Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 12:07

T-Comédia  

Külföldön bizonyára érdeklődést keltene a hír, hogy a Deutsche Telekom Magyarország
1. megterhelőnek érez 50 db 200 GB-os ügyfelet,
2. olyan költségszinttel dolgozik, hogy 200 GB hatalmas veszteséget jelent.
http://index .hu/tech/net/tofflin e0806/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 19:56
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
Az MTEL eredményjavulását döntő részben az alacsonyabb értékcsökkenési leírás okozta (társaság gyorsjelentéséből ollóztam!), ettől függetlenül inkább vétel mint nem a papper.
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 19:15
"egy gigahelyzetben levõ cégnek igazából mekkora extra költséget jelent egy ilyen nagy forgalmú elõfizetõ kiszolgálása."
Szer intem ezt ők sem tudják, lévén minden mindennel összefügg: az egyik t-com, a másik online, és mindegyik Matáv, ami dt, vö kreatív könyvelés.
Ezért a hasukra ütnek, és azt mondják: az 1 Mb-esek érjék be a 3 GB-tal, akinek meg 200 kell, az fizessen elő nagyobb csomagra!
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 16:16
Azt értem, hogy ahhoz képest mennyit használnak el/fel, hogy az én mezei csomagomat fizetik a nagyforgalmú csomag helyett, de ez szvsz az opportunity lost kategória. Nem vagyok otthon az árképzésben, de gondolom a zsinór bevezetése, modem stb. ára nem különbözhet sokban két, ennyire különböző felhasználó esetében. Helyes feltételezés-e jelen esetre, hogy 10 forintba kerül valamit megcsinálni, de van akinek el tudom adni 100-ért és van akinek 500-ért?
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 16:05
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
Olvasd el az index cikkét, az ő számításaik szerint a sokszázgigás havi letöltögető 50 ügyfél üsszesen évi max. 10-20 misi minuszt hozhatott. És ezt vesd össze az akkor még axelero 20 milliárdos éves bevételével.
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 16:00
szakmai laikusként azt szeretném megkérdezni, hogy (az elveket illetõen jogos felháborodás és a nagy valószínûséggel jogi maszatolásban fulladó okfejtés mellett) egy gigahelyzetben levõ cégnek igazából mekkora extra költséget jelent egy ilyen nagy forgalmú elõfizetõ kiszolgálása. Mennyivel kerül többe mint az én kis napi olvasgatásom biztosítása? köszönettel
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 14:58
Lányok,Fiúk!Én a T-comhoz nem értek,de most mondták hogy jobbak lettek az eredményei,talán szereintetek érdemes lenne venni?Mi a véleményetek?
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 14:33
Azt tudod, hogy csak olyannak mondtak fel, akinek lejárt az 1 v. 2 éve? egy elkötelezett ügyfelet nem fognak kivágni...(szvsz)
Törölt felhasználó 2005. 08. 10. 12:27
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
Egyik ismerősöm fel akarja mondani a T-fosline-os szerződését, de ugye 1 vagy 2 évet aláírt. Most lett egy új ötlete: írt egy progit, ami le-fel töltöget ész nélkül, ezzel olyan adatforgalmat generál majd, amivel remélhetőleg bekerül a következő top50-be így felmondják a szerződését. Ezt javaslom mindenkinek. Ha bejön, bejön, ha nem akkor meg a nagy pluszforgalom miatt rábaszik a saját köcsögségére a cég.
Törölt felhasználó 2005. 08. 10. 09:06
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
Az Eon meg egy külön állatfaj...
Törölt felhasználó 2005. 08. 10. 08:29
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
Jogos, bár mondjuk az OTP-t nem nevezném monopól helyzetben lévő cégnek.
Persze úgy viselkedik, de szerencsére van konkurrencia. Én pl. messzire elkerülöm őket.
Törölt felhasználó 2005. 08. 09. 16:52
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
Bár ez most a tékomédia topik, de konkrét tapasztalataim alapján lehetne ilyet indítani Tkábelről, UPC-ről, ELMÜ-ről, OTP-ről, stb.
Érthetetlen, hogy igazi vagy kvázi monopol cégeink mennyire kihasználják a helyzetüket. Egyik cégnél sem a cég van az ügyfélért, hanem az ügyfél van a cégért...
hiába lázong itt néhény ember, vagy egyéb fórumokon pár száz, összességében mégsem történik semmi, Csányi úgyanúgy megveszi következő cégét (az 1,75%-os lekötött betéti otp kamat mellett), ez elmü úgyanúgy minden baromságot leszámláz, a tékom felmondja a szerződésed, vagy éppen be sem köti, nehogy igénybe tudd venni a kedvezményes időszakot, stb.
SZÉGYEN!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
Törölt felhasználó 2005. 08. 09. 14:41
Előzmény: #31  pimre
Na igen, én is valahogy így látom, ezért aztán a TVNetworkhoz mentem havi 3 GB forgalomig az antenna bérleti díjával 6500 Ft-ért. Nem kérnek hűségnyilatkozatot sem, ha akarom, lemondom, és érzékeny búcsút intünk egymásnak. A sávszélesség 1.5 Gb.
Ha túllépem a keretet, csak az eggyel magasabb keret díját vasalják be.
Így aztán a vonalas telefonra sincs igazán szükségem, pusztán családi okok miatt tarttam meg, a szülők miatt, bár egyre erősebben él bennem a dolog, hogy fogom, aztán visszamondom azt is, minek 3 ezrest kidobni az ablakon havonta.
Törölt felhasználó 2005. 08. 09. 08:47
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
"Mi a nyavaját töltesz le 3Gb/nap? :)
Ha naponta 2 filmet töltesz akkor se jön össze... :))"
Pl.: Haveroknak én írom a ftp.fsn.hu lévő cuccokat, és mindig letörlöm az írás után az iso-t...
Félek attól, hogy ez az egész ügy oda fog kilyukadni, hogy OK nézzük meg ki mit tölt le. Aztán a logok telelesznek warezftp ip-jével majd mindenki szívja a fogát az Ax meg veri a mellét. Szóval majd ahogy a média beállítja...
A másik pedig az, hogy az Ax fennen hirdeti, hogy töltsél filmet, töltsél zenét. JAAAA a srácok nem az Origórol töltöttek...
pimre 2005. 08. 09. 01:34
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Penznyelo, teljesen igazad van az összes példáddal. Vagy jogállam van, vagy nem. Ha meghirdetek egy konstrukciót (jelen esetben a korlátlan felhasználást), akkor ahhoz tartanom kell magam, ha menetközben észreveszem is, hogy hülyeséget csináltam. Főleg egy matáv méretű cég esetén.
A dolognak ez a része engem sajnos nem érint, a felhasználásom havi 0,5 giga körül van. Én a sávszélesség növelésében sem vagyok érdekelt. Engem az ár csökkentése érdekelne, mert túlzásnak tartom a havi 11.000 Ft előfizetési díjat (Matáv ADSL) és mellette a vonalas készülék fenntartását további 4000 Ft-ért. Mert beszélni, jóformán semmit nem szoktam rajta.
Néhány éve a 14.900 ft-os díj csökkentését igényeltem, és néhány hónap múlva jelentkezett egy illetékes, és csökkent a díj 3000 ft-al. Most kérdésemre több hónap után reagáltak, hogy a díjam végső soron tovább csökenthető. 6500-ért vállaltam további 2 évet (faxon, ahogy kérték). Visszajelzést máig nem kaptam, kiváncsian várom, hogy szabadságom leteltével szeptemberben jön-e valamilyen ajánlat.
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 20:00
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
Így csinálják mások!
" Az EuroWeb is vevő a T-Online gigaügyfeleire
05.8. 8 17:57
Az Externet után az EuroWeb is jelezte: valóban korlátlan internet-hozzáférést kínál.
A EuroWeb a T-Online szerződésfelmondásai kapcsán jelezte: a társaságnál a teljes körű, korlátlan internet-hozzáférés valóban korlátok nélküli internetezésre ad módot, s a szolgáltatónál nem fordulhat elő, hogy nagy mennyiségű adatforgalom miatt egy meglévő előfizetői szerződést felmondjanak. Ezt megelőzően az Externet közölte: extra kedvezménnyel várja a T-Online túl sokat letöltő, ezért nemkívánatossá vált ügyfeleit"
Szerinte m a T-online-osok elkezdhetik felmondani szerződéseiket, és inkább nézzenek más szolgáltató után, mert ami ma még 200 az holnap már 100 holnapután meg már lehet, hogy 30! Ha fogy a mezőny fogy a mérféldkő is!
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 19:12
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
"de hogy ne kelljen nagyobb sávszélt venniük inkább kilőtték azt az 50 ügyfelet aki helyett ki tudnak szolgálni 5000 másikat..."
Egyetér tek teljes mértékben.Ha elvtelen vállalatvezető lennék,akit csak a profit hajt így tennék.Ez tiszta vadkapitalizmus a legmagasabb szinten.
Ha láttátok az új Matáv reklámot,amiben a szőke cica ingerűlten elküldi a Tele2ős ügynököt körűlbelűl meg lehet érteni az egyik mozgatórugóját ennek a dolognak.
Egyszerűen kezdenek begözőlni a konkurenciától:)
Ja igen,és addig amíg a többi részvény száguld,addig a Matáv épp csak döcög.:)
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 18:47
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Jó példa az autó is: autópálya matrica. Képzeld ha az évi matricát megveszed, majd jön egy levél áprilisban, hogy visszavonták, mert már 30.000km-t kocsikáztél az sztrádákon és ezen már veszteség van... De nem sorolom tovább a példákat, tök egyértelmű, hogy ez nonszensz. Vagy lássák be, olyan terméket, konstrukciót ígértek (korlátlan internet), amit nem tudnak teljesíteni. De ettől nem én vagyok a szemét túlfogyasztó, hanem ez az ő tévedésük és üzleti kockázatuk. Rosszul mérték fel. Minden átalánydíjas szolgáltatásnál lesz 50 legdurvább fogyasztó, mint ahogy lesz 50 - számukra legnagyobb hasznot hozó - nemfogyasztó is. CSAK MÍG EZEK SZERINT AZ 50 TÚLFOGYASZTÓTÓL VISSZA LEHET VONNI A JOGOT, AZ 50 ALIGFOGYASZTÓ NEM KÉRHETI VISSZA AZ ÁRAT. Ez nincs rendjén.
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 18:34
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
"Autózással forgalomarányos díjat fizetsz (útalap, egyebek a benzinben):)"
Gondo lj pl. egy koncessziós autópályára szóló bérletre!
"Nem magasabb a fogyasztásom; az _tényleg_ közmű így azt nem tehetik meg."
Ne tudd meg, milyen telefon (és internet) nélkül lenni hónapokon át!
"Nem hinném hogy terhelné őket, "
Ők mondták, hogy milliókat buknak ezen a kb., mennyi lehet? 50x1-2 Mb/s-on.
Érdekes kérdés, vajon kitől veszik a külföldi sávszélt, mert ha azt is valamelyik DT-zsebből, akkor nem egyszerű eldönteni, kinek is szurkoljunk.
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 17:52
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
"maga már 200-szor csúszott, menjen haza"
*
:-))))
jancsika 2005. 08. 08. 17:47
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
És azzal mi van aki nem éri el azt a bizonyos 3gb forgalamt. esetleg nyaralás miatt 1-2 hétig nem is használja a szolgáltatást?
Annak nem jár kedvezmény?
Ugye-ugy e?
Ez egyébként nem más, mint példa anyucitól T-COM (MT). Hiába nem beszélsz 1 percet se mégis fizeted az 5000 Ft-os alapdíjat. Ezt kellen még letöni.
Egyébként meg mindenki- a pantelt kivéve- az ő infrastruktúrájukat használja, de arról nerm hallani, hogy pl egy enternet azért bontaná fel a szerződést, mert ugyanez történik.
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 17:43
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Elbeszél itt a két oldal egymás mellett. Pedig rém egyszerű: ha korlátlan, akkor korlátlan. Ennyi. Akkor hírdessék úgy, hogy 150 giga a plafon. De ha valamit korlátlanként vettem, akkor utólag nem mondhatják rá, hogy amit én csináltam az túlzás.
(Ezek szerint a tescos példám jó volt, de ők legalább már kiírják, hogy csak bizonyos mennyiségig)
De mondok egy másik példát. Elmész egy aquaparkba, ott a jegyért korlátlanul csúszhatsz. Bemész 10-kor, megállás nélkül csúszkálsz, erre 2-kor odajön valaki, hogy maga már 200-szor csúszott, menjen haza. Oké ez így? Szerintem kurvára nem. Vagy a korlátlan fogyasztású kajáldákban rádszólnának a második tányér után? Ugyan. Ezt egy vállalkozásnak így kell bekalkulálnia és ha egyszer így jött elő egy szolgáltatási konstrukcióval, akkor annak vállalnia kell nem csak az előnyeit (azokat akik extrém módon nemfogyasztanak), hanem történetesen azt az 50 főt is, akik azért mennek a korlátlan fogyasztású kajáldába, hogy szarrá egyék magukat.
A legextrémebb 50-et felmondjuk, mert vesztéseges szövegre meg azt mondom, hogy akkor a legextrémebb 50 nemhasználónak meg adjanak vissza a cégnek extraprofitot hozó díjakból.
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 17:43
"Engem is az érdekelne mi van a háttérben?"
*
Szeri ntem nincs semmi különös a háttérben. Szorongat az anyacég, oszt kész. A német főnökök soha nem kérdezik meg a leányoknál dolgozó vezetők véleményét, hanem parancsolnak. Nincs visszakérdezés(legal ábbis ahol megfordultam, ez volt a gyakorlat). Egy pár éve 5 mrd euróért vett a T-Com frekvenciát 20 évre (Franciaországban), aztán nem sokkal később ugyanennyiért eladta a kábeltévé divizióját. Na most akkor milyen utasításokra lehet számítani az ilyen balfaszoktól?
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 17:26
bocs a 2-300.000 az összes ADSL előfizető száma, bár a lényegen érdemben ez nem változtat
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 17:24
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
Engem is az érdekelne mi van a háttérben?Az elég vérszegény magyarázat, hogy 50 "rossz" ügyfél rontja a maradék 2-300.000 ügyfélen levő profitabilitást. Amit viszont egyértelműen ront az a marketingre elköltött tíz-száz milliók hatékonysága. Szvsz ha egy ilyen ügyet az országos médiák felkapnak és nem marad néhány internetes fórum "belügye" azon többet fognak bukni mint azon az 50 ügyfélen...

Topik gazda

Tottyanó
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek