Szerintem a master elképesztően túladott, kb. ugyanannyit ér mint 1 éve, miközben már jócskán javultak azóta a kilátásai. Jó sok idő lesz mire ismét 4k felett lesz, viszont legalább a 3k-t illene még az idén elérnie
Köszönjük az elemzésed :) Nagyon jól sikerült. Az a helyzet pl a egyik legnagyobb felfedezett a Civita pont a Standard kategória jeles tagja meg a Gloster is. Sokszor jól lehet keresni a piciken, jó kis gyöngyszemeket lehet találni, sokaknak a radarja alatt marad, azért is vagyunk ott Tokával. Elemzések, cikkek általában a prémium kategóriából kerülnek ki…. Időben kell ott lenni mindenütt. :)
Szerintem korábban a Posta biztosító megvásárlását tervezték vele, de végül kiderült, hogy nem elegendő rá az összeg. Utána az idei évben a 34ft-os osztalék egy kis részét az eredménytartalékból fizették. Gondolom az esetleges rendkívüli káreseményekhez tartanak fent tartalékot, de valóban rengeteg cash-en ülnek. Ha a közeljövőben nem lesz további akvizíciós tervük, akkor vagy további összegeket kellene kifizetni osztalékként, vagy a menedzsment számoljon be a közgyűlésen vagy vmelyik jelentésében, hogy pontosan mit akar ezzel az eredménytartalékkal...legalábbis szerintem
Toka úr kedvéért még megcsináltam az Enefit, viszont a jövőben szeretnék inkább csak prémium kategóriás papírokat elemezni. https://invst.ly/16zshy Egyenlőre még nem világos, hogy bullish flag végénél tart-e, vagy egy csökkenő trendcsatorna közepénél jár. Az első támaszszint mindenesetre jól tartja magát. Az ADX alacsony, az OVB pedig relatíve magas, ami azt jelenti, hogy hogy erős vételi nyomás van a piacon, de nincs kialakult, erős trend. Ezek alapján iránykeresés van, a csökkenő trend gyengül, viszont a kitörésnek sincs még egyenlőre jele. Viszont sokkal több a közelben a támasz mint az ellenállás, ezért a chart alapján inkább a vételi oldalra állnék.
Nagybefektető Masterba 15 évre ? .. 20-ra? … Biztos van de hogy szart se ért az építőiiparhoz az tuti… Ha valamire van rálátásom a terepen… persze ettől még mehet bőven a Master.. 😂
Hidd el nekem a Master be fog indulni… annál nagyobb energiahatékonyság nincs, mint a szigetelés. Kormányunk ne adj Isten eltörli a rezsi csökkentést… rögtön szigetelni akar majd mindenki. Jelenleg az a helyzet a panelok nagy része be sincs szigetelve, mert minek- alig van így is rezsijük… de nem megy az így örökké. Most indul, csak az ingatlan őrület újra… mindenki majd felújít, épít, újat vásárol… Mastert meg húzza majd magával. :)
Aw- nem csak új autó forgalmazás, hanem alkatrész beszállító, sok márkánál kizárólagos… meg a szerviz tevékenység. Nem csak Magyarországon vannak, nagyon kiterjedt a hálózatuk ;)
Mennyire igaz ez a húslevesről… szinte sosem telt el úgy hétvége, ne csinált volna édesanyám. Ha ünnep volt, névnap, születésnap, esküvő, ha bármi szomorú dolog történt, akkor egészen biztosan az asztalon gőzölgött. Azóta sem tudok olyat főzni amilyet Ő csinált… de az ízére illatára mai napig emlékszem, mintha tegnap lett volna.
Toka Club/Geri-inv