesen nyilatkoznia kell, hogy továbbra is lopásgyanús helyzetet akarnak fenntartani, vagy jön egy radikális változás a valós értékelés terén, ami kedvező a részvényeseknek. Ha nem mondanak semmit, akkor az azt jelenti, hogy megint lefekszenek Borkaiéknak, és ez esetben nincs tovább közös utunk, nincs további alkudozás, jön a bíróság.
Rába és a láma kedd, 09:55

Rossz nyomon jársz. Ez hatalmi kérdés. Orbán a főnök, vagy Borkai? Szerinted ezt Borkai megnyerheti? :) Még Simicska sem merte/tudta pedig neki pár nagyságrenddel erősebb lapjai lehettek.
Dobták a pasit. Elvágták a köldökzsinórt, magára maradt. Gondolod, hogy a helyi képviselők hozzá fognak húzni, vagy a fidesz központhoz, ha (bocs, miután) kiszáll az első adónyomozó..
Amíg Borkai nem tűnik el, addig Győrbe nem megy állami pénz. Egy peták se. Majd utána.
Rába és a láma kedd, 09:42
:))
Rába és a láma kedd, 09:23

Dehogy fog ömleni. Orbán elég egyértelműen azt remélte, hogy a szavazók elintézik helyette Borkait, de behúzzák a helyi képviselő testület többségét a fidesznek.. Erre tessék: mégis megválasztották a világ marhái. Most kénytelen bepiszkítani a kezét tevőlegesen. (Bár ezt továbbra is másra bízta..)
Ezek után jutalmaznák Győrt?! Aligha. Most jön a magad uram, ha szolgád nincsen műsor.
Sokkal inkább érdekes kérdés, hogy a különböző nyomozati joggal rendelkező hatóságok hogyan fognak lépni miután a por nagy része leül. Esetleg lesz egy újabb kiadatási sztori, csak másik kimenetellel, mint a MOL-os fickónál?
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek