A Fidesz parlamenti frakcióvezetője nem tart szükségesnek gazdaságpolitikai irányváltást a magyar kohéziós pénzek folyósításának felfüggesztésére tett európai bizottsági javaslat miatt; Lázár János erről hétfőn beszélt az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Ki az a fasz, aki Halis elemzésére mínuszol???
Végre egy rendszeresen megjelenő értelmes hozzászólás és valaki ezt is lefikázza.... Én részemről köszönöm neked.
A pénteki nap:
Egészen nyitásig semleges volt a kilátás, aztán nyitás után megjavult a hangulat és felfelé fordította az irányt. A forgalom egyenlő volt a nullával egészen délutánig, de az amerikai piacnyitás kissé meghozta az étvágyat (a vártnál lényegesen kedvezőbb adatok jöttek az USA-ból).
Azért az mindenképpen jó dolog, hogy együtt mozgunk a nagyokkal! És pénteken a nemzetközi hangulat kifejezetten jó volt.
A KSH szerint a magyar kiskereskedelmi termékforgalom éves viszonylatban 1,5%-al javult.
Közben az EUR/USD 1,34 fölé gyengült megállíthatatlanúl.
Mivel pénteken réssel nyitottunk fel, ezért én - ahogy írtam is - nem mertem longba beszállni, de később a hangulat miatt (Deutsche Bank 3,6% felett) shortba se, úgyhogy csak figyeltem az eseményeket. Pláne hogy óráson a Bowlinger tetején tanyázott a papír. Napközben furcsa módon 43 ezres tételek kerültek be a könyvbe, amik aztán eltűntek, majd ismét bekerültek, de már máshova. És ez így ment egész nap.
Aztán a 4000 -es szintet átvitte (egy 83 ezres pakkal), ami lélektani és technikai ellenállás is egyben. Ráadásul felette is sikerült zárnia. Ez eddig olyan, mint a kártyavár, de nincs kizárva, hogy innét repülőrajtot vegyen a papír. Bár egyenlőre a forgalomból az látszik, hogy kivárás van.
A forint, a futik nem valami erősek most, Ázsia is lekonyult reggelre...
Fontos!
Az Európai Központi Bank (ECB) a héten újabb nagy likviditásbővítésre készül. Ez a második ilyen akciójuk! - Valszeg ezt árazta pénteken a piac.
A hétvégi kétnapos G20 (aminek témája az euróövezeti válság volt) eredménytelenül zárult, csak elvi síkon történt megállapodás. Az Európán kívüli nagyhatalmak csak akkor adnak több pénzt az euórövezeti válság kezelésére, ha előbb Európa hajlandó lesz mélyebben a zsebébe nyúlni. Itt kijelentette Németország, hogy azt szeretné, ha a növekedést a strukturális, pénzügyi és munkaerőpiaci reformok, és nem az újabb pénzeszközök felhalmozása segítené. Ez magától értetődik.
Ma az olaszok 12,25 milliárd eurós kincstárjegy-aukciót terveznek, továbbá ma lát napvilágot az olasz üzleti bizalmi index is.
Bulvár:
Simor András lemondana a havi 2 millás fizetéséről is, csak jöjjön létre a megállapodás az IMF-el.
Kiszámolták a StarWars Halálcsillag árát: link
OTP részvényesek ide!