Azért nyitottam ezt a topokit, mert több éves tőzsdézési tapasztalat alapján az a véleményem, hogy a magyar illetve a világ tőzsdéinek a jelentős része a két legfontosabb index alapján mozog. Legalábbis többnyire az snp 500 illetve a Dow Johns alapján.
Visszanéztem vagy 40 oldalt a fórumon, hogy netalán van e ilyen topik, de nem találtam.
Ha valakit érdekel a téma és van véleménye, örülnék ha megosztanátok itt a fórumon.:)
Hát jól elbeszélgetek itt mgamban.
Most úgy látom, hogy egy kicsit visszatesztelt ebből az esésből.
Egy dolog azonban nem hagy nyugodni. A mai napon már elesett a tegnapi zárószint, ugyanakkor a maximum pedig feljebb van - még ha egy kicsivel is - a tegnapinak.
Nagyobb ma a volatilitása. Talán egy jobb hírre újra nekimegy a 1100-nak.
Nem tisztem reklámozni az oldalt, nem is ezért teszem, de szoktam olvasgatni. Szerintem nagyon jó dolgok vannak rajta leírva, Eliot ciklusokról meg más dolgokról, többek között az snp 500-ról.
Így változik a világ dicsősége. Az előbb még azt mondtam, hogy longos az index, sajnos most pedig bizony elestek azok a szintek ami alapján ezt gondoltam.
A két hangulati index + a termelői árak csökkenése erősebb hatással van a börzére, mint a jó q2-k. (Félelem a lassú felépüléstől/recesszió.) Emiatt erősödik hát ennyire az EUR is az USD-vel szemben. AZ előbbi hsz-emmel kapufát lőttem, asszem.
Kezdetnek annyit, hogy olvasgatom a többi topikot is és sokan azt írják, hogy short, short, short.
Szerintem még egyenlőre korai a shortolás.
Valóben egy kisebb korrekciós szakaszban van az index, illetve küzd az 1100-as ellenállással, de reményeim szerint le fogja győzni. Tehát szerintem még most longos. link
snp 500 topik
Azért nyitottam ezt a topokit, mert több éves tőzsdézési tapasztalat alapján az a véleményem, hogy a magyar illetve a világ tőzsdéinek a jelentős része a két legfontosabb index alapján mozog. Legalábbis többnyire az snp 500 illetve a Dow Johns alapján.
Visszanéztem vagy 40 oldalt a fórumon, hogy netalán van e ilyen topik, de nem találtam.
Ha valakit érdekel a téma és van véleménye, örülnék ha megosztanátok itt a fórumon.:)