Az azonnali piac mai korrekciója, a bizonytalan hangulat a határidős kereskedésre is átragadt. A 2007 decemberi lejáraton 8,000 kontraktus cserélt gazdát a délelőtt során, jelenleg 1.1%-os a gyengülés mértéke.
A BUX 0712 25,335 ponton nyitott ki, az első órákban 25,240 pontos átlagérték alakult ki a tegnapi 25,510 pontos zárással szemben.
Az egyedi részvények esetében lividebb márciusi lejáratokon az OTP mindössze 0.3%-kal 8,500 Ft-ig süllyedt.
A gyógyszerpapírokban szeptemberi lejáraton születtek üzletek: az Egis 3, a Richter 1.4%-kal gyengült.
A NAGYFASZOK a tegnapi otp 3-4%-os minuszról nem irogattak!
A gyógyszereseket akarják szopatni állandóan. KÖCSÖGÖK!!!!!!!!!!!!
Richter Gedeon Nyrt. az alábbi rendkívüli tájékoztatást tette közzé:
A Richter Gedeon Nyrt. ezúton tájékoztatja tisztelt részvényeseit, hogy a romániai leányvállalatának a Gedeon Richter Románia S. A.-nak a 98,11 %-os tulajdonában levő, a Richter csoport romániai gyógyszer-nagykereskedelmi- és kiskereskedelmi befektetéseit összefogó, marosvásárhelyi székhelyű Armedica Trading S. R. L. újabb vállalatfelvásárlásokat hajtott végre.
Az Armedica Trading S. R. L. 14,5 M EUR vételárért felvásárolta a gyógyszer-nagykereskedelemmel foglalkozó Dita csoportot, illetve korábbi tulajdonosaiknak a tagvállalatokkal szembeni követelésállományát.0
A Dita csoport három -, bukaresti, kolozsvári illetve craiovai székhelyű - nagykereskedelmi vállalatból áll. A tulajdonos váltás cégbírósági bejegyzése megtörtént, amelyről 2006. december 18-án kaptunk értesítést. A felvásárlások versenyhivatali engedélyezése folyamatban van. A Dita csoport piaci részesedése a romániai gyógyszer-nagykereskedelmi piacon meghaladja a 3 %-ot, így a korábban felvásárolt Sibofarm S. A.-t is beszámítva, a Dita vállalatok átvételét követően a Richter csoport együttes piaci részesedése mintegy 4,5 %-ot fog elérni. Emellett, az Armedica Trading S. R. L. szakirányú leányvállalata, a Gedeon Richter Farmacia S.A., révén néhány kisebb patikai céget is felvásárolt, és az eddig felvásárolt kiskereskedelmi vállalatokon és patikalicenszeken keresztül mintegy 60 patika üzemeltetési jogát szerezte meg. A fenti felvásárlások részét képezik a Richter azon stratégiai erőfeszítéseinek, amelyek a gyógyszerpiaci pozíciói erősítését szolgálják Romániában
a tőzsde a megérzésekről szól.
dollár tovább már nem gyengülhet a forinttal szemben, éppen hogy korrekciót várnak az elemzők.
a kormány több terhet már nem ró a gyógyszergyártókra - alaptalan rémisztgetés ami felröppent
a gyógyszer mizéria már csak jövőre kerül napirendre, addig még mehet.
Törölt felhasználó2006. 12. 18. 15:29
Sziasztok!
Már örülök, hogy nem tartottam tovább a Ricsit. 40-en vettem, 42670-en eladtam az egészet. Most nem mernék belevenni, a dollár szerintem gyengülni fog, a gyógysz. törvény szigorításának réme pedig kissé riasztó. Pedig már vártam, hogy az Egis is csatlakozik a rallyhoz.
Szvsz. ha a héten nem mennek fel ezek a papírok akkor idén már nem várható.
Nektek mi a véleményetek.
Richter topik