Topiknyitó: Portfolio 2015. 01. 16. 16:20

Svájc ezért szúrt most hátba mindenkit  

Ugrás a cikkhez
Értetlenül áll szinte az egész világ a svájci események előtt, megdöbbentett és megégetett temérdek piaci szereplőt az árfolyamküszöb elhagyása. Az a többségi vélemény látszik kirajzolódni, hogy baklövés volt, amit tettek, hiszen a durván...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=4&i=208985
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
elemes
elemes 2015. 01. 19. 12:19
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
bizony, el kell olvasni ezt a hosszú cikket, hogy érthető legyen, miért csinálták.
elemes
elemes 2015. 01. 19. 12:18
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
hát ez vicces lenne :)

bár van olyan ország, amely nem EU tag (ha rajtam múlna, nem is lenne az) még isbevezették az eurót.

de ahogy az eurozóna most kinéz, nem hiszem, hogy ez annyira vonzó lenne, pláne svájcnak. a svédek is jól jártak, hogy annak idején ódzkodtak tőle.
Törölt felhasználó 2015. 01. 19. 12:08
a mostani akciójuknál csak lenin lepecsételt vagonban Oroszországba küldése volt durvább
Törölt felhasználó 2015. 01. 19. 11:36
Előzmény: #1  portfolio
svájc az euróövezethez csatlakozva euró bevezetését tervezi, az átváltáson nagyot kaszálva ezzel. Ennyi a titok
elemes
elemes 2015. 01. 16. 20:39
na én is kb így gondoltam.

nem kell simogatni a spekik lelkét.
jumbo2 2015. 01. 16. 19:42
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Szerintem addig ne tőzsdézz, ameddig nem értetted meg ezt a cikket. Pénzügyi alapok nélkül öngyilkosság.

1. Anno semmilyen banki manőver nem volt,egyszerűen Svájc a válságokban Svájc safe haven-ként funkcionál vagyis a gazdagabbak oda menekítik a vagyonuk egy részét. Emiatt a válság alatt elkezdett meredeken erősödni a svájci frank. Erre reakcióként jött az árfolyamfixálás, ami most megbukott

2. Láthatóan semmi hatása nem volt a banktitok szabályok lazításának
Törölt felhasználó 2015. 01. 16. 19:26
ez az amit már kevés ember ért meg.Két kérdésem van. Jó pár éve is volt valami a svájci frankkal ami ugye az itthoni svájci frankos válságot okozta. Azt se látta senki előre. Az pontosan miféle svájci banki manőver volt? A másik, hogy ugye Svájc több országgal is megegyezett , hogy átad banktitkokat. Németország, USA stb. Akkor mennyi svájci frankot vittek haza ill. mentettek ki az országból mert megingott a bizodalmuk benne? van-s valami összefüggés az előző és a mostani dologgal ez?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek