Topiknyitó: Portfolio 2013. 02. 04. 11:33

Összekaptak a pártok az E.ON-visszavásárláson  

Ugrás a cikkhez
Komoly politikai ügy lett az E.ON gázüzletágának visszavásárlása. Az ellenzéki erők az ügylet kockázataira világítanak rá, van, aki már egyenesen büntetőfeljelentéssel fenyeget, míg a kormányerő az energiabiztonság erősödésével érvel - olvasható a...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=179243
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 02. 04. 19:27
Előzmény: törölt hozzászólás
#5
Hát lehet, hogy én vagyok a pesszimista, de nekem ebből még mindig csak a sok jövőbeli "ha" jött le, meg az, hogy bizonyos dolgoknak nincs köze a tározókhoz (mondjuk ezt eddig is tudtam):

1) Magyarán szólva a csak feltételezett gázárcsökkenésnek sincs semmi köze a tározókhoz, hanem egy olyan jövőbeni tárgyaláshoz, amiről nem tudjuk, hogy már eleve mennyire van megkötve a kezönk. (Merthogy mit írtunk már alá, azt megint nem tudjuk.)
(Tehát tévhitt, hogy köze van a tározókhoz az árnak.)

2) Tehát pillanatnyilag van egy üres tározórendszerünk (ami magyar szinten teljesen felesleges és használhatatlan), ami - gondozás nélkül (azaz további költség nélkül) - nyilván amúgy is szétrohad addigra, mire az EU "tározója" lehetünk.
(Ennek az időpontja bizonytalan.)

3) "Pozitívum" lehetne, hogy ha amennyiben a teljes E.On csoportott vettük volna meg (a hírekben nem ez van), akkor - van olyan év - amikor akár egy év alatt megtérülne a cég - legalábbis - gázüzletágának 2005-ös teljes vételára.
(Ha jól értem a teljes E.On-t vs. Gázüzletág vs. Tározók-ról van szó.)

4) További pozitívum, hogy van olyan ország, amely ki tud harcolni magának kedvezményeket. Na most a magyar érdekképviselet jellemzően gyenge, úgy általában - tapasztalataim szerint.
(Persze lehet, hogy pont ebben leszük sikeresek.)

5) Közvetlenül tárgyalhatunk a ruszkikkal. Ez az egyetlen közvetlen - gyakorlatilag ismételten - gáztározó független pozitívum, mivel Viktor pont most nyalt be tövig.

Szóval még mindig nem látom a nagy üzletet, hanem egy olyan jövőbeli befektetést, amiből bukás is lehet - főleg, ha elfogy a pénz a nagy üzlet előtt, aminek szintén nem tudom a dátumát. De Viktor biztos jobban tudja, hisz ő tárgyalt a ruszkikkal.
Törölt felhasználó 2013. 02. 04. 17:51
Törölt hozzászólás
#4
Törölt felhasználó 2013. 02. 04. 17:02
Előzmény: #2  S52Raptor
#3
Ha igaz, hogy áron felül vették meg (ezt nem tudom) egy olyan üzletágat, ami jelenleg veszteséges, kockázatos, de mégis megéri, az hogy lehetséges? Hogy fognak ebből pénzt szerezni a haverok? Gondolom csak valami visszacsurgatásról lehet szó.
Ha ez igaz, akkor ez feltűnően emlékeztett a Polip c. filmsorozat valamelyik évadának klasszikus eseteire, persze annak a vége a kiderülés, zsarolás után a hiány drogkereskedelemmel történő pótlása lett. Most számítsunk valami hasonlóra, vagy elég, ha éhendöglik a fél ország a már ki tudja hanyadik ilyen eset után? :D
S52Raptor 2013. 02. 04. 16:11
Előzmény: #1  portfolio
#2
Jellemző, hogy a témában a fidesz csak a szocik megszólalására tud reagálni, ott is kizárólag az \"elmútnyócév\" új kabátba öltöztetésével, miközben valamennyi ellenzéki párt kritizálja a lépést.

Ez megint nem arról szól, amiről ezeknek a szemeteknek a kommunikációja, hanem arról, hogy ismét lesz egy olyan állami monopólium amelynek révén a sógor-koma-jóbarát hármast lehet helyzetbe hozni.

Tetvek.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek