Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Ennyi!
Amikről Pip beszél azok várakozások, és ahogy írja a bekövetkezésük valószínűsége csekély, de nem elhanyagolható.
Sajnos nem mentettem ki, de annak idején emlékszem mekkora kacagások voltak itt a fórumon, mikor a split után 3,6 k környékén járt és jöttek a 4,2 k-s célárak.
No hát egy biztos, alapos kis bázisocskát építget itt a 4220-as szinten, aminek én csak örülök a 4,09 k-s átlaggal bíró pakkjaim miatt.
Ne hülyüljetek már! Mindenki tudja, hogy a kitűzött célárak elég ritkán teljesülnek. A lényeg, hogy Ricsi, még mindíg jóval többet ér mint amennyiért most meg lehet venni! Lehet, hogy nem adnak érte 5000-et, 5400-at meg pláne nem, de mondjuk 4600-at simán...
"...kisebb cégek versenyében pedig a gyógyszeriparban tevékenykedő Janssen-Cilag Kft. nyert..." link
"A multinacionális vállalat szoros szálakkal kötődik a magyar gyógyszeriparhoz: a Janssen cég megalakulásakor a Richter Gedeon készítményeinek belgiumi és hollandiai forgalmazásával kezdte meg tevékenységét a harmincas évek elején, s szoros kapcsolatot jelentett az is, hogy a Richter Gedeon gyógyszergyár számos Janssen-termék gyártási jogával rendelkezett az elmúlt évtizedekben." link
Én értelek a célárakkal kapcsolatban, de azt tudjuk, hogy több neves banknak is van most érvényben 5200 feletti Oti céláruk pl. Azóta pedig megfordult 4100 közelében is. :-)
szerintem a dolog ott sántít, hogy az alapok azért veszik elsősorban, mert jónak értékelik a papírt:
- a GyJ is megmutatta, hogy felülteljesít + középtávon ha sikeres lesz a Cariprazin törzskönyvezés USA -ban (szerintem még idén), akkor jelentős profitnövekedés várható
- az alapok igyekszenek kitettségüket is diverzifikálni, és lássuk be, most BUX-ban ennél jobb, biztonságosabb papírt nem igazán találni
- az alapok figyelembe veszik az elemzői várakozásokat (és itt a célárakat jelentősen megnövelték, éppen az előbbi okok miatt)
- az MSCI indexbe való visszakerülés pedig mindezt csak megerősíti
- egy szó mint száz, szerintem az az alap, amelyik közép-távon gondolkozik, és most ebben a régióban keres biztos papírt, annak ezen az áron még bőven olcsó a Richter
Törölt felhasználó2013. 11. 06. 12:09
Igazából ha azt nézzük , hogy MSCI visszakerülés ....hmmm gyakorlatilag nem is annyira fontos ! Miért is , mert ha valaki lát benne fantáziát akkor az megveszi , legyen az bef.alap , kisbefektető , nyug.pénztárak , stb. speciel én nem foglalkozom az MSCI-vel , mivel a BET-en talán a Ricsi most a "legmegbízhatóbb" részvény !
Lehet hogy így van, de azt nem veled vagy másal fogják közölni! Sőt, lehet kis sem fog soha derülni. Meg egyébként is csak 27.-étől lép érvénybe a tagság.
Törölt felhasználó2013. 11. 06. 12:04
Vannak olyan alapok ahol kötelezően venniük kell ! Az a kérdés , hogy hány ilyen van , ebből van e több nem e a másikból !
Ez nem.
De az igen, ami infót ma kaptam. Felért egyben egy pofonnal is, hogy térjek észhez:
Amikor anno kiesett az Msci-ből, az több millió darab rv eladását generálta, mivel el kell adniuk az indexkövető alapoknak azt, ami kekerül az indexből.
Na már most. Az nincs nekik előírva az infóim szerint, hogyha visszakerül, akkor kötelezően venniük is kell.
Márpedig lehet, hogy ők úgy fogják gondolni, hogy itt most drága...nem kell!
Lehet benne valami. :-(
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.