Felmerül a kérdés, hogy az ebpp eladása után összeomlik e az econet árfolyama.
Arról szól a hír, hogy 450 milliót kapnak most érte, de már bocsánat, 1.5 milliárdot fizettek a rendszerért egy külföldi cégnek. Akkor most 1.05 milliárd vezsteség volt az üzleten ugyebár.
szerintem összeomlik. A befektetők nem hülyék, mert tudnak számolni.
sziasztok
"felejtsétek már el, hogy fórumozás vagy topikcím befolyásolhatja az árfolyamot. Majd a piac eldönti merre megy az Econet. Szerintem le föl fog ugrálni. Majd lefelé fog csorogni.
Hannibal Lecter "
Ezt mintha ub21-től is olvastam volna (mostmár érdekel az összes nick)
lekter! Vasárnap Reggel 9kor nyitotta barátunk a topicot ,amire te nemsokára rálicitáltál. Most akkor nem tudom ki az aki hétvégén is ezzel foglalkozik.:) Én csak válaszoltam a rosszindulatú topikcím miatt. Viszont már elmondtam az átlagáramat többször is pl a másik t.-ban amit úgy látszik nem olvasol. Amúgy ez az utolsó beírásom ebben a t.-ban.
Ez a kristófka akkor hatalmas pénzügyi zseni lehet! 120-on oltári lóvét betesz az ecoba, amit aztán 60-ig kiszed belőle bukva vagy 30%-40%-ot, mert fél év alatt rájön, hogy nem ez az évezred biznisze! Ez igen, de akkor nem lett volna egyszerűbb már be se fizetni a fennmaradó 70%-át az alaptőkeemelésnek?? Sokkal kevesebbet is bukhatott volna, mondom én hogy pénzügyi zseni ez a gyerek :)
Törölt felhasználó2005. 07. 10. 12:10
felejtsétek már el, hogy fórumozás vagy topikcím befolyásolhatja az árfolyamot. Majd a piac eldönti merre megy az Econet. Szerintem le föl fog ugrálni. Majd lefelé fog csorogni.
A másik topikban pont ezt kérdeztem én is, hogy elvileg 1,5 MRD-ot szántak ebbp fejlesztésre, amiből ugye eddig csak annyit látunk, hogy 300M az ebbp.hu alaptőkéje, tehát hiányzik 1,2 MRD. Ez a hiányzó összeg lehet hogy a szoftverre ment el, de ha így van ez nem az ebbp.hu tulajdona, hiszen 300M alaptőkéből elég nehéz lett volna finanszírozni ezt az összeget! Szerintem az érték (szoftver) továbbra is az ecoban maradt, és jó kis bérleti díjat fognak beszedni az üzemeltetőtől, már ha tényleg eladták az ebbp.hu-t és nem csak átmeneti kiszervezésről van szó, pontosan a soron következő akvizició (index?) miatt!!!
Tehát hova lett legalább 1 milliárd ? Figyelj komeda azért elég sok kisember fizetett be 120 Ft-on a tavalyi tőkeemelésbe sok-sok milliót, pont az Ebpp miatt, ami akkor még versenytársak nélkül sikeresnek tűnt.
Törölt felhasználó2005. 07. 10. 10:43
Komeda ne mond már meg ki nyit milyen fórumot, ha ott kiulturált társaslgás folyik!? !?! Szerintem te tele vagy ecoval. Ezért nem írsz reálisan. Igenis volt 1,5 milliárd költség, amin megvették az ebpp licenszet. Az egy más dolog, hogy a vég tőkéje 300 millió volt.
Pontosítok nem + 150,hanem 200 millió ,vagyis 650 millió fog befolyni ,amiből a MÁSFÉL hónapja alapított cég eladásából ebben a évben 150 millió nyereség realizálódni. tovább á emlékeztetőűl. "Balázs Csaba az econet.hu Rt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy az elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer (Eletronic Bill Presentment and Payment - EBPP) feltételeinek megteremtése és létrehozása, valamint a szolgáltatás elindítása továbbra is az általa vezetett társaság közreműködésével történik. A fejlesztéssel jól haladnak, jelenleg folyik a számlakibocsátókkal és a pénzintézetekkel a szerződések megkötése, a szolgáltatás ősszel elindul. Terveik szerint ügyfeleik száma év végére eléri majd a tízezret. "
nekem meg az jár a fejembe,hogy mi értelme újabb topikot nyitni,ha valakinek eszébe jut valami. Amúgy a 300 millióból alapított céget adták el 450 millió + 150 millió=600 millióért.
Törölt felhasználó2005. 07. 10. 09:52
Nekem is pont ez járt a fejembe, hova tűnt az 1 milliárd amennyiért megvették az ebp szoftvert? Ha jól tudom svájcból vették.
Összeomlik e az Econet árfolyama!?
Arról szól a hír, hogy 450 milliót kapnak most érte, de már bocsánat, 1.5 milliárdot fizettek a rendszerért egy külföldi cégnek. Akkor most 1.05 milliárd vezsteség volt az üzleten ugyebár.
szerintem összeomlik. A befektetők nem hülyék, mert tudnak számolni.
sziasztok