- Nézd csak, Micimackó - mondta Malacka. - Az egyik Fenyőfán van valami. - Úgy van - erősítette meg Micimackó -, valami Állatféle. Malacka mindenesetre megfogta Micimackó karját, arra az esetre, ha Micimackó megijedne. - Olyan... olyan Tüzes Állat?... - mondta kicsit vacogva, és másfelé fordult. Micimackó bólintott. - Azt hiszem, Január - mondta. - Az egy hónap. - De állat is. - Mit csinálnak a Januárok? - kérdezte Malacka aggodalmasan, s titokban remélte, hogy nem csinálják azt. - Elrejtőznek az ágak közt, és hirtelen rád ugranak, mialatt elmész a fa alatt - magyarázta Micimackó. - Róbert Gidától hallottam. - Talán menjünk el a fa alól - mondta Malacka hirtelen, aztán elszégyellte magát, és gyorsan hozzátette: - Tudod, csak azért mondom, mert esetleg... izé... nagyon megütné magát az a Január, mikor ránk akarna ugrani. - Sohase ütik meg magukat - mondta Micimackó. - Nagyon jól ugranak. Malacka arra gondolt, hogy egy ilyen Jó Ugró alatt állni a fa tövében nagy tévedés volna, ugyanakkor az is eszébe jutott, hogy valamit otthon felejtett, amiért gyorsan haza kellene szaladni. Ekkor a Január megszólalt a fa tetején. - Segítség! - kiáltotta. - Mindig így szokták a Januárok - mondta Micimackó izgatottan. - Azt kiabálják: "Segítség!" - és ha felnézel a fára, a fejedre ugranak. - Én nem néztem fel - mondta Malacka hangosan, hogy a Január is meghallhassa. Egy izgatott hang Január mellett ezt sivította: - Micimackó! Malacka! Micimackó! Malacka! Malacka úgy érezte egyszerre, hogy a délelőtt sokkal kellemesebb és enyhébb, mint ahogy előbb gondolta. Olyan langyos és verőfényes... - Micimackó! - kiáltott. - Én azt hiszem, ezek Tigris és Zsebibaba. - Úgy is van - mondta Micimackó. - Én már azt hittem, hogy egy Január, és mellette egy másik Január. Esetleg Február.
Egyébként ezek a hangok is csak egy kisebbség hangjai. Érdekes módon még egyetlen kollegamat sem hallottam migranstol rettegni. Mondjuk az általános értelemmel tökéletesen konvergal a hozzaallas. Én ertelmesebbekkel dolgozom mint a magyar átlag. Nem is talponalloban rettegnek naphosszat :)
Engedd el a füled mellett ezeket. Sokkal durvább lesz a következő 2 hónap mint az elmúlt pár hét. Egyre több acsarkodasra számítok. Jön mindenki a megdonthetetlen hiedelmevel. Jobbos balos elfogado vagy kirekeszto. A legaljaig megyünk majd az emberi gyarlosagnak és olyan mértékű ostobaság lesz ami egy fekete lyukat is képes lenne elnyelni! :) a választások után pedig jönnek a karogok tolvajozok stb. Aztán közben az lesz csak elfelejtve hogy kB mindegy ki mit gondol, most ez nem igen lehetett másképp a mai arányok és berendezkedes miatt.
Tök Opus Topik