Új ingatlanfejlesztésekben gondolkodik a Pannon-Flax
2008.03.25 09:20
A Pannon-Flax vezérigazgatója, Teimel Gézáné elmondása szerint a társaságon belül a textilipar és ingatlanfejlesztés különválasztása a részvényesi érték növelését célozza meg, mely mellett a társaság átláthatósága is várhatóan javulni fog. A vezérigazgató a Napinak adott interjújában elmondta, hogy a tulajdonosok teljesen új ingatlanfejlesztésekben gondolkodnak.
Hirdetés
A társaságon belül a textilipar önálló üzletágként fog működni. Egy külön kft-ben a fejlesztések könnyebben megvalósíthatóak lesznek esetlegesen szakmai szereplő bevonásával is, nyilatkozta Teimel Gézáné. Az eddigi profillal kapcsolatban már több szakmai érdeklődő is jelentkezett.
A vezérigazgató elmondása szerint a tulajdonosok új ingatlanfejlesztésekben gondolkodnak, nem elsősorban a győri ipari terület hasznosításában. A tulajdonosok bíznak az ingatlanszektorban és úgy vélik teljesen más egy olyan vállalat megítélése, mely az átértékelődési folyamat után lép piacra
kiegészítés a PANNON-FLAX Győri Lenszövő NyRt.
2008. április 23-án 15 órára összehívott éves rendes közgyűlésének napirendjéhez
A Kaptár Befektetési Zrt. mint a PANNON-FLAX NyRt. 9,9%-os tulajdonosa a GT-ben foglalt lehetőséggel élve írásban kérte, hogy az Igazgatóság a 2008. április 23-ára összehívott éves rendes közgyűlésének napirendjét egészítse ki az alábbi pontokkal:
10. Az Igazgatóság felhatalmazása zártkörű tőkeemelésre
11. Az Igazgatóság felhatalmazása saját részvény vásárlására
Az Igazgatóság a fenti kérést megtárgyalta és helyt ad neki. Ennek megfelelően az alábbiak szerint kiegészíti a napirendet:
A PANNON-FLAX Győri Lenszövő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
(9027 Győr, Kandó Kálmán u. 1.)
Igazgatósága a Társaság éves rendes közgyűlését 2008. április 23-án
15 órára összehívta és a 2008. március 21-én közzétette, amelynek napirendjét kiegészíti az alábbi napirendi pontokkal:
10. Az Igazgatóság felhatalmazása zártkörű tőkeemelésre
11. Az Igazgatóság felhatalmazása saját részvény vásárlására
Győr, 2008. március 25.
Azt nem tudom, hogy mennyit érhet a textil-üzletág, bizonyára néhány száz milla azért van. Eszközök, épületek külön sor.
És ott a mrd kp, ha egy jó projektet el tud indítani, vagy egy fasza fejleszthető területet megszereznek, akár társtulajdonosként is, vagy ingatlanos cég rajta keresztül meg akar megjelenni a tőzsdén, akkor a 2k fél éven belül simán meglehet.
Szerintem sincs vége ezzel a sztorinak.
Ja és most indulhat a harc a szavazatokért, könyöklés a nagyobb falatért.
Érdekes keddnek nézhetünk elébe.
"Tőzsdei közlemény
2007/10/10 14:31 Kor: 163 nap
Soronkívüli tájékoztatás
A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (a továbbiakban: Társaság) a saját nevében, valamint Bánfai Gergely (1024 Budapest, Buday László u. 2.), az Igazgatótanács tagja megbízásából és nevében a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. tv. 6. sz. melléklete 19. pontjának megfelelően az alábbiakban teszi közzé, hogy közvetetten Bánfai Gergely 2253 db (0,0087%) BIF részvénnyel rendelkezik, tekintettel arra, hogy Bánfai Gergelynek a Central European Credit Zrt-ben (1075 Budapest, Madách tér 4.) 19 %-os tulajdonrésze van, mely társaság 5,92 %-os tulajdonrésszel rendelkezik a HIGH-TECH Vagyonkezelő, Fejlesztő és Szolgáltató Kft.-ben (1026 Budapest, Fuvola u. 20/a.), és amely utóbbi társaság 200.400 db 100,-Ft-os névértékű BIF részvényt tulajdonol.
Bánfai Gergely közvetett és közvetlen tulajdoni részesedése együttesen a Társaságban 0%-ról 0,0087 %-ra növekedett, mely teljes egészében közvetett részesedés. Ezen körülményről Bánfai Gergely és a Társaság 2007. október 10-én szerzett tudomást.
Budapest, 2007. október 10.
Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt."
igen, de hogy jön össze ez a 3 cég ebben a high-tech-ben? már vagy 2 éve "összeálltak", és azóta tudni vmi érdemlegeset erről a high-tec-ről? szerintem nem... és miért? egyik társaság sem nyilatkozik erről....
Pannonflax