Szép ez a rengeteg nyugati fegyver ami most áramlik Ukrajnába, de kis túlzással ahány darab annyiféle, ezeket karbantartani kb. lehetetlen, persze örülni kell minden segítségnek, de pár hét és egy részük ott lesz lehalva az út szélén javíthatatlanul.
Olyannyira önszántukból menekülnek az ukránok, hogy 2 évig vissza se mehetnek...: Sergiy Kyslytsya, Ukrajna képviselője az ENSZ-ben követeli hogy vizsgálják ki a deportálásokat. Ő ezt állítja: "A rendelkezésre álló információk szerint az ukrán állampolgárokat az Orosz Föderáció gazdaságilag elmaradott régióiba, különösen az északi régiókba és Szahalin szigetére küldik. Az ukránok olyan dokumentumokat kapnak, amelyek két évre megtiltják számukra az orosz régiók elhagyását. Eddig több mint 500 ezer ukrán, köztük 121 ezer gyermek került erőszakkal orosz területre. Az orosz megszállók ilyen akciói emberrablásnak minősíthetők, és a nemzetközi közösség, elsősorban az ENSZ illetékes szervei részéről határozott választ követelnek. " forrás az oroszbarátok kedvéért ukrajna ENSZ képviselőjének facebook oldala: https://www.facebook.com/1167515055/posts/10224074155259479/?d=n
Úgy értem, hogy a hős ukrán katonák, ahelyett hogy bebújnak a civilek közé/háta mögé, akár ki is telepíthették volna az ellenállásra kijelölt területről őket.
Jó, így érthető, internetes szájhagyományt idéztél, aztán utánanéztél te is. Mert ha nem ez van, akkor tényleg érdekelt volna, hogyan választja valaki pont azt a topoops weboldalt innen Magyarországról, hogy híreket olvasgasson.
Katonai műveleti területről a civil lakosság kitelepítése szerintem nem ördögtől való. Ezt az ukránoknak kellett volna megtenni és akkor nem lenne kérdéses, hogy menekítés vagy deportálás történik e most. Ez egy vélemény.
Twitter bejegyzést idéztem, de a hírfolyamban már nem találtam meg. Ezért rákerestem az eredetikre. Igen, a twitter nyilván az ukrán álláspontot képviselte, így utólag elismerem, hogy a deportálás szó véleményes. A tény viszont tény, közel 1 millió ukránt szállítottak Oroszországba. Az idő majd megválaszolja, hogy mennyi volt ebből a menekülő, és mennyi az erőszakkal kitelepített, de egészen biztos, hogy nagyon sok ez utóbbi, mert sok ukrán forrás állítja. Pl egy: "Csütörtöki tájékoztatóján azt is elmondta az ombudsman, hogy Mariupol
és más ukrán városok lakosait kényszerítették az orosz erők a határon
túlra.
A Sky News
cikke szerint Pavlo Kirilenko, Donyeck megye kormányzója azt mondta,
hogy az ukránokat először szűrőtáborokba viszik, majd az FSZB
(Szövetségi Biztonsági Szolgálat) emberei elszállítják őket.
Korábban Mariupol városi tanácsa közölte, hogy a város Levoberezsnyij
kerületéből eddig 15 ezer lakost toloncoltak ki illegálisan."
Teljesen mindegy mit linkelt volna, ugyanez lett volna a vége. Fenntartásokkal kell kezelni a hírt, de az oroszok nyilván nem azt fogják nyilatkozni, hogy erőszakkal elvittünk x embert, hanem felszabadítottunk/biztonságba helyeztünk/stb. Az ukránok azt mondják hogy deportálták, az oroszok meg hogy biztonságba helyezték. Gondolom valahol félúton lehet az igazság. De azzal viszont tele a net hogy ukrán csecsemőket adnak oda orosz családoknak, szóval valami valóságalapja van.
hol van ebbe deportalasrol szo? az eredeti beirasa deportalasrol szolt mert meg ezt a "megbizhato forrasbol" szarmazo hirt is atkonvertalta te meg itt cinikusan humorkodva elöadod a naivat
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik