én a sorosoros helyébe feltettem volna a tétet pl. 10mrd dollárt
felajánlottam volna a 'magyaroknak'...ha megbuktatják a jelen rezsimet a
jövő évi választáson és visszatérnek a civilizációba ... megnéztem volna, hogy mit reagálnak erre a fülkések, és a választók...-:)
Az öreg már érzi, hogy jön a vég (?) és szétosztogatja megtakarítását... még az is lehet(!) , hogy mutyisztánnak is szánt
belőle egy nagyobb részt és ezért rontott neki a főfülkés g@ci(?)...
nehogy már a sorosoros legyen itt a 'szent" aki kitúrja a főg@cit 'a
magyarok XXI. századi hős megmentője' szerepéből???? szvsz
A PSZÁF lezárta a vizsgálatot az október 9-ei OTP elleni támadásról. A piacbefolyásolás tilalmára vonatkozó jogszabályi előírások megsértése miatt a Soros Fund Management LLC-t majdnem félmilliárd forintra büntették. Ez a felügyelet történetének legnagyobb ilyen jellegű bírsága. A Felügyeleti Tanács megállapította, hogy a cég megsértette a piacbefolyásolás tilalmára vonatkozó jogszabályi előírásokat. Az alapnak a bírságot a határozat kézbesítésétől számított harminc napon belül kell befizetnie a felügyelet számlájára. A PSZÁF szerint az ügyleten árbevételt mintegy 675 ezer amerikai dollárt nyert a cég, és a cselekmény tőkepiaci súlyának figyelembe vételével a bírságot ennek 400 százalékában határozta meg. Az ügylet az OTP árfolyamában is észrevehető volt, amikor zárás előtt hirtelen több mint háromszázezer részvény zúdult a piacra, a bankpapírok értéke zuhanni kezdett. Az OTP részvények értéke majdnem 15 százalékot esett, a legnagyobb zuhanás az utolsó néhány percben történt. A PSZÁF már másnap vizsgálatot indított az ügyben, mert spekulációt sejtett a háttérben. A piacfelügyeleti eljárás arra irányul, hogy a jelzett részvényeladási megbízásokkal kapcsolatosan megvalósultak-e a tőkepiacról szóló törvényben meghatározott piacbefolyásolás, árfolyam-manipulálás elemei. Az OTP részvények ára az ezt megelőző szakaszban 4500-4900 forintos sávban mozgott, azonban a jelzett időpontban az aznapi forgalom 10 százalékának megfelelő, 3855 forint árfolyamú eladási ajánlat megkötése következtében az OTP részvények árfolyama 14,33 százalékot esett, ami megsértette az árfolyamváltozás limitjét. A felügyelet az eljárásban azt állapította meg, hogy a megbízó a londoni székhelyű befektetési szolgáltató közreműködésével a BÉT-en 2008. október 9-én 14:53:42-kor 4700 forintos limitáron 200 ezer darab OTP törzsrészvény eladására adott megbízást, melyből a szabad szakaszban - jelentős árfolyamesés mellett - 14:53:12 és 16:06:39 között 74 ezer darab teljesült. A fennmaradó 126 ezer darabos pakett értékesítésére a 16:31:52-kor adott, további 125 ezer darabra vonatkozó eladási megbízás teljesítésével együtt 3855 forintos áron a tőzsdei kereskedés záró szakaszában került sor. Az egyértelműen megállapítható volt, hogy a londoni székhelyű befektetési szolgáltató a 2008. október 9-i tőzsdei kereskedési nap zárószakaszában összesen 251 ezer darab OTP törzsrészvényt adott el és ez az eladás a záróárat 3855 forinton rögzítette, amely 9,29 százalékos negatív irányú elmozdulást, azaz árfolyamesést eredményezett. Azt is megállapította: a londoni szolgáltató üzletkötője által 2008. október 9-én 16:59:53 és 17:01:29 között lefolytatott telefonbeszélgetésből kiderül, hogy a londoni székhelyű befektetési szolgáltató az OTP törzsrészvényeket kifejezetten short ügyletkötési technikával kívánta értékesíteni.
Az a legszomorúbb, hogy ez az össznépi támadás pont az ellen az ember ellen folyik, aki a legtöbbet tette a szocializmus bukása óta ezért az országért. Nincs még egy élő magyar ember akinek többet köszönhetünk, ehhez képest most őt szidjuk,és Horty szobrokat avatgatunk. Elb..szott egy ország ez.
"Látom , hogy nem vagy eléggé tájékozott Sorossal kapcsolataban ! 2008-2009 -ben Országunk ellen olyan tőzsdei és tőkepiaci spekulációt indított Azt tette, amit minden okos speki: shortolt. Az OTP-t shortolta. Igaza volt vagy sem? Aki egy tőzsdei fórumon ezt felhánytorgatja neki, az kb. nem való ide, meg a tőzsdére sem. Pont.
Látom , hogy nem vagy eléggé tájékozott Sorossal kapcsolataban ! 2008-2009 -ben Országunk ellen olyan tőzsdei és tőkepiaci spekulációt indított , hogy az akkor hatalmon lévő baloldal is elismerte ....pár milliárd Forint kellett volna már csak hozzá , hogy az országot csődbe vigye ...erről beszélt is Veres János nem aludt azon az éjszakán! Francia bank botrány .... még felfüggesztettet is kapot érte . Ilyen emberre legyünk büszkék ? Hát én biztosan nem !
Szerintem ez az embert nem csesztetni kéne, hanem büszkének kellene rá lennünk. Egyrészt azért, amit magyarként elért. Másrészt azért, amire használja ezt.
"Soros György az alapítványainak adta a vagyona nagy részét Soros György magyar-amerikai befektető, filantróp és a magyar jobboldal főellensége 18 milliárd dollárt, vagyis közel 4800 milliárd forintot utalt át az Open society Foundations-nek - írja a Wall Street Journal." http://index.hu/kulfold/2017/10/17/soros_alapitvany/
Soros György az alapítványainak adta a vagyona nagy részét