Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Nem hiszem hogy ilyet tennének. Inkább azt gondolom, hogy ha lehet akkor bizonyos szinteken kidobnak egy-egy nagyobb pakkot, ami letöri az áremelkedést. Mondjuk elég rendszeres az utóbbi időben ez, lehet számítani az "akciós készletekre".
igen, tudom, az utolsó mondatod szúrt szemet (”Még reklámnak is jó lenne, ha hamar visszaváltanák a kötvényeket az árfolyam emelkedés miatt.”) mert ez így teljes képtelenség. befejeztem amúgy, és bocs :)
bocsánat, hogy ezt mondom, de a jelek szerint félreértettétek ezt a kötvényes konstrukciót. a cég nem válthatja vissza, a kötvényes pedig hülye lenne idő előtt részvényre váltani kötvényét
Szerintem luxus, unfair és butaság lenne a cég részéről, ha csak ezért hagyna ki egy jó reál- vagy tőkepiaci befektetést. Ha van lehetőség, akkor azt ki kell használni. Még reklámnak is jó lenne, ha hamar visszaváltanák a kötvényeket az árfolyam emelkedés miatt.
Pont azért vettem tegnap, mert nem követte, tehát valószínűleg olcsón vettem. És hosszú távra. sokkal jobban érdekel a BVPS, mint az árfolyam, az csak máz a tortán.
A gyors emelkedéssel kapcsolatban annyi ellenvéleményt szeretnék megfogalmazni, hogy hiába nő a cég értéke, ha a részvényárfolyam nem követi. Mikor kijött a legutóbbi bvps-t, akkor is logikusan legalább 4500-as részvény árfolyamot lehetett várni. Most hol vagyunk: 4400-nál, a jelentéssel alig lendült előre az árfolyam. Nagy zsákos saját részvény értékesítés mellett nem fog a vártnak megfelelően menni az árfolyam.
Zs,V gondolatmenetét követve vannak hosszú távú tervek,és rövidek.Korábban azt nyilatkozta,a hosszú távúak legalábbis citedellában kialakulóban vannak.Most Plot-ban&Cit-ban a kötvényekre,illetve a görögök erre vagy arrára spekulál.Az ingatlan egy hosszabb távú terv része a plotinusban.Egyértelműen azt írta le,hogy felfelé spekulál a rv piacon(év végéig uccsó variációt ismerve), a kötvénypiac beszűkülésével(csökkenő hozamok),az rv piac kap egy löketet,vagy miután letelik a nyár visszajönnek a nagybüfik Bora-Boráról vagy mitbánomén melyik szigetről (:D) általában szept. körül akkor,vagy görögök drámai szitujától függően.De remélem nem sokáig oldalaz a piac mert sávozni ilyen volatilitással daytredereknek való ami tiszavirág életű mint tudjuk.Zs.V meg a trendeket szereti,főleg ha a múlt ismétli önmagát. :)
Persze simán lehet, hogy tévedek és ZS.V. már személyesen nézi, keresi a jó vételi lehetőségeket göröghonban a csőd utáni pánik helyzetre felkészülve, valamint a kötvénykibocsátásból és s.részényeladásból befolyt likviditás is ehhez volt terezve :)
A görögöt nem engedik csődbe,ZS.V.is ezt mondta,meg Merkel is.Ennyi píííízt nem bukhat el az unió(főként a németek).Úgy jellemezném,hogy : Jerry régóta rájár Tom tejcsijére,Tom egy darabig rendesen adta(tűrte),csak kevés van az alján,vissza szeretné kapni.Jerry meg alkudozik,hogy majd , meg nem annyit szeretne visszaadni(meg nincs is teje csak kamuzik). Tom elkapná a kis genyát ,de nem fér be a lyukba , Tom nagyon vernyákol hogy gyere ki,Jerry meg nyogodtan pöffeszkedik belül a nyugágyon,mert a tej elfogyott majd ha kell még kimegyeket cincogva. Tom meg nem ér be,így kivűl vár.Na ez van a fal kétoldalán. :)
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)